Μαλεζάς: Φινάλε με την κούπα αγκαλιά!

Η ήρεμη δύναμη των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος προπονητής στον πάγκο. Αυτός που πάντα έδινε το σύνθημα πριν ξεκινήσει ένας αγώνας. Ο Στέλιος Μαλεζάς κλείνει φέτος την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ όπως θα έπρεπε. Σαν πρωταθλητής.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρα από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο ματς με τον Λεβαδειακό έδωσε λεπτά συμμετοχής και στον έμπειρο στόπερ, ο οποίος φέτος είχε έναν διαφορετικό ρόλο στον Δικέφαλο και αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή

στο πρωτάθλημα λίγο πριν τη μαθηματική κατάκτησή του…

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» άσος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και τόσο η οικογένεια Σαββίδη όσο και το προπονητικό τιμ των Θεσσαλονικέων τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Μετά το τέλος του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, δεν αποκλείεται στον Δικέφαλο να του κάνουν πρόταση για μία θέση μέσα στην ομάδα, εφόσον ο Έλληνας αμυντικός αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Σε κάθε περίπτωση, η πόρτα του ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον είτε άμεσα είτε στον μέλλον.

Η ανοδική πορεία

Ο Μαλεζάς και στις 241 εμφανίσεις του με τον δικέφαλο στο στήθος έδωσε τα πάντα. Χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια αναδείχθηκε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα και πρωταγωνίστησε από το 2008 και για μια τετραετία στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

Αλλοτε με τον Μάρκος Αντόνιο, άλλοτε με τον Τζόε Μπιζέρα κι άλλοτε με τον Μπρούνο Τσιρίλο αλλά κυρίως με τον Πάμπλο Κοντρέρας. Με τον Χιλιανό στόπερ στο πλευρό του ο Μαλεζάς έγινε ένας κεντρικός αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου και κατάφερε να συνδυάσει το όνομά του με σπουδαία επιτυχίες του ΠΑΟΚ, όπως αυτή της πρόκρισης κόντρα στην Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 34χρονος, πλέον, άσος ήταν ο ορισμός του παίκτη- εργάτη, όμως ταυτόχρονα εξελίχθηκε και σε μία σπουδαία προσωπικότητα. Σταδιακά, τα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα του Δικεφάλου, να κληθεί στην Εθνική ομάδα και να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2010 και το Euro 2012.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ και ο Παναιτωλικός ήταν τα επόμενα βήματα στην καριέρα του για να επιστρέψει στην Τούμπα το 2015 και να επιβεβαιώσει ότι παραμένει μια αξιόπιστη και στιβαρή λύση για τα μετόπισθεν.

Ήταν μέλος και εκ των αρχηγών του Δικεφάλου στις κατακτήσεις κυπέλλων το 2017 και το 2018 και δίκαια κέρδισε την ανανέωση του συμβολαίου του πέρσι τέτοια εποχή.

Το εμφατικό φινάλε

Φέτος, ο Κατερινιώτης αμυντικός είχε έναν διαφορετικό ρόλο στους Θεσσαλονικείς. Με μόλις τέσσερις συμμετοχές, οι τρεις στο κύπελλο και η μία στο πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό δεν προσέφερε στον αγωνιστικό χώρο πολλά.

Ήταν όμως ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους ο ΠΑΟΚ ήταν ο ορισμός της λέξης οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια. Αυτός και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ως οι πιο παλιοί διατηρούσαν τις ισορροπίες και έβγαιναν πάντα μπροστά για να λύσουν τα όποια προβλήματα προέκυπταν.

Ο Μαλεζάς άξιζε πέρα για πέρα αυτό το φινάλε στον Δικέφαλο. Αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλητή σε ένα ανοιχτό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες οπαδούς να παραληρούν. Ισως όμως στο τέλος αυτό να μην μπει μια εμφατική τελεία. Ισως η μοίρα επιφυλάσσει στον Ελληνα άσο να βάλει ένα μεγάλο θαυμαστικό στο κεφάλαιο ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του νταμπλ.

Σε κάθε περίπτωση ο Στέλιος Μαλεζάς προσέφερε τα μέγιστα στον Δικέφαλο και συνέδεσε το όνομά του με πολύ μεγάλες στιγμές της «ασπρόμαυρης» οικογένειας…

The post Μαλεζάς: Φινάλε με την κούπα αγκαλιά! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα