Καλή σχολική χρονιά με προβλήματα λόγω του σεισμού του Ιουλίου

Καλή σχολική χρονιά και μία πρεμιέρα που δεν θα είναι… λαμπερή για όλους τους μαθητές.

Κάποιοι θα μπουν από νωρίς στα μαθήματα, κάποιοι όχι τόσο άμεσα.

Λόγω του σεισμού της 19ης Ιουλίου, κάποια σχολεία, τα οποία υπέστησαν ζημιές, τοποθέτησαν το πρώτο κουδούνι σε άλλη ημερομηνία!

Στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό Χαϊδαρίου ο αγιασμός θα γίνει κανονικά σήμερα, όμως τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο θα γίνει και στο 5ο Δημοτικό

Νέου Ηρακλείου, αφού οι εργασίες μεταποίησης του γυμναστηρίου σε τάξεις (!) βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, αν και αναμένονται έτοιμα προς χρήση από τις 16 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την προσωρινή μεταστέγαση τους στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου και στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου αντίστοιχα σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας σε πρωινή βάρδια.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε σχολεία του Δήμου Αιγάλεω. Σήμερα στο πρώτο γυμνάσιο Αιγάλεω χτύπησε κανονικά του κουδούνι και πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ωστόσο οι μαθητες θα μεταστεγαστούν σε άλλο κτήριο καθώς στο σχολείο γίνονται επισκευές.

Οι γονείς παρόλα αυτά ανησυχούν αφενός μεν για το κατά ποσό η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αναμένεται να επηρεάσει τη καθημερινότητα των παιδιών αφετέρου γιατί δεν συμφωνούν με το κτίριο που επιλέγεται από το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Την ίδια ώρα κρίσιμης σημασίας για γονείς και μαθητες είναι η ώρα που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα, αν δηλαδή γίνονται κανονικά πρωινές ώρες η αν θα χρειαστεί να πηγαίνουν σχολείο το απόγευμα γεγονός που θα επηρεάσει άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν καταγράφει και σε άλλα σχολεία του Δήμου: Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα μεταφερθει στο 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω στο 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

Να σημειωθεί πως ζημιές έχουν καταγράφει σε σχολικά κτήρια στις Αχαρνές, στο Μενιδι και στο Νέο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποσό θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

The post Καλή σχολική χρονιά με προβλήματα λόγω του σεισμού του Ιουλίου appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα