Ματίγια: «Δικαιώθηκα με την επιλογή μου να έρθω στον Άρη»

Ο Χαβιέρ Ματίγια νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα και στον Άρη, κάτι που τόνισε και σε συνέντευξη στην πατρίδα του.

Ο Ισπανός μέσος του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «estadiodeportivo.com».

Εκεί μίλησε αρχικά για τα δύσκολα χρόνια στην Ισπανία μετά τους τραυματισμούς του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα

λόγια για τον Άρη! Αναλυτικά είπε:

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Ο πρώτος μου τραυματισμός ήταν στην Μπέτις το 2015) στο δεξί γόνατο.

Μετά είχα νέο τραυματισμό στην Έλτσε και ήμουν εκτός έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Προσπάθησα να βρω ρυθμό στην Ταραγόνα. Στον Άρη ήταν ο Πάκο Ερέρα τον οποίον γνώριζα από τη Βιγιαρεάλ.

Μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε το σχέδιό του. Είναι δύσκολο να φύγεις από τη χώρα σου, πολλώ δε μάλλον όταν έχεις μάθει να παίζει εκεί.

Σήμερα μπορώ να πω ότι πήρα τη σωστή απόφαση γιατί είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα».

«Είναι σκληρή δοκιμασία»

Μιλώντας για την αποθεραπεία μετά τον τραυματισμό του είπε: «Κάθε λεπτό της αποκατάστασης είναι κι ένα διαφορετικό στάδιο και από ψυχολογικής άποψης.

Είναι σκληρή διαδικασία. Αρχικά νιώθεις ανησυχία, αναρωτιέσαι αν θα επιστρέψεις αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις να γυρίσεις, αν θα είσαι στο επίπεδο που ήσουν, πόσο θα επηρεαστεί το παιχνίδι σου.

Μετά, πρέπει να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση, να πείσεις τον προπονητή ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ο Πάκο Ερέρα με γνώριζε και με βοήθησε.

Νομίζω ότι το κλειδί για μένα ήταν ότι είχα συνέχεια στην αγωνιστική χρονιά. Μετά ήρθε η αντικατάσταση του Πάκο ο οποίος πήγε στη Λας Πάλμας.

Φοβήθηκα για την εξέλιξη των πραγμάτων γιατί ο νέος προπονητής δεν με γνώριζε. Παρόλο αυτά, όλα πήγαν πολύ καλά. Παίζω και νιώθω εμπιστοσύνη».

«Πηγή έμπνευσης ο Κανάλες»

Επίσης αναφέρθηκε στον Σέρχιο Κανάλες της Μπέτις, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο: «Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα.

Όπως έχει πει ο Κανάλες, ένα μεγάλο στόχο θα πρέπει να τον χωρίζεις σε πολλούς μικρούς και με συγκέντρωση να τους πετυχαίνεις. Είχα μεγάλη βοήθεια από την κοπέλα μου και την οικογένειά μου.

Η οικογένειά μου ήρθε στη Σεβίλλη και κάθισε αρκετούς μήνες δίπλα μου, έπειτα από τον πρώτο τραυματισμό. Είχα μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη».

Τέλος μίλησε για το μέλλον του στον Άρη: «Υπέγραψα στον Άρη για έναν χρόνο με την προοπτική ενός ακόμη έτους αν αγωνιζόμουν σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων.

Αυτό έγινε κι έτσι το συμβόλαιό μου ανανεώθηκε αυτόματα.

Είμαι πολύ χαρούμενος, το κλαμπ που φέρεται πολύ καλά, μου δείχνει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται και κυρίως το πόσο σημαντικός είμαι για την ομάδα, οπότε θέλω να συνεχίσω στον Άρη».

The post Ματίγια: «Δικαιώθηκα με την επιλογή μου να έρθω στον Άρη» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα