Ομπαμεγιάνγκ: «Είχα στο μυαλό μου την ευκαιρία μου με τον Ολυμπιακό»

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο πρωταγωνιστής στο χθεσινό παιχνίδι του Γ. Καραϊσκάκης μεταξύ της Μπενφίκα και της Άρσεναλ. Σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, όμως στο μυαλό του είχε τον Ολυμπιακό.

Ομπαμεγιάνγκ: Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε το τρίτο τέρμα της Άρσεναλ εναντίον της Μπενφίκα και χάρισε την πρόκριση στην Αγγλική ομάδα.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ στο περυσινό παιχνίδι της Άρσεναλ

με τον Ολυμπιακό όμως φαίνεται ότι έχει… στοιχειώσει τον Γκαμπονέζο επιθετικό!

Είναι χαρακτηριστικό πως, μιλώντας μετά το χθεσινό ματς απέναντι στην Μπενφίκα, το οποίο και «υπέγραψε» με το γκολ-πρόκρισης που πέτυχε για λογαριασμό των «κανονιέρηδων», ο Ομπαμεγιάνγκ θυμήθηκε την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες…

Εκεί όπου ο 29χρονος άσος της Άρσεναλ είχε σπαταλήσει την ευκαιρία να σκοράρει στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει αυτός την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League!

«Όλοι είναι χαρούμενοι απόψε και σίγουρα σκεφτόμουν την χαμένη ευκαιρία μου κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν. Όμως αυτό μου δίνει δύναμη, να παίρνω τα λάθη του παρελθόντος και να τα μετατρέπω σε δύναμη. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπαμεγιάνγκ.



Άρσεναλ – Μπενφίκα: Το χαρούμενο… Greece by night των «Κανονιέρηδων»

Ομάδα με ερυθρόλευκα γηπεδούχος στο «Καραϊσκάκη», να μία πολύ οικεία εικόνα. Μόνο που ήταν τόσο διαφορετική εν προκειμένω. Να πήρε, πάντως, ώθηση από τη χρωματική αρμονία η Άρσεναλ ολοκληρώνοντας την ανατροπή απέναντι στην Μπενφίκα (3-2); Το πιάσαμε λίγο ανάλαφρα, δεν θα έπρεπε. Τίποτα το τυχαίο δεν υπήρχε σε αυτήν την επιστροφή-επικράτηση. Χτίστηκε μεθοδικά, ήταν μία κόντρα απόδειξη σε αυτό που έχει παγιωθεί στις συνειδήσεις ως soft ομάδα.

Να είναι άραγε η αρχή μιας άλλης εποχής για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα; Ο Ισπανός προπονητής είχε χαρακτηρίσει την αναμέτρηση με τους Πορτογάλους ως «τελικό» και όντως μπορεί μελλοντικά να αποδειχθεί κομβικό σταυροδρόμι.

Λογικό είναι να ξεκινήσουμε από τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Πέτυχε δύο γκολ, η εκτελεστική του δεινότητα έκανε τη διαφορά. Η αφήγηση, όμως, θα είναι ημιτελής αν δεν κάνουμε ειδική αναφορά σε δύο άλλα, εκλεκτά, παλικάρια. Τον Κίραν Τίρνεϊ που ισοφάρισε έξι λεπτά μετά το σοκ του 1-2 και κυρίως στον Μπουκάγιο Σακά.

Μεγάλο ταλέντο, ίσως το μεγαλύτερο που έχει βγει από τις Ακαδημίες της Άρσεναλ. Μαζί με τους Φόντεν, Σάντσο, Ράσφορντ και Γκρίλις εκφράζει το «αύριο» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εντυπωσιάζει με την ωριμότητα και τη συνέχεια-συνέπεια στην απόδοσή του, σε κάνει να κοιτάς ξανά και ξανά μην έκανες λάθος και δεν είναι μόλις 19 ετών. Δικά του ήταν τα δύο «πάρε-βάλε» στον «Ομπα».

Και κάπως έτσι, η Άρσεναλ πέρασε ένα χαρούμενο… Greece by night.

Το άρθρο Ομπαμεγιάνγκ: «Είχα στο μυαλό μου την ευκαιρία μου με τον Ολυμπιακό» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα