Μαρινάκης: Έργα και ημέρες της εννιαετίας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε το δικό της αφιέρωμα στα εννέα χρόνια παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναφέροντας όλα όσα έκανε αυτά τα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον σύλλογο:

«Ήταν 18 Ιουνίου του 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης,

έπαιρνε στα χέρια του το τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, του Ολυμπιακού, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας, αλλά και του συλλόγου, καθώς ήταν καταχρεωμένος.

Από εκείνη τη μέρα πέρασαν εννέα χρόνια, γεμάτα επιτυχίες, καταξίωση, ευρωπαϊκή και όχι μόνο αναγνώριση, κοινωνική προσφορά και έργο, πάντα με σεβασμό στις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπιακού.

Τίτλοι, μεγάλες προσωπικότητες και παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, μα πάνω απ΄ όλα σκληρή δουλειά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, που δεδομένα φέρνει αποτελέσματα και διακρίσεις.

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς, συνοψίζοντας τις επιτυχίες του Θρύλου σε όλα τα επίπεδα, στα εννιά χρόνια της διαδρομής του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός απογειώθηκε. Επτά τίτλοι Πρωταθλητή σε εννιά χρόνια και μάλιστα συνεχόμενοι, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ που έχει πετύχει ξανά ο Θρύλος, την επταετία 1997-2003. Τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας σε αυτό το διάστημα, που ταυτόχρονα έκαναν απόλυτα επιτυχημένες τις σεζόν, με την ταυτόχρονη κατάκτηση του νταμπλ. Την περίοδο 2012/13, ο Ολυμπιακός «έραψε» στη δοξασμένη του φανέλα το τέταρτο αστέρι, φτάνοντας τις 40 κατακτήσεις Πρωταθλήματος, και βάζοντας πλώρη για το πέμπτο, αριθμώντας αυτή τη στιγμή 44 τίτλους Πρωταθλητή.

Απογειώνοντας το ευρωπαϊκό status του, ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του. Στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη, για πρώτη φορά η μεγάλη ομάδα του ΠΕΙΡΑΙΑ ανέβηκε στην 24η θέση, στο ranking των ομάδων της UEFA, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Επίτευγμα που ήρθε μέσα από ιστορικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Μεγάλες νίκες κόντρα σε αντιπάλους-μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και Μίλαν, είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που υποκλίθηκαν στο Καραϊσκάκη, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει το θρίαμβο με 0-3 επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, τα μεγάλα «διπλά» επί γαλλικού εδάφους κόντρα στις πρωταθλήτριες Γαλλίας, Μαρσέιγ και Μονπελιέ, στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό, στην παγωμένη Μόσχα επί της Ρούμπιν, στην Τουρκία επί της Οζμάνλισπορ που σήμανε την πρόκριση στους «16» του Εuropa League, αλλά και τη «μαγική» βραδιά στο Λονδίνο με τη νίκη 2-3 επί της Άρσεναλ… Ή ακόμα τη βραδιά που ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα του «δικού μας» Ερνέστο Βαλβέρδε, σταμάτησαν πάνω στη μεγάλη εμφάνιση του Θρύλου μπροστά στον κόσμο του.

Η «απογείωση» και το θαύμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Δεν είναι όμως μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, που επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη γνώρισε μεγάλες στιγμές δόξας και μεγαλείου. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, η βάση όλου του ολυμπιακού οικοδομήματος, «απογειώθηκε»!

Μοιάζει απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό: έως και την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αριθμούσαν 70 τίτλους, ενώ από το 2010 μέχρι και σήμερα, με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του ηγέτη του συλλόγου, ο Θρύλος έχει κατακτήσει 74!!! Μέσα από αυτή την πορεία, ο Ολυμπιακός έχει καταστεί η πρώτη δύναμη εντός των τειχών και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, λειτουργώντας υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα.

Τεράστια είναι η επιτυχία των τμημάτων του Ερασιτέχνη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στα τελευταία εννέα χρόνια, ο σύλλογος έχει προσθέσει στη συλλογή του πέντε Ευρωπαϊκά τρόπαια! Πρωτάθλημα Ευρώπης στο πόλο ανδρών, Πρωτάθλημα Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Λεν Τρόφι στο πόλο γυναικών, Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ γυναικών. Πραγματικό μεγαλείο αφού εκτός από τη συλλογή τίτλων, με τις συνεχείς συμμετοχές τους σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τα τμήματα του Ερασιτέχνη έχουν παγιωθεί μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Η συνέπεια και η σκληρή δουλειά όμως, δεν φαίνεται μόνο μέσα από τους τίτλους αλλά και από την επένδυση και ανάπτυξη. Επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη, γιγαντώθηκαν ή δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός και άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη, όπως για παράδειγμα το μπάσκετ γυναικών με τα τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ και τις 113 συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και το χάντμπολ των ανδρών που έχει ήδη ξεκινήσει τη συλλογή τίτλων.

Οι Πρεσβευτές του Ολυμπιακού και τα μεγάλα έργα

Τεράστιοι παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα, έκαναν γνωστή τη δυναμική του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο.

Ριέρα, Φουστέρ, Ρόμενταλ, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Μιραλάς, Σάμαρης, Μανωλάς, Ρομπέρτο, Χολέμπας, Τσόρι, Σαβιόλα, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Αφελάι, Ιντέγε, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ρέτσος, Χριστοδουλόπουλος, Τουρέ, Ποντένσε και Σα, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που έκαναν ακόμα μεγαλύτερο τον Θρύλο, ενώ η λίστα θα μεγαλώνει συνέχεια.

Τεράστιας σημασίας έργο, που αποτελεί συνάμα παρακαταθήκη για τον οργανισμό του Ολυμπιακού, είναι ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων του Ρέντη, οι οποίες αυτή τη στιγμή θεωρούνται οι κορυφαίες στην Ελλάδα και εκ των καλύτερων στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε άλλα, κατασκευάστηκαν σύγχρονοι ξενώνες για τη διανυκτέρευση των ποδοσφαιριστών, αλλά και των νεαρών παικτών της Ακαδημίας, δίνοντας βαρύτητα και στον τομέα της εκπαίδευσής τους.

Ακόμη, τα έργα συντήρησης και βελτίωσης στο σπίτι της ποδοσφαιρικής ομάδας, καθιστούν το Καραϊσκάκη ως το πιο σύγχρονο και ασφαλέστερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα. Τα νέα αποδυτήρια είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, όπως και ο χώρος εργασίας των δημοσιογράφων που έχει αποσπάσει άκρως εγκωμιαστικά σχόλια από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Το δε εστιατόριο προσφέρει υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν νέες σουίτες, όπως και αίθουσες συνεδριάσεων.

Πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης

Αναλαμβάνοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέπτυξε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η προσφορά έγινε τρόπος ζωής των «ερυθρόλευκων».

Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η έμπρακτη οικονομική υποστήριξη τόσο των πληγέντων της Μάνδρας από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, όσο και του Ματιού από τη φονική πυρκαγιά του 2018.

Με αφετηρία το 2010, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός προσφέρουν ηθική και οικονομική υποστήριξη στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ολυμπιακός διοργάνωσε τον «8ο Αγώνα κατά της Φτώχειας – Φίλοι του Ζιντάν εναντίον Φίλων του Ρονάλντο» στο Γήπεδο Καραϊσκάκη και οι εισπράξεις διατέθηκαν για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή και το Πακιστάν.

Ο Ολυμπιακός στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας από το καταστροφικό τσουνάμι του 2011. Μάλιστα, έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο που προσέγγισε τους εκπροσώπους της Ιαπωνίας, προσκαλώντας τον Ιάπωνα Πρέσβη σε ειδική τελετή, όπου έλαβε επιταγή από την ομάδα για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής.

Τον Ιούνιο του 2012 και μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Greece Debt Free, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγόρασε 1.364.000€ του ελληνικού χρέους, προσφέροντας 168.590€ εκ μέρους των 55 παικτών και υπαλλήλων της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το 2013 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε μεγάλη διεθνή συνεργασία με τη UNICEF για τη χρηματοδότηση της «100% Campaign», της πιο σημαντικής πρωτοβουλίας για τον εμβολιασμό των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία συνεργασία που ανανεώθηκε το 2017.

Ακόμη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενίσχυσε σημαντικά τη φιλανθρωπική οργάνωση, «Steven Gerrard Foundation», που είναι συνδεδεμένη με το σπουδαίο βετεράνο ποδοσφαιριστή της Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Επικεντρώνεται σε παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς και σε εκείνους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Ολυμπιακός κρατά ζωντανή τη φλόγα για ζωή μερικών πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που φιλοξενούνται στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Από το 2016, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέχει έμπρακτη στήριξη στο έργο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό χωρίς Διακρίσεις με διεθνείς διαστάσεις. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2017, χρηματοδότησε ένα συνέδριο στην Αθήνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με θέμα «Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World» με ειδική αναφορά στους μετανάστες.

Ακολούθως, ο Ολυμπιακός υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό». Μία πρωτοβουλία που βρήκε υποστηρικτές τις Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γιουβέντους, Φενερμπαχτσέ, Ρεαλ Μαδρίτης, την Euroleague και την International Sports Press Association (AIPS), οι οποίες συνυπέγραψαν την «Αρχή των Αθηνών».

Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2018, οργανώθηκε με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη το 3ο συνέδριο στην έδρα του Πανεπιστημίου Harvard στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

Το προσφυγικό πρόβλημα του 2016 απασχόλησε έντονα τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Υπό την καθοδήγηση και την έμπνευση του, η ομάδα του Ολυμπιακού προχώρησε σε μια παρέμβαση ανθρωπιάς, αφού από τις 4 Μαρτίου 2016 και για δύο μήνες, έως ότου αναλάβει ο κρατικός μηχανισμός, ο Ολυμπιακός παρείχε τροφή, νερό, είδη ένδυσης και υπόδησης στους πρόσφυγες που παρέμεναν στις Πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Οι μερίδες φαγητού ξεπέρασαν τις 70.000 ενώ τα είδη ένδυσης καθώς και τα παιχνίδια άγγιξαν τις 150.000.

Παράλληλα, από το 2014 έως και σήμερα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος χορηγός του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου, στηρίζοντας έμπρακτα την καθημερινή λειτουργία του, καθώς και τις εκδηλώσεις του για την προώθηση του έργου του μεγάλου στοχαστή και λογοτέχνη.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το πρόγραμμα «Μαζί Στη Ζωή! – Μαζί Στον Ολυμπιακό!», που υλοποιούν οι «ερυθρόλευκοι» από το 2016. Μαθητές με διανοητικές αναπηρίες Ειδικών Σχολείων του Πειραιά προπονούνται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, συμμετέχουν σε ειδικά τουρνουά ποδοσφαίρου και παρακολουθούν τους αγώνες στο Γήπεδο ‘Γ. Καραϊσκάκης’. Το πρόγραμμα αναδείχθηκε ως Ευρωπαϊκή Βέλτιστη Πρακτική στην έρευνα του Ulster University «The Engagement of Disabled People in European Football – Best Practice Cases» που διεξήχθη για την UEFA.

Επίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν για δύο συνεχείς χρονιές το 2017 και το 2018 στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη, τουρνουά ποδοσφαίρου Special Olympics 7×7 και αγώνων Unified με τη συμμετοχή αθλητών της Ακαδημίας του. Στο τουρνουά συμμετέχει και η ομάδα του προγράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακός». Η συνεργασία με τη Special Olympics Hellas συνεχίζεται.

Μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε δωρεά στη μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» για την αγορά του εξοπλισμού του Ιατρείου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Το ιατρείο εξυπηρετεί περίπου 600 ασθενείς και βοηθάει στο να γίνεται η διάγνωση και η παρακολούθηση στην Θεσσαλονίκη και να μην υποχρεούνται οι γονείς και τα παιδιά να μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξετάσεις.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό το γεγονός πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, ενισχύοντας καθημερινά εδώ και 8 χρόνια τα συσσίτιά της που προσφέρονται σε χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, υποστηρίζει και την κατασκήνωσή της που επαναλειτούργησε χάρη στην οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

The post Μαρινάκης: Έργα και ημέρες της εννιαετίας appeared first on sportime.gr.

Keywords
μαρινακης, εργα, βαγγέλης μαρινάκης, έως ότου, special olympics, ολυμπιακος, ιουνίου, ελλαδα, προσφορες, status, uefa, βρυξέλλες, γαλλια, league, βαλβερδε, εμφάνιση, νέα, μκο, debt, free, unicef, αθηνα, soccer, world, ρεαλ, euroleague, sports, press, μαΐου, harvard, πειραιας, σχολεια, people, european, practice, olympics, hellas, συμμετοχή, μνήμη, αχεπα, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μιραλας, σταση εργασιας, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τσουναμι ιαπωνια, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, 600 δις, ξανα, αποτελεσματα, μνήμη, δουλεια, εδρα, ηθικη, θεμα, θρυλος, καθημερινη, κοντρα, λονδινο, μπαρτσελονα, μπασκετ, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρεαλ, τα νεα, φλογα, euroleague, people, uefa, unicef, αγορα, αγωνες, αξιζει, απιστευτο, αρσεναλ, ασθενειες, βαγγέλης μαρινάκης, βοηθεια, βραδια, βρυξέλλες, γεγονος, γινεται, γηπεδο, γονεις, διαστημα, δυναμη, εγινε, εμπνευση, εμφάνιση, εξετασεις, εξι, επτα, επιτυχια, ερευνα, ερνεστο βαλβερδε, ευρωπη, έως ότου, ζωη, ζινταν, ζωης, υπηρεσιες, θαυμα, λιβερπουλ, λειτουργια, λιονελ μεσι, μαΐου, μεσι, μηνες, μιλαν, μοσχα, μυρτια, νερο, νικη, ομαδα, παντα, παιδια, παε ολυμπιακος, πακισταν, πλωρη, πυλες, ρεαλ μαδριτης, ρεκορ, ρεντη, σεζον, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτι, συγχρονο, σουπερ, σχολια, τμημα, τουρκια, τσουναμι, φορα, χαντμπολ, αφελαι, debt, free, δικαιωμα, ειδη, εννεα, φιλοι, harvard, hellas, ιμπαγασα, ιουνίου, league, μπροστα, sports, ομαδες, olympics, press, practice, soccer, special olympics, status, χερια, χολεμπας, european
Τυχαία Θέματα