«Κόλαση» πυρός στη Συρία, τουλάχιστον 15 οι νεκροί (vids)

Στην Βορειανατολική Συρία, στα ανατολικά του Ευφράτη βρίσκεται πλέον ο τουρκικός στρατός. Χερσαίες δυνάμεις εφαρμόζουν την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» όπως την ονομάζει η γειτονική μας χώρα. Τουλάχιστον 15 οι νεκροί μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολονύχτια χερσαία επίθεση της Τουρκίας στη Συρία – Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι κομάντος μας συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη», ενώ

παραθέτει και εικόνες Τούρκων στρατιωτών.

Εξάλλου σε δική του δήλωση ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι «…μοναδικός μας στόχος είναι τρομοκρατικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι PKK/KCK/PYD-YPG. Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας αλλά δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός θύλακα τρομοκρατίας κατά μήκος των 911 χλμ. συνόρων μας. Δεν αποδεχόμαστε την παρουσία των τρομοκρατών εκεί».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτά σημειώνει από την πλευρά του: «Ο στρατός μας συνεχίζει τη μάχη κατά των τρομοκρατών, ενώ η βασική προτεραιότητά του είναι να μην προκλήθεί κακό σε αμάχους. Η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Όπως αναφέρει το το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «…η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση έχει κοστίσει ως τώρα τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οκτώ άμαχοι».

Οι δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικό στην πόλη Καμισλί (κατοικείται κυρίως από Κούρδους), ενώ 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

Δείτε παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ από την τουρκική εισβολή στη Συρία:

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post «Κόλαση» πυρός στη Συρία, τουλάχιστον 15 οι νεκροί (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα