Λουτσέσκου: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αλλάζουμε φιλοσοφία και χτίζουμε τη νοοτροπία που θέλουμε»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή τη Φέγενορντ στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δηλώνει άκρως ικανοποιημένος.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή την Φέγενορντ με σκορ 1-2 στο τελευταίο ματς που έδωσε στην Ολλανδία, ολοκληρώνοντας έτσι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει το δικό του στίγμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στο διάστημα που πέρασε η ομάδα στη «Χώρα της

τουλίπας», αναλύοντας τον τρόπο σκέψης αλλά και την νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα του.

Παράλληλα, ανέφερε το τι ακριβώς χρίζει βελτίωσης μετά τα συμπεράσματα που έχει βγάλει.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο PAOKTV:

Για το πόσο σημαντικό είναι το να γυρίζει η ομάδα το σκορ σε ένα γήπεδο όπως το Ντε Κάιπ: «Ακόμη και όταν δεν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα στα φιλικά, αυτό ήταν ίσως το πρώτο φιλικό της καριέρας μου που με ενδιέφερε να κερδίσω. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό η ομάδα να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος αυτή τη στιγμή, κάτι που μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.

Ήταν πάρα πολύ σημαντικό, ότι δείξαμε θέληση και δείξαμε σημάδια ότι χτίζουμε σιγά σιγά τη νοοτροπία μας και ότι παλεύουμε για αυτό καθημερινά. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένες από τον τρόπο που δεχθήκαμε το γκολ. Μετά από αυτό ανασυγκροτηθήκαμε και είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία επιθετικά, στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε και να κρατήσουμε την ισορροπία στην ομάδα.

Θεωρώ ότι είμαστε σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο στην προσπάθεια να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Αυτό που κρατάμε είναι η θέληση να παλέψουμε και να χτίσουμε αυτό που θέλουμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το δεύτερο ημίχρονο και ποιο από τα λάθη θα γίνει μάθημα στα επόμενα ματς: «Αρχικά θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι σκοράραμε νωρίς, ενδεχομένως να αξιοποιούσαμε καλύτερα κάποιες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι χάσαμε αρκετές μπάλες, γεγονός που οδηγούσε τον αντίπαλο να έρχεται προς τα εμάς.

Κυρίως οι νεαροί θα πρέπει να καταλάβουν και να έχουν την υπευθυνότητα σε αυτό το κομμάτι. Ενδεχομένως όλα αυτά να έπαιξαν τον ρόλο τους στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουμε κάνει πάρα πολλές κουβέντες με τους ποδοσφαιριστές, η υπευθυνότητα είναι να βρίσκεις τον τρόπο και αυτό κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι».

Για το που βελτιώθηκε ο ΠΑΟΚ και που χρειάζεται βελτίωση: «Είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο κομμάτι. Οι παίκτες δέχθηκαν πολλές πληροφορίες, πολλές λεπτομέρειες και είμαι ικανοποιημένος από αυτό. Δεν θεωρώ πώς κάτι δεν πήγε σωστά, ενδεχομένως να περιμέναμε περισσότερα από κάποιους ποδοσφαιριστές. Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε είναι να έχουμε κάποιους παίκτες λίγο πιο έτοιμους αυτή τη στιγμή, γιατί τους πιέσαμε αρκετά επειδή δεν ήταν στο σημείο που θέλαμε.

Για αυτό τον λόγο θέλω να σας πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος για την στιγμή που βρισκόμαστε, δεδομένου ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που μας λείπουν αυτή τη στιγμή για να δουλέψουμε όπως θέλουμε».

Για τον χρόνο συμμετοχής που έδωσε στους παίκτες του: «Κάποιους ποδοσφαιριστές έπρεπε να τους διαχειριστούμε, έχουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές και αυτό που προέχει είναι να αποφύγουμε τους τραυματισμούς, πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε. Θα θέλαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι 90 λεπτών για όλους τους παίκτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Οι Άραβες στέλνουν τον Τζιοβίνκο… στην έξοδο από την Αλ Χιλάλ!

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς! (vid)

Survivor: Ο Ηλίας Μπόγδανος είναι ερωτευμένος και δεν το κρύβει – Πήγε διακοπές με την αγαπημένη του!

από το sportime.gr.
για περισσότερα νέα επισκεφτείτε το sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα