Κερεχέτα: «Σύντομα θα παίζουμε μόνο στην Euroleague»

02:33 4/8/2019 - Πηγή: Sportime

 Ο Χοσεάν Κερεχέτα, πρόεδρος της Μπασκόνιας μίλησε για το νέο καλεντάρι της Euroleague, για το financial fair play και τόνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αγωνιστεί μόνο στην Ευρώπη.

Ο Κερεχέτα αναφέρθηκε στην αύξηση των ομάδων της Euroleague,  τα περίπου 80 παιχνίδια που καλούνται να παίξουν οι ισπανικές ομάδες, ενώ άφησε

ανοικτό το ενδεχόμενο η Μπασκόνια να αγωνίζεται μόνο στην Euroleague.

Όσον αφορά το financial fair play, ο πρόεδρος της Μπασκόνιας δήλωσε πως:

«Έχει λογική. Αν είμαστε σε μία κατάσταση όπου οι ομάδες δημιουργούν σημαντικά χρέη, τα οποία καλύπτουν »προστάτες» πολιτείες ή ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι προφανές ότι αυτό κάνει τις ομάδες να χάνουν την αξία τους. Είμαστε σε μία διοργάνωση για περίπου 20 χρόνια, στην οποία πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ομάδες μας έχουν μεγαλύτερη αξία. Έχουν εγκιθεί κανόνες που κάνουν αυτές τις ομάδες να μειώνουν τα διαρθωτικά τους ελλείμματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η διοργάνωση θα γίνει όλο και καλύτεερη και η αξία των ομάδων θα αυξηθεί».

Για το καλεντάρι και τα πολλά παιχνίδια:

«Μας δείνει το δικαίωμα να παράγουμε έσοδα επιτρέπωντας στους παίκτες να έχουν υψηλότερους μισθούς. Στο NBA παίζουν τα ίδια παιχνίδια και δεν παραπονιούνται. Αποκειστήκαμε νωρίς φέτος και οι παίκτες μας ήταν σε διακοπές για περίπου δυόμιση μήνες. Μέσα στη σεζόν είναι δύσκολο, οπότε τώρα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Η διοργάνωση είναι έτσι και αν θες να είσαι μέσα στους καλύτερους, τότε πρέπει να έχεις ρυθμό. Πρέπει να έχεις ένα καλά προετοιμασμένο ρόστερ που να μπορεί να φανεί ανταγωνιστικό σε αυτό το επίπεδο»

Ενώ τέλος ο πρόεδρος της Μπασκόνια επεσήμανε για την ανάπτυξη της Euroleague:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση στην Ευρώπη, την Euroleague. Υπάρχει ακόμα μία καλή διοργάνωση, η ACB. Για να αναπτυχθεί η ισπανική λίγκα πρέπει να γίνει μία σειρά από αλλαγές, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Σημαντικές αλλαγές, σαν αυτές που πάρθηκαν στο ποδόσφαιρο (La Liga). Αν πάλι δεν γίνει αυτό, θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστούμε να παίζουμε μόνο σε μία διοργάνωση: την καλύτερη στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει κάτι τέτοιο, το λέω για πολύ καιρό και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την κατάσταση».

The post Κερεχέτα: «Σύντομα θα παίζουμε μόνο στην Euroleague» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα