Νιγηρία- Κορονοϊός: Πλήρης απαγόρευση στις μεγάλες πόλεις

Η Νιγηρία αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 97 κρούσματα και ένας θάνατος. 

Ο πρόεδρος στη Νιγηρία, Μουχαμαντού Μπουχάρι ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αμπούτζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, και το Λάγκος, τη μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Διατάσσω την παύση κάθε μετακίνησης στο Λάγκος και την Αμπούτζα για αρχική περίοδο 14 ημερών, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 30 Μαρτίου, στις 23.00», ανέφερε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο Μπουχάρι, ενώ η απαγόρευση θα ισχύσει

και για την Πολιτεία Ογκούν, που συνορεύει με το Λάγκος.

«Όλοι οι πολίτες στις περιοχές αυτές πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Τα ταξίδια από και προς άλλες Πολιτείες πρέπει να αναβληθούν. Οι επιχειρήσεις και τα γραφεία σε αυτά τα μέλη θα κλείσουν εντελώς κατά την περίοδο αυτήν», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι αρχές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν, να ιχνηλατήσουν και να απομονώσουν όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

.@AUC_MoussaFaki and I agreed that despite the fact that Africa has the smallest number of #COVID19 cases, African countries must be aggressive in testing, tracing and isolating cases. These public health measures are easier to apply when the number of cases is small. Together!

— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) March 29, 2020

The post Νιγηρία- Κορονοϊός: Πλήρης απαγόρευση στις μεγάλες πόλεις appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα