Μόρια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ολική καταστροφή – Η δήλωση Πέτσα (vids)

11:39 9/9/2020 - Πηγή: Sportime
Εικόνες ολικής καταστροφής είναι αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Μόρια με το ξημέρωμα, μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε όλο το εκτός ΚΥΤ μέρος του καταυλισμού και μεγάλο μέρος των δομών εντός του Κέντρου Υποδοχής, όπου παραμένουν και διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Σχεδόν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν έντρομοι τον φλεγόμενο καταυλισμό στη Μόρια και έχουν διασπαρεί στα γύρω κτήματα. Ταυτόχρονα, η αστυνομία έχει παρατάξει ισχυρές δυνάμεις έξω από την πόλη της

Μυτιλήνης, προκειμένου να μην επιτρέψει την είσοδό τους, ενώ αναχώρησαν για το νησί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130. Η αγωνία εντείνεται και λόγω των 35 κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των ανθρώπων που ζούσαν στη Μόρια, και που αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πού και με ποιους βρίσκονται.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη στις 9:30 σήμερα το πρωί, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε πως το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Το άρθρο Μόρια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ολική καταστροφή – Η δήλωση Πέτσα (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα