Κυριακή 17 Νοέμβρη Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 17 Νοέμβρη Εορτολόγιο: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη των Αγίων Γενναδίου και Μάξιμου Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης, Ζαχαρία του Σκυτοτόμου και Ιωάννη.

Ο Γεννάδιος Α’, διαδέχτηκε το έτος 458 μ.Χ. τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Ανατόλιο. Προηγούμενα ήταν πρεσβύτερος στην ίδια Εκκλησία.

Ο Πατριάρχης αυτός, εργάστηκε καρποφόρα για την επιστροφή πολλών αιρετικών στην Ορθοδοξία. Μεταξύ αυτών, επέστρεψε μέσω του Γενναδίου

και ο ασπαζόμενος τις πλάνες των Ναβατιανών Μαρκιανός, τον όποιο και έκανε οικονόμο της Μεγάλης Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019: Έρχονται Black Friday και Cyber Monday!

Επίσης ο Γεννάδιος Α’, έπεισε τον αυτοκράτορα Λέοντα τον Θράκα, να εξορίσει τον αιρετικό Πέτρο τον Κναφέα, όταν αυτός άρπαξε το θρόνο της Αντιόχειας από τον ορθόδοξο Πατριάρχη Μαρτύριο.Άλλα επί Γενναδίου ο αυτοκράτορας Λέων ο Μακέλλης, νομοθέτησε τον αγιασμό της Κυριακής. Ο Γεννάδιος κανένα δεν χειροτονούσε Ιερέα, αν αυτός δεν γνώριζε καλά την ερμηνεία των Ψαλμών.

Επίσης συγκάλεσε Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, όπου εκδόθηκε εγκύκλιος «κατὰ τῆς χρηματολογίας πρὸς χειροτονίαν». Μετά από αυτή την ευσυνείδητη και ιεροπρεπή πολιτεία, ο Γεννάδιος Α’ πέθανε το 471 μ.Χ.

Τώρα ως προς τον Πατριάρχη Μάξιμο, δεν είναι επαρκώς καθορισμένο ποιος από τους Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης, που φέρουν το όνομα αυτό είναι ο Άγιος. Κατά πάσα πιθανότητα όμως, πρόκειται για τον Μάξιμο Γ’ (1476 – 1482 μ.Χ.). Αυτός καταγόταν από την Πελοπόννησο και εργάστηκε με πολλούς τρόπους για τη βελτίωση των ηθών. Ο ίδιος μάλιστα, ακούραστα κάθε Κυριακή δίδασκε στο λαό τον θείο λόγο.

Κυριακή 17 Νοέμβρη Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Γεννάδιος, Γενάδιος

Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Κυριακή 17 Νοέμβρη Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sportime
Κυριακή 17 Νοέμβρη Εορτολόγιο, Ποιοι,kyriaki 17 noemvri eortologio, poioi
  • Τελευταία Νέα Sportime
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά