Ο Γιάννης Αλαφούζος διόρθωσε το ένα «λάθος», τη Nova, μένει ένα ακόμα, ο Ρόκα…

Το οικονομικό λύθηκε για μία ακόμα χρονιά στον Παναθηναϊκό. Το ερώτημα πλέον είναι το αγωνιστικό… Αυτό πρέπει να λύσει άμεσα ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μπορεί να ήταν και στρατηγική μεθόδευση. Ενδεχομένως, όντως, να ήταν. Ο λόγος τα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού. Η αρχική πρόταση δεν ικανοποιούσε τον Γιάννη Αλαφούζο. Αξιολόγησε ορθά την κατάσταση και η NOVA επανήλθε, πλήρωσε το επιθυμητό ποσό και το θέμα έληξε. Με αυτά

τα χρήματα, μόνο το τηλεοπτικό συμβόλαιο δηλαδή, βγήκε το μπάτζετ όλης της σεζόν, έγινε και η ΑΜΚ. Καλύφθηκε εκ’ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Το PAO TV ήταν ένα «λάθος». Σε εισαγωγικά διότι ήταν και ο μοχλός πίεσης για να έρθει η νέα, βελτιωμένη, πρόταση από το συνδρομητικό κανάλι. Μάλιστα το ίδιο θα παραμείνει, σαν WebTV. Με την πλειοψηφία του κόσμου να μην είναι αναγκασμένη να δει το ματς από εκεί, ίσως και να αποφέρει κάποια κέρδη. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, πως όσο μεγαλύτερη είναι η επισκεψιμότητα στο WebTV stream, τόσο αυξάνεται δυσανάλογο το κόστος από το hosting.

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Η οικονομική εξυγίανση πλέον δεν αποτελεί fact ικανοποίησης του κόσμου. Σε μια σεζόν που δεν υπάρχει η ευρωπαϊκή τιμωρία, η έξοδος στην Ευρώπη είναι το μίνιμουμ. Μόνο που μιλάμε για τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι απίθανο να μην είναι στο καρέ. Αρα, το έργο των «πράσινων» δεν θα είναι εύκολο, κάθε άλλο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να έπαιξε το «στοίχημά» του με τον Τσάβι Ρόκα, αλλά αυτό είναι ήδη αποτυχημένο. Φυσικά και όχι σε ότι αφορά τα αποτελέσματα. Μια ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα, δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή. Δείχνει μία τάση, αλλά μέχρι εκεί.

Το ζήτημα είναι πως ο Τσάβι Ρόκα γνωρίζει από τον Φεβρουάριο που θα πάει το πράγμα. Σε ότι έχει να κάνει την τεχνική ηγεσία, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ δεν είχε παίκτες για να κατεβάσει μια ορθολογική ενδεκάδα. Γίνεται. Συνέβη και στον Άρη. Αλλά το ποιοι παίκτες να αποχωρήσουν ήταν γνωστό εδώ και καιρό.

Ειδικά οι δύο ακραίοι μπακ, Γιόχανσον και Ινσούα είχαν ενημερώσει από νωρίς. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κατεβαίνει με ακραίους αμυντικούς Μαυρομάτη (αριστερό μπακ) και τον ανέτοιμο Φακούντο Σάντσες, έχει αποτύχει πλήρως. Όταν αρχικά βγαίνει ο Μακέντα σε transfer list και τελικά ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να τον κρατήσει με δική του πρωτοβουλία, τότε κάτι δεν πάει καλά. Όταν οι «κομμένοι» δεν μπορούν να βρουν ομάδα με πρωτοβουλία του τεχνικού διευθυντή, παρά μόνο με όσους ατζέντηδες έχουν δίκτυο, μάλλον η ατζέντα του Ισπανού είναι χωλαίνει.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν χρειάζεται να έχει εμμονή σε ένα νέο «μοντέλο Στραματσόνι» και να το στηρίξει όσο εκείνο. Που, για να τα λέμε όλα, οικονομικά δεν έφερε τεράστιες οικονομικές ζημιές. Περισσότερο αγωνιστικό ήταν το ζήτημα. Διότι όλοι οι «μισθοφόροι» της εποχής του Ιταλοί είχαν και μια (κάποια) μεταπωλητική αξία. Οι Ισπανοί του Τσάβι Ρόκα σε καμία περίπτωση.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει αγωνιστικό και οικονομικά αν δεν συνεχίζει να στηρίζει τα δικά του «προϊόντα». Είναι η μοναδική ομάδα εξάλλου που μπορεί να έχει 6-8 Έλληνες στο αρχικό της σχήμα. Βέβαια, το θέμα είναι να έχεις αυτούς που πρέπει να έχεις και όχι σε άλλες θέσεις από αυτές που έχουν μάθει να αγωνίζονται.

Στο χέρι του Γιάννη Αλαφούζου είναι να διορθώσει και το «λάθος» στο αγωνιστικό κομμάτι. Το που πάει το πράγμα αγωνιστικά με τον Παναθηναϊκό φαίνεται, δυστυχώς για το «τριφύλλι» από τώρα. Καλύτερα να «κόψει» το πρόβλημα από τη ρίζα, παρά να το αφήσει να «φυτρώσει».

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Αλαφούζος: Ακόμα δεν έχει μιλήσει

Παναθηναϊκός: Είναι και οι… παλιοί εδώ

Το άρθρο Ο Γιάννης Αλαφούζος διόρθωσε το ένα «λάθος», τη Nova, μένει ένα ακόμα, ο Ρόκα… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα