Καρλίτος: Αυτός ο Παναθηναϊκός θέλει περισσότερα

Αποκτήθηκε τον περυσινό χειμώνα με… οψιόν συμμετοχής. Κοινώς, δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο β’ μισό της σεζόν 2019-20, επομένως θα έπρεπε να περιμένει την τρέχουσα περίοδο. Ο λόγος για τον Καρλίτος.

Η αναμονή μέχρι τη δράση έγινε μεγαλύτερη, αφού μεσολάβησε η λαίλαπα που ακούει στο όνομα Covid-19. Πέρασαν σχεδόν εννέα μήνες για το πρώτο επίσημο ματς του Ισπανού επιθετικού. Στο μεταξύ, η προετοιμασία έγινε στο «Γ. Καλαφάτης» και τα φιλικά παιχνίδια ήταν ελάχιστα.

Ολοι έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή

με δυνατό σουτ, με σωστές τοποθετήσεις στην περιοχή και πολύ καλή σχέση με την αντίπαλη εστία.

Βάσει των μέχρι στιγμής αριθμών του στο πρωτάθλημα, πράγματι ο Καρλίτος επιδιώκει πολύ συχνά την τελική προσπάθεια. Εξάλλου γι’ αυτό αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σκοπός ήταν να επιλύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, δεδομένου ότι ο Φεντερίκο Μακέντα είχε μεγάλα κενά στον τομέα της παραγωγικότητας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή (απόγευμα 28ης Νοεμβρίου), o Ισπανός είναι με διαφορά ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Μετρά 25 απόπειρες για γκολ, έναντι 19 του Χερόνιμο Μπαράλες, 18 του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, 17 του Τάσου Δουβίκα και 16 του Γιώργου Μανούσου.

Επιασαν τόπο τις 4, δηλαδή ο Καρλίτος χαμογέλασε 1 φορά σε 6 και κάτι προσπάθειες, ενώ είχε κι ένα χαμένο πέναλτι απέναντι στον Βόλο (προτού σκοράρει).

Το στατιστικό δεν το λες απογοητευτικό. Απογοητευτικό λες τον Παναθηναϊκό συνολικά για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν αναλυθεί δεκάδες φορές. Δεν είναι δηλαδή ο Ισπανός το πρόβλημα.

Η πτυχή που έχει σκοπό να αναδείξει τούτο το κείμενο είναι η… κανονικότητα του Καρλίτος που, όμως, σε αυτό το «τριφύλλι» αποδεικνύεται καταλυτική, με το πρόσημο στο πλην.

Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Γκίας Ζαχίντ και, επί της ουσίας, τον Λούκας Βιγιαφάνιες, δεν έχει την πολυτέλεια να καρπώνεται μόλις 4 γκολ σε 25 τελικές προσπάθειες από έναν παίκτη με αρκετά καλό βιογραφικό  για τα δεδομένα.

Σε περίπτωση που ο Αργεντινός ήταν μάχιμος από το ξεκίνημα της σεζόν, οι τελικές προσπάθειες του «τριφυλλιού» συνολικά θα ήταν πολύ περισσότερες, ομοίως και τα γκολ βάσει στατιστικής.

Η σεζόν κυλά με τον Βιγιαφάνιες να έχει κάποια λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή και τον Παναθηναϊκό να υποφέρει στο δημιουργικό σκέλος, στοιχείο που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την τραγική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καρλίτος έχασε κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στην Τρίπολη, ώσπου ο Παναθηναϊκός σίγησε και εν τέλει ηττήθηκε από τον Αστέρα.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι υπήρξαν αγώνες που ο Ισπανός δεν αγωνίστηκε στην κορυφή αλλά στο πλάι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προτού ο Λάζλο Μπόλονι… αποκαταστήσει την τάξη.

Το κακό είναι ότι παρά την επάνοδο στο «κουτί», ο Καρλίτος δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει διάρκεια. Βρήκε δίχτυα σε τρία διαδοχικά ματς, αλλά ακολούθησαν άλλα τρία που δεν τα κατάφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Καρλίτος: Αυτός ο Παναθηναϊκός θέλει περισσότερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα