Κεντρική διαχείριση: Η λύση στο πρόβλημα όλων

Το απλό και το εύκολο (θεωρητικά, τουλάχιστον) στο τηλεοπτικό πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες θα ήταν η κεντρική διαχείριση.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκά χώρες. Ακόμα και να γινόταν, όμως, αυτό, στην Ψαροκώσταινα, δεν θα έδινε τη λύση, έτσι αναίμακτα.

Η κεντρική διαχείριση απαιτεί έναν κουμανταδόρο. Κάποιον που θα είναι ο συντονιστής. Ποιος θα έπαιζε αυτό το ρόλο σε εμάς; Η ΕΠΟ; Η Super

League;

«Σφαγή» θα γινόταν. Οι μεν θα έλεγαν πως την ελέγχει ο τάδε, οι δε ο δείνα και η κατάσταση θα πήγαινε σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο.

Είτε αναλάμβανε η μία διοργανώτρια αρχή, είτε η άλλη. Επομένως. Η μόνη λύση θα ήταν κεντρική διαχείριση μεν, αλλά με συλλογική διοίκηση δε.

Το μοντέλο που είχαμε πριν χρόνια, με τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ντέμη Νικολαΐδη.

Ιδανικό δεν ήταν, είχε τα ζητήματά του, όμως δεν του έδωσε ποτέ κανείς και το χρόνο που του άρμοζε για να βρει… πατήματα. Για να το πούμε απλά, «κάηκε» πριν την ώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Παναθηναϊκός: Συνολικό πρόβλημα το «Μαρινάκης – Nova»

Δεν χρειάζεται να γίνουμε μηδενιστές, όμως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δέχεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απανωτά χτυπήματα. Βρίσκεται σε μία από τις πλέον κρισιμότερες φάσεις του. Διαχρονικά. Μιλάμε για ένα προϊόν που υποβαθμίζεται συνεχώς.

Μόλις μία ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο. Κίνδυνος να χάσουμε την 15η θέση στο UEFA Country Ranking, που θα σημαίνει μία ομάδα λιγότερη στα προκριματικά.

Μια Εθνική Ελλάδας… αδιάφορη, χωρίς καμία ελπίδα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 από πολύ νωρίς κιόλας.

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα ακόμα πιο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Σε ένα βαθμό είναι κατανοητό το βαρύ κλίμα που δημιουργείται, σε περίπτωση που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτήσει ποσοστό της NOVA.

Αν τελικά ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο deal, που όλα δείχνουν πως θα κλείσει, θα πρέπει να υπάρξει και κυβερνητική παρέμβαση.

Είτε μέσω του Λευτέρη Αυγενάκη, είτε μέσω του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σπανός: «Συμβόλαιο με την ΕΡΤ, με τα ίδια λεφτά της κεντρικής διαχείρισης»

Αυτό όμως θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για μια κουβέντα συνολικά. Κεντρική διαχείριση, προστασία του προϊόντος που δεν είναι άλλο από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό έχει ανάγκη όλες τις ομάδες.

Για να υπάρξουν αυτές και να συντηρηθούν είναι δεδομένο πως είναι απαραίτητα τα τηλεοπτικά έσοδα.

Το να κάνει κάθε ομάδα δικό της κανάλι και να ζητά συνδρομή από τον κόσμο της δεν αποτελεί μακροχρόνια βιώσιμη λύση.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος γνωρίζουν πως το να χάνει συνεχώς αξιοπιστία και έσοδα το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρώτα από όλα θα ζημιώσει τους ίδιους.

Έξυπνοι άνθρωποι είναι, με πολλές επιχειρηματικές επιτυχίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λειτουργήσουν στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκός όπως ακριβώς λειτουργούν και στις επιχειρήσεις τους. Ψυχρά και άκρως επιχειρηματικά.

Μια πιθανή συνέργεια και συνεργασία στο τηλεοπτικό κομμάτι, ούτως ώστε να μοιραστεί η πίτα με το σωστό τρόπο και κυρίως με διαφάνεια, θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα…

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook

The post Κεντρική διαχείριση: Η λύση στο πρόβλημα όλων appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα