Μέρλος: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Θέση στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-23 στο Γκέβλε της Σουηδίας εξασφάλισε ο Αντώνης Μέρλος.

Ο Έλληνας άλτης ξεπέρασε τα 2,16 μ. κι έτσι πήρε τη πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής, σε έναν αγώνα όπου ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει στα 2,19 μ., που ήταν το όριο πρόκρισης, αφού μόλις 12 ήταν οι άλτες που ξεπέρασαν τα 2,16 μέτρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 του 2018 ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,02 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο το 2,07 μ., χρειάστηκε τρία άλματα

στα 2,12 μ. κι έπειτα πέρασε με την δεύτερη τα 2,16 μέτρα.

Ο Μέρλος προερχόταν από ελαφρύ τραυματισμό στη φτέρνα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες έμεινε πίσω στην προπόνηση, καθώς υπέστη λοίμωξη.

Όπως και να έχει, ο αθλητής μας, ο οποίος έχει ξεπεράσει φέτος τα 2,19 μ., θα επιστρέψει αύριο στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ο θρίαμβος ένα χρόνο πριν

Ο Αντώνης Μέρλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Τάμπερε.

Με άλμα στα 2.23μ., επίδοση που ήταν η καλύτερη στην καριέρα του, ο πρωταθλητής μας πέρασε το ίδιο ύψος με τον Μεξικανό Βίλχες, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει αγώνας μπαράζ και να μοιραστούν οι δυο τους το μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πόλ (Ν. Αφρική) με 2,23 μέτρα στη μεγαλύτερη έως τώρα στιγμή στην καριέρα του Έλληνα άλτη.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

The post Μέρλος: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα