Λαμία – Άρης 2-2: Η «επική» ανατροπή που έμεινε στη… μέση (vid)

Ένας κακός για 50 λεπτά Άρης «φλέρταρε» μια κακή ήττα στη Λαμία, όμως στη συνέχεια, λίγο έλειψε να πετύχει μια επική ανατροπή, η οποία τελικά έμεινε στη… μέση. Κι αυτό καθώς ο «Θεός του πολέμου» επέστρεψε από το 2-0 (και τα δύο γκολ ο Αραβίδης) για να «αρκεστεί» όμως στο τελικό 2-2 (Λάρσον, Ιντέγε οι σκόρερ) για την 25η αγωνιστική της Super League..

Στους

34 βαθμούς η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» από σήμερα (ήθελε νίκη) τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Από την άλλη, εκείνη του Άκη Μάντζιου, βρέθηκε κοντά στην πρώτο της «τρίποντο», μετά από επτά παιχνίδια χωρίς νίκη, όμως τελικά πρέπει να αισθάνεται και χαρούμενη που απέφυγε την ήττα.

Να σημειώσουμε ότι ο Αραβίδης βρήκε δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 469 ημέρες! Συγκεκριμένα μετά τη 10η Νοέμβριου του 2018, όταν είχε σκοράρει με πέναλτι κόντρα στον Λεβαδειακό όταν αγωνιζόταν με τον ΟΦΗ.

«Άτσαλος» Άρης, και πέναλτι και γκολ η Λαμία

Απρόσεκτος και νωθρός εμφανίστηκε ο Άρης στα πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης.  Αρχικά στο 19’ ο Βέλεθ (που είχε ήδη κίτρινη από το 12’) ανέτρεψε στην περιοχή τον Καραμάνο, σε ένα μαρκάρισμα που περισσότερο προήλθε από γλίστρημα του Ισπανού στόπερ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Βασιλόγιαννης, ο οποίος όμως εκτέλεσε άσχημα, με τον Κουέστα να μπλοκάρει κινούμενος στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Παρότι οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ στη φάση αυτή, δεν στάθηκε αρκετό ώστε ο Άρης να αφυπνιστεί. Έτσι η Λαμία, η οποία ήταν σαφώς πιο προσανατολισμένη, άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα (24’). Από μία σέντρα-σουτ του Δημούτσου, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, που με γυριστό βολέ «κρέμασε» τον Κουέστα για το 1-0!

Ο Άρης προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να βγει μπροστά, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει καθόλου. Ο Ιντέγε ήταν τελείως αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, με τον Ένιγκ να είναι εμφανώς προβληματισμένος από όσα έβλεπε επί 45 λεπτά.

Δεύτερο γκολ ο Αραβίδης, τα… πάνω-κάτω ο Άρης!

Εντυπωσιακές εναλλαγές συναισθημάτων είδαμε στα πρώτα εννέα λεπτά του Β’ μέρους. Αρχικά στο 48’ ο Αραβίδης εκμεταλλεύθηκε την… ακούνητη άμυνα των φιλοξενούμενων και μετά από εκτέλεση κόρνερ σκόραρε από κοντά με κεφαλιά για το 2-0!

Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, καθώς ο Άρης απείχε πολύ από το καλό πρόσωπο στο οποίο μας είχε συνηθίσει. Κι όμως η αντίδραση ήταν εμφατική.

Στο 52΄ ο Λάρσον με εξαιρετικό γυριστό σουτ από τα όρια της περιοχής, «σκότωσε» τον Θεοδωρόπουλο για το 2-1. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο «Θεός του πολέμου»… χτύπησε ξανά!

Ο Γκάμα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Νιάσε, με τον Ιντέγε που βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή να σκοράρει για το 2-2!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το ματς απέκτησε «άγρια ομορφιά». Ο Άρης είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος του. Οι «κίτρινοι» πήραν την κατοχή και πίεσαν, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» την πολύ μεγάλη ευκαιρία, αν και «πάτησαν» αρκετές φορές στην περιοχή.

Η Λαμία είχε παθητικό ρόλο, παρέμεινε όμως επικίνδυνη, μέσω των αντεπιθέσεων που επιχειρούσε συχνά-πυκνά. Η είσοδος των Ντουρμισάι και Μαρτίνες έγιναν αργά κι έτσι αμφότεροι δεν πρόλαβαν να «φανούν». Ο Μαντσίνι που μπήκε λίγο νωρίτερα (79′) προσπάθησε αλλά μέχρι εκεί…

MVP: Ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη Λαμία είχε δύο γκολ. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις;

UP: Η αντίδραση του Άρη στο Β’ μέρος, ο οποίος πήρε μια ισοπαλία που φαινόταν αδύνατο με την κακή εικόνα που είχε δείξει στα πρώτα 50 λεπτά.

DOWN: Η κακή νοοτροπία που έδειξε η ομάδα του Ένινγκ για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο γκολ, αλλά και να… γλιτώσει από τρίτο, χάρη στην απόκρουση του Κουέστα στο πέναλτι.

Σκόρερ: 24’, 48’  Αραβίδης – 52’ Λάρσον, 54’ Ιντέγε

Χαμ. Πέναλτι: 19’ Βασιλόγιαννης

Κίτρινες: 21’ Νιάσε, 26’ Αραβίδης, 60’ Σκόνδρας – 12’ Βέλεθ, Δεληζήσης 32’, 74’ Ρόουζ

Κόκκινες:

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί:  Τζιώτζιος (Θράκης) – Κόλλιας (Ηπείρου)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών) – AVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών)

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (63’ Σάλιακας), Αραβίδης.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ροζ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (79’ Μαντσίνι), Γκάμα (90+1’ Μαρτίνες), Λάρσον (88’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Λαμία – Άρης 2-2: Η «επική» ανατροπή που έμεινε στη… μέση (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα