Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ: Αυτές τις τρεις πλατείες… όργωσαν για τεστ (vid)

Περισσότερα από 700 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων του κορονοϊού έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί της Παρασκευής (25/9) στα τρία σημεία που βρεθήκαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έρχονται για να κάνουν το rapid test, καθώς κρατά μόνο 10 λεπτά για να βγει το αποτέλεσμα.

Πρόκειται για πολίτες

που ζουν κοντά στις πλατείες Αμερικής, Βάθης και Κυψέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπιστήκαν επτά θετικά δείγματα, δηλαδή ένα στα 100.

Όλοι οι νοσούντες έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τα δείγματα δόθηκαν και για μοριακό έλεγχο για επιβεβαίωση.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Κυψέλη το Σαββατοκύριακο, προκειμένου όσοι επιθυμούν, και κυρίως εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να προσέλθουν για να κάνουν το τεστ.

Αναλυτικά η διασπορά την Παρασκευή:

37 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 369 θάνατοι. Οι 138 (37.4%) ήατν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τεστ για κορονοϊό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός – Ελλάδα: Κάτω από 300 σήμερα τα κρούσματα

Το άρθρο Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ: Αυτές τις τρεις πλατείες… όργωσαν για τεστ (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα