Ματέο Γκαρσία: Αρέσει πολύ στην ΑΕΚ (vids)

19:17 1/6/2020 - Πηγή: Sportime

Ο Ματέο Γκαρσία συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητά ο Ιβιτς για τον ακραίο επιθετικό που θα ενισχύσει την ΑΕΚ.

Ο Ιλια Ιβιτς έχει καταστήσει σαφές εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στα άκρα της επίθεσης. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής εκτιμά ότι αριστερά

δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με τον σωστό τρόπο, ενώ δεξιά ο Ντανιέλε Βέρντε δεν έχει καταφέρει ακόμη να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Έτσι, περιορίζονται αρκετά οι τρόποι ανάπτυξης για να φτάσει η μπάλα στην περιοχή για να έρθει το γκολ.

Και για τους λόγους αυτούς ο Ιβιτς σκέφτεται εδώ και καιρό πως μπορεί να ενισχυθεί η Ενωση στο μεταγραφικό παζάρι. Και ανάμεσα στους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Σέρβος είναι και ο Ματέο Γκαρσία. Παίκτης που ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα από το πέρασμα του από τον Αρη και ταιριάζει στα «θέλω» της ομάδας.

Ο Ματέο Γκαρσία συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητά ο Ιβιτς για τον ακραίο επιθετικό που θα ενισχύσει την ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι. Είναι ταχύτατος, ιδιαίτερα ικανός στο ένας εναντίον ενός (εκεί «πονά» πολύ η Ενωση) και διαθέτει πολύ καλή τεχνική. Ο 24χρονος Αργεντινός ακραίος μπορεί να δημιουργεί «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα, αλλά να τελειώνει και φάσεις. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, καθώς η ΑΕΚ μπορεί να επενδύσει πάνω του και να προσδοκά πως θα έχει μεταπωλητική αξία. Κάτι που σκέφτονται πάντα στην Ενωση για τις κινήσεις τους στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ματέο Γκαρσία: Αρχικό «όχι» του Ερυθρού Αστέρα στον Άρη – Πόσα αξιώνουν οι Σέρβοι

Ο Ματέο Γκαρσία ξέρει την Ελλάδα

Η αλήθεια είναι ότι ο Ματέο Γκαρσία έδωσε τα διαπιστευτήρια του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε την σεζόν 2018/19 με τον Αρη, ως δανεικός από τη Λας Πάλμας. Σε 32 συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 11 γκολ και μία ασίστ, που έκαναν πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν για την περίπτωση του. Εκείνη που υπερίσχυσε εν τέλει ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, που ελέω του Champions League απέκτησε τον Αργεντινό έναντι 2 εκατ. ευρώ από την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά.

Μάλιστα κατάφερε και το ξεκίνημα του στη Σερβία να είναι πολύ καλό. Ο Βλάντα Μιλόγεβιτς πίστευε πολύ στον Γκαρσία και τον περιλάμβανε στα πλάνα του. Ωστόσο, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα προ μηνών άλλαξε το κλίμα και ο χρόνος συμμετοχής μειώθηκε δραματικά. Ο Γκαρσία έχει 22 ματς (τα 8 στο Champions League) με την ομάδα της Σερβίας, έχοντας τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Το όνομα του επανήλθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, με τη φημολογούμενη πρόταση του Αρη έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, την οποία αρνήθηκαν οι Σέρβοι.

Η ΑΕΚ βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική του Γκαρσία, που μπορεί να δώσει λύσεις στα άκρα της ομάδας. Είναι σαφές μάλιστα, πως οι εξαιρετικές σχέσεις του Σέρβου τεχνικού διευθυντή της Ενωσης με την ομάδα του Βελιγραδίου – από την οποία ξεκίνησε τη σπουδαία καριέρα του – μπορούν να επιφέρουν καλές εξελίξεις.

Το άρθρο Ματέο Γκαρσία: Αρέσει πολύ στην ΑΕΚ (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα