Ο Καρέρα την μπερδεύει αντί να την εξελίσσει

Ο Μάσιμο Καρέρα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην χθεσινή ντροπιαστική βραδιά της ΑΕΚ, απέναντι στην ανίσχυρη Ζόρια που έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Οι λέξεις τύπου «ντροπή» είναι βαριές. Πολλές φορές τις χρησιμοποιούμε υπερβολικά στον αθλητισμό. Τις περισσότερες άσκοπα, χάριν εντυπωσιασμού. Όμως για την χθεσινή ΑΕΚ και όσα έκανε ή μάλλον δεν έκανε ο Μάσιμο Καρέρα ταιριάζει… κουτί.

Ο Ιταλός προπονητής ήταν σε τρικυμία. Σε σύγχυση. Η προετοιμασία του για το ματς και το κοουτσάρισμα του απαράδεκτη για την ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ζόρια.

Τα πρόσωπα της 11αδας λάθος, η διάταξη ακόμη περισσότερο και οι παρεμβάσεις τους καθυστερημένες και άστοχες. Ο Καρέρα μπέρδεψε την ίδια την ΑΕΚ, τους παίκτες του, όλοι έμειναν λανθασμένα στο 1-4 της Ουκρανίας που ήρθε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και δεδομένα τα λάθη πληρώθηκαν. Αντί η ΑΕΚ να συμμαζεύεται, να νοικοκυρεύεται, να εξελίσσεται σύμφωνα με την αναβάθμιση του ρόστερ της, τελικά μπερδεύεται από τον ίδιο τον προπονητή της…

Λάθη, ρίσκα και… 0-3

Φάσεις δεν έγιναν όσες θα έπρεπε στο α’ ημίχρονο, άρα δεν μπορούσε να έρθει και το γκολ. Στην ανάπαυλα αποφάσισε να μην αντιδράσει ο κόουτς, όπως συνηθίζει σε πολλά ματς. Ηρθε ακολούθως μία αποβολή κόντρα στην ροή του αγώνα και στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου και πάλι δεν αντέδρασε ο πάγκος. Εν συνεχεία πληρώθηκε το αδικαιολόγητο ρίσκο με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια (ντεμπούτο μετά από 17 μήνες σε ευρωπαϊκό ματς must win!) και αντί η ΑΕΚ να αντιδράσει παραδόθηκε στις ορέξεις της αδιάφορης και ανίσχυρης Ζόρια. Αντι να δημιουργήσει ένα σχηματισμό με άκρα και γεμάτη περιοχή για κάνει φάσεις και να απειλήσει για να γυρίσει το ματς, να βάλει ότι καλύτερο έχει από τον πάγκο και να πιέσει, παρακολούθησε την Ζόρια να «παγώνει» ιδανικά τον ρυθμό στο ματς και να βάζει και άλλα γκολ.

Δεν ξέρω αν ο Καρέρα έχει προτεραιότητες. Ρωτήθηκε πριν το ματς και το διέψευσε. Ισως και να μην ήθελε να το παραδεχθεί. Κατανοώ να βάζει πρώτα την Ελλάδα και το πρωτάθλημα, μετά την πρόκριση στους ομίλους, δεν κατανοώ την εικόνα και την νοοτροπία στο ματς με την Ζόρια. Κατανοώ ακόμη και τα ρίσκα, δεν κατανοώ τη μη αντίδραση. Για αυτό και η χθεσινή νύχτα ντροπής για την ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ φέρει την υπογραφή του Καρέρα… Φαρδιά-πλατιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ-Ζόρια 0-3: Βραδιά ντροπής και αποκλεισμού!

Δεν το πάει καλά…

Και επειδή το έχουμε επαναλάβει, από τον Μάσιμο Καρέρα περιμένουμε πολλά περισσότερα. Η φετινή διαχείριση του δεν είναι καλή. Ολα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού είναι ακόμη ένα ματς που… έχασε ο ίδιος σε επίπεδο προετοιμασίας και διαχείρισης. Τα πρώτα ματς της σεζόν επίσης δεν ήταν καλά και ευτυχώς που η ΑΕΚ βρήκε σταθερές στον Μάνταλο και τον Τσιντώτα και μπήκε στις ράγες.

Χθες μίλησε ο ίδιος για «παρένθεση». Η αλήθεια είναι ότι παρένθεση είναι το ματς με την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή, η ανατροπή και πρόκριση-παράσημο για τον ίδιο. Διότι η πλειοψηφία των υπόλοιπων αγώνων έχουν πολλές ανορθογραφίες από τον ίδιο. Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα και το γεγονός ότι είναι κοντά στην κορυφή… έσωζαν την παρτίδα.

Το αν θα σωθεί όμως τώρα, είναι κάτι που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Το 3-5-2 στην Ευρώπη και το 4-2-3-1 στην Ελλάδα με πολλές φορές ακατανόητες επιλογές δεν κάνει καλό στην ΑΕΚ που με τόσες αλλαγές το καλοκαίρι ψάχνει να βρει σταθερές. Και ο Ιταλός αλλάζει συνεχώς πράγματα, πριν καν αποκτήσει χημεία η ομάδα.

Και για να μην πλατιάζουμε. Κυριακή Τρίπολη, Πέμπτη εντός με Μπράγκα, αμέσως μετά Παναθηναϊκός ΟΑΚΑ. Τρία ματς… κριτήριο για τον Ιταλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρέρα, αν είναι έτσι, φύγε μόνος σου

Το άρθρο Ο Καρέρα την μπερδεύει αντί να την εξελίσσει εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα