Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έγινε… ποδοσφαιριστής! (vid)

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποφάσισε για λίγο να αφήσει στην άκρη το μπάσκετ και να παίξει ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικό σκοπό! 

Είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Σίγουρα ο μεγαλύτερος σύγχρονος θρύλος για τους Ντάλας Μάβερικς.

Ο παλαίμαχος πλέον μπασκετμπολίστας, Ντιρκ Νοβίτσκι, βρέθηκε στο Λεβερκούζεν αυτή τη φορά όμως όχι για κάτι σχετικό με το μπάσκετ, αλλά με το … ποδόσφαιρο!

Πιο συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ «φίλων Νοβίτσκι» και «φίλων Μικ Σουμάχερ» για φιλανθρωπικό σκοπό.

lang="en" dir="ltr">NBA legend Dirk Nowitzki played goalie in a charity match in Germany today pic.twitter.com/ne5VdZByYF

— B/R Football (@brfootball) July 21, 2019

Μάλιστα έκατσε κάτω από τα δοκάρια στο περισσότερο διάστημα του 90λεπτου με την ομάδα που δημιούργησε αυτός, εναντίον της ομάδας του Σουμάχερ.

Παράλληλα, αγωνίστηκε και σε σχήμα εκτός των γκολπόστ και κλήθηκε να «εκτελέσει» πέναλτι.

Ωστόσο, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι βρίσκοντας το δοκάρι.

Dirk Nowitzki hits the crossbar in Champions for Charity soccer game.

(: @ARawohl)pic.twitter.com/FzWx1us3GV

— theScore (@theScore) July 21, 2019

Τελικά, η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 7-5 ενώ αγωνίστηκαν και γνωστοί παίκτες όπως Κίρστεν, Κίεσλινγκ, Λομπάρντι.

Oh @swish41… https://t.co/CpBzoDZDiB

— Alex Chaffer (@AlexChaffer) July 21, 2019

Νοβίτσκι: Πρεσβευτής του Μουντομπάσκετ

Επιπλέον, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ως παγκόσμιος πρεσβευτής, θα βοηθήσει στην προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που θα γίνουν στο δρόμο προς την Κίνα καθώς και με την παρουσία του στην εμβληματική διοργάνωση της FIBA που για πρώτη θα φιλοξενήσει 32 ομάδες.

Ο Νοβίτσκι δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να γίνω πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Είναι τιμή μου να πλαισιώσω τον Γιάο Μινγκ και τον Κόμπι Μπράιαντ, δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου, και να αναλάβω αυτόν τον ρόλο που έχει τεράστιο κύρος.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, έχω δει προσωπικά το μπάσκετ σε διεθνές επίπεδο να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με 32 ομάδες μπορεί να φέρει το μπάσκετ των Εθνικών ομάδων σε επίπεδο που δεν έχει φτάσει ποτέ στο παρελθόν, ενώ μπορεί να είναι η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση στην ιστορία».

The post Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έγινε… ποδοσφαιριστής! (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Sportime