Ο ΜακΚίσικ έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του μέσα από την φυλακή!

17:51 6/2/2020 - Πηγή: Sportime

Γεννήθηκε στην Ιντιάνα. Ποτέ δεν συνάντησε τον βιολογικό του πατέρα. Υπήρξαν μέρες που δεν υπήρχε φαγητό στο σπίτι, αλλά ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι τα 19 του είχε μπει έξι φορές στην φυλακή! Κοιμόταν σε αυτοκίνητο… Όμως ο Σακιέλ ΜακΚίσικ έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του, την τελευταία φορά που βρέθηκε στην φυλακή (για 2 χρόνια μάλιστα): Ότι θα παίξει μπάσκετ.  Και φυσικά ότι δεν θα έχει παραβατική συμπεριφορά.

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

θα έχει πολλά να σου πει για τη ζωή του. Που δεν ήταν εύκολη. Το ότι κατάφερε να την «στρώσει» μετά από τόσο δύσκολες καταστάσεις είναι προς τιμήν του. Και το ότι κέρδισε πείσμα όταν στην αίθουσα του Δικαστηρίου είπε «θα παίξω μπάσκετ στην Division I» από τα… γέλια που ακούστηκαν από το ακροατήριο, δείχνει ακόμα περισσότερα.

Ο ΜακΚίσικ γεννήθηκε στην Ιντιάνα στις 17 Αυγούστου του 1990. Δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό του πατέρα. Η μητέρα του προσπαθούσε να προσφέρει τα πάντα αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Η φτώχεια κυριαρχούσε στη ζωή του. Κάποιες φορές τα χρήματα δεν έφταναν για να πληρωθούν οι λογαριασμοί και κοβόταν είτε το νερό είτε το ηλεκτρικό ρεύμα. Κάποιες άλλες δεν έφταναν ούτε για φαγητό. Φορούσε το ίδιο παντελόνι σχεδόν κάθε μέρα στο σχολείο… Δεν είχε άλλο. Είχε ένα ζευγάρι παπούτσια. Όταν οι συμμαθητές και φίλοι του είχαν πολλά ζευγάρια από… φιρμάτα παπούτσια.

Ο ΜακΚίσικ είδε την δολοφονία του φίλου του

Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα του παντρεύτηκε έναν πάστορα. Η οικογένεια μετακόμισε στο Σιάτλ και όλοι πίστεψαν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Μάλιστα ο στόχος ήταν να μπει στην εκκλησία και ο μικρός Σακιέλ. Όμως τίποτα δεν κύλησε ομαλά. Λόγω εσωτερικής διαμάχης επήλθε διαζύγιο. Και ο ΜακΚίσικ έμεινε μόνος του να ονειρεύεται καριέρα στο μπάσκετ…

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν σε ένα πάρτι, ένας από τους καλύτερους του φίλους στο Kentrigde High School, ο Ντέβιν Τοπς, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Τότε ο ΜακΚίσικ άρχισε να σκέφτεται ότι η ζωή δεν ήταν καθόλου δίκαιη για εκείνον.

Ήταν 19 ετών, στην Ουάσινγκτον όταν και συνελήφθη. Μόλις είχε σπάσει ένα τζάμι παραθύρου κι ετοιμαζόταν να «μπουκάρει» σε σπίτι. Ήταν η 6η φορά που τον έπιαναν. Για τέτοια αδικήματα, όχι για περιστατικά βίας (π.χ ένοπλη ληστεία ή βιαιοπραγία).

Τα γέλια στο Δικαστήριο που τον δυνάμωσαν

Τι θυμάται; Όταν είχε ήδη περάσει μερικούς μήνες στην φυλακή και ο Δικαστής του ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος για 2 χρόνια συνολικά. «Τι θα κάνεις με τη ζωή σου;» τον ρώτησε ο Δικαστής. «Θα παίξω μπάσκετ στην Division I» απάντησε ο ΜακΚίσικ. Και στη συνέχεια περιγράφει:

«Τα γέλια, η κοροϊδία και οι υπαινιγμοί που ακούστηκαν από το ακροατήριο, με συνόδευαν κάθε μέρα στη ζωή του. Είναι κάτι που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Να είσαι στη φυλακή, με τα φώτα κλειστά και να ξέρεις ότι δεν μπορείς να πας πουθενά»!!!

Όταν ο ΜακΚίσικ αποφυλακίστηκε (στα 21 του χρόνια) πήρε μια ευκαιρία στο Edmonds Community College στο Σιάτλ. Αλλά το να «κουβαλάς» ιστορικό φυλάκισης είναι σαν να αποτελείς κόκκινο πανί για όλους. Δεν μπορούσε να νοικιάσει σπίτι γιατί ήξερε ότι θα ζητούσαν ιστορικό και θα τον απέρριπταν. Για δύο χρόνια, ήταν φιλοξενούμενος σε σπίτια φίλων. Εκανε αίτηση σε πολλές δουλειές αλλά δεν τον προσλάμβανε κανείς. Έμενε σε σπίτια συμπαικτών, σε καναπέδες κοιμόταν, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης το ανακάλυπτε, τον… έδιωχνε!

Έμενε σε αυτοκίνητο για ένα καλοκαίρι!!!

Ο ΜακΚίσικ κι ένας φίλος του, που επίσης είχε συλληφθεί στο προαναφερόμενο περιστατικό διάρρηξης έμεναν για ένα καλοκαίρι σε μια… Cadillac Catera που ήταν παρκαρισμένη έξω από ένα Γυμναστήριο στο Λίνγουντ που δούλευε επί 24ωρου βάσης. Δεν ήταν καθόλου άνετα για έναν παίκτη ύψους 1,96 μέτρων να κοιμάται στο αυτοκίνητο. «Είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο μπορείς να φτάσεις, χειρότερα από τη φυλακή» ομολογεί ο ΜακΚίσικ.

Πάντως βρήκε δουλειά. Για την ακρίβεια, βρήκε δουλειές. Δούλευε σε ένα μαγαζί με έπιπλα και σε ένα εστιατόρια με θαλασσινά. Βρήκε και ένα μέρος για να μείνει. Και πλέον είχε την άνεση να παίξει μπάσκετ. Στα δύο του χρόνια στο Edmonds Community College είχε κατά μέσο όρο 22,5 πόντους- 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο. Είχε αρχίσει στα 21 του χρόνια την θητεία του στο Κολεγιακό.

Στη συνέχεια δούλεψε σκληρά επάνω σε ένα άλλο κομμάτι. Έφτιαξε το dvd με τα highlights του και το έστειλε σε πάνω από 100 προπονητές ομάδων στην Division I του NCAA. Και ήταν ο Σταν Τζόνσον που τον εντόπισε. Και μίλησε στον Χερμπ Σέντεκ του Αριζόνα Στέιτ.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ίσως δεν έχουν παρελθόν» λέει ο Σέντεκ. «Τους μιλάς, γνωρίζεις ποιοι είναι και έχεις ανησυχίες. Στην περίπτωση του Σακιέλ έχεις έναν άνθρωποι που πέρασε δύσκολα, έκανε κακές επιλογές αλλά τα άφησε πίσω του. Ο Σακ είναι ταπεινός άνθρωπος και με μια καλή καρδιά. Σου δείχνει την ευγνωμοσύνη του συνέχεια».

Αφού τελείωσε η πρώτη του σεζόν στην Αριζόνα είχε 9 πόντους- 5,4 ριμπάουντ και 33% στα τρίποντα σε 32 αγώνες. Στους 26 ήταν starter. Και πήρε έναν ακόμα χρόνο δικαίωμα από το NCAA ώστε να αγωνιστεί. Ήταν πια 24 ετών και πήγαινε στα 25!!!

Ο ΜακΚίσικ νίκησε!!!

Ο ΜακΚίσικ τα… σάρωσε όλα. Στην τελευταία του χρονιά στο Κολεγιακό είχε κατά μέσο όρο 12,4 πόντους- 4,7 ριμπάουντ- 1,7 ασίστ με 34% στα τρίποντα. Ήταν starter και στους 34 αγώνες της Αριζόνα.

Πλέον είχε νικήσει…

Κι αν τον ρωτήσετε αν αισθάνεται περίεργα που κουβαλάει μαζί του την ταμπέλα του…πρώην κατάδικου, θα σας απαντήσει ό,τι ακριβώς και στο foxsports που του έκανε συνέντευξη.

«Όχι… Και μάλιστα το… λατρεύω» είναι η θέση του ΜακΚίσικ. «Θα υποστηρίξω τα πάντα. Όλα… Το ότι με έδιωξαν από το σχολείο, από το junior college, όπου τελικά επανήλθα… Το ότι έχασα τον καλύτερο φίλο μου… Εσωτερική βία… Μου αρέσει που τα κουβαλάω για έναν απλό λόγο: Είναι η απλή αλήθεια ότι αφού βγήκα εγώ απ’ αυτό τότε εκατομμύρια παιδιών μπορούν να το καταφέρουν. Αν ακούσουν την ιστορία μου, θα καταλάβουν ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Κι αν κάποιος επικοινωνήσει μαζί μου θα είμαι εκεί για να τον βοηθήσω ώστε να αλλάξει τη ζωή του».

Ναι… Ο Σακίελ ΚακΚίσικ νίκησε!



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ο ΜακΚίσικ έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του μέσα από την φυλακή! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα