Κορονοϊός: Σταδιακά η πληρωμή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους – Δείτε πότε αρχίζουν οι αιτήσεις (vid)

Σταδιακά αναμένεται να δίνεται το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους, που ο κορονοϊός έχει επηρεάσει την εργασία τους.

Συγκεκριμένα όπως γίνεται γνωστό, η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή την πλατφόρμα από την 1η Απριλίου, προκειμένου να υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις και συμπλήρωση στοιχείων.

Οι αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν από την 1η του νέου μήνα μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ

εκείνοι που θα μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους, θα μπορούν να την υποβάλλουν όλο το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι – Διευκρινίσεις για τις άδειες εξόδου (vid)

Τα στοιχεία των εργαζομένων θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που θα έχουν καταθέσει οι εργοδότες τους. Ειδικότερα στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμό IBAN καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και επιχείρησης.

Ειδικότερα, τα μέτρα στήριξης αφορούν τους εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία:

α) εργαζόμενους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, είτε επειδή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, είτε λόγω χρήσης της ρύθμισης που βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ .

β) εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

The post Κορονοϊός: Σταδιακά η πληρωμή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους – Δείτε πότε αρχίζουν οι αιτήσεις (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα