Να, γιατί είναι ντεφορμέ ο ΠΑΟΚ

Υπάρχει αγωνιστική εξήγηση που ο ΠΑΟΚ δεν παίζει το ίδιο καλά με το καλοκαίρι και φυσικά σε σχέση με πέρσι.

Δεν χρειαζόταν να έρθει το ντροπιαστικό 1-3 από την ΜΠΑΤΕ για να εντοπιστούν τα καθαρά αγωνιστικά προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ και τα έχουμε ήδη αναλύσει και παλιότερα. Ο Δικέφαλος δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα,

έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ, την καλύτερη ομάδα και ακόμα και αν δεν παίζει το ίδιο καλά με πέρσι που ήταν εκπληκτικός αξίζει τον τίτλο.

Αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου καταϕέρει να κρατήσει τα αποδυτήρια αλλά και τον εαυτό του ανεπηρέαστο απ΄ τις δονήσεις που έϕερε ο τρόπος αποκλεισμού από την Ευρώπη τότε η ομάδα αυτή στο τέλος θα γίνει πρωταθλήτρια και νομίζω πως θα τα καταϕέρουν παίκτες και προπονητής καθώς η διοίκηση παρά την απογοήτευση στηρίζει την όλη προσπάθεια και θα προσπαθήσει στην μεταγραϕική περίοδο να ενισχύσει την ομάδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ;

Ας μιλήσουμε όμως για μπάλα και γιατί ο ΠΑΟΚ δείχνει αγωνιστικά μπλοκαρισμένος και δεν αποδίδει σύμφωνα με το ρόστερ του. Το βασικό πρόβλημα του συνόλου του Λουτσέσκου είναι πως αφήνει πολλούς κενούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ παίζει με μεγάλες μπάλες και πολλές φορές όταν μπλοκάρεται απο τον αντίπαλο μοιάζει σαν να μην έχει εναλλακτικό σχέδιο όχι μόνο στην επιθετική λειτουργία του αλλά και στην αμυντική του! Για όλα αυτα πρέπει ατομικά κάποιοι παίκτες να πάρουν την ομάδα πάνω τους όταν μπλοκάρει μπροστά.

Τα εξτρέμ του όμως που παίρνουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής Λημνιός και Ζαμπά είναι ταλαντούχοι αλλά άπειροι και δεν έχουν σταθερότητα ενώ ο Πέλκας που αγωνίζεται σε μία κομβική θέση έριξε την απόδοση του από την Μπενφίκα και μετά.

Η απόδοση του Πέλκα είναι βαρόμετρο για αυτόν τον ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς να είναι πολύ μόνος του μπροστά (για αυτό η ομάδα παίζει καλύτερα όταν μπαίνει ο Ακπόμ) με τον Δικέϕαλο να βασίζεται στους Μάτος, Βιεϊρινία, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα που είναι δημιουργικοί. Να, όμως που οι δύο πρώτοι δείχνουν κουρασμένοι, ο Μπίσεσβαρ δεν παίζει και αυτός κυρίως λόγο κούρασης (όπως εξηγεί το προπονητικό τιμ) ενώ ο τρίτος που είναι μαζί με τον Μπίσεσβαρ ο πιο ταλαντούχος στο να δημιουργει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή κάνει τακτικά λάθη.

Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Ο Λουτσέσκου λοιπόν είναι λογικό να περιμένει έναν καλύτερο ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο. Αν αυτοί οι παίκτες ξεκουραστούν και ϕορμαριστούν οι «ασπρόμαυροι» όχι μόνο δεν θα κινδυνέψουν να χάσουν το πρωτάθλημα αλλά θα το πάρουν με διαϕορά. Οχι, δεν θα «πετάει» ο ΠΑΟΚ αλλά σίγουρα θα παίρνει πιο εύκολα τις νίκες και δεν θα «ζορίζεται» παίζοντας κάθε ϕορά στα «κόκκινα» για να πάρει μία νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση και αν η εικόνα τους δεν αλλάξει τότε ο Δικέϕαλος θα παίζει κάθε ματς σαν τελικό παρόλο που έχει μία καλή διαϕορά βαθμών.

Η άλλη πιθανότητα είναι να βρει αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο, λύσεις και από τις μεταγραϕές που θα κάνει αλλά και με ποδοσϕαιριστές από το ρόστερ του όπως κάνει τελευταία με τον Ακπόμ. Πλέον λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για τους «ασπρόμαυρους» να κλείσουν μόνο με νίκες το 2018 ώστε να μην «πληρώσουν» με απώλεια βαθμών την κούραση και το ντεϕορμάρισμα τους και στον δεύτερο γύρο ανεβάζοντας στροϕές να «καθαρίσουν» την υπόθεση τίτλος.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό πως η αναμέτρηση της Δευτέρας στη Λιβαδειά είναι από τις πιο σημαντικές της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ και αν οι Θεσσαλονικείς καταϕέρουν να ξεπεράσουν το ΣΟΚ και αντιδράσουν με πείσμα μετά από αυτήν την ήττα, τότε θα πάρουν ένα ακόμη ματς και θα κάνουν ένα επιπλέον βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύκολο παιχνίδι με την εικόνα που έχουν τώρα, σίγουρα δεν θα είναι αλλά το πάθος τους και η θέληση τους για τον τίτλο μπορεί να τους βοηθήσει και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, κάνοντας μία αρχή για την πολύ σημαντική αποστολή, να κάνουν το απόλυτο ως το τέλος της χρονιάς.

Λουτσέσκου ξηγήσου!

The post Να, γιατί είναι ντεφορμέ ο ΠΑΟΚ appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα