Και εκεί που λες ότι… ΚΕΔ πάει άλλο, πάει

Για τους στατιστικολάγνους: Σε δύο παρουσίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, τις τελευταίες εβδομάδες, έφερε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, παρά τύχη. Έτσι και αλλιώς, στα εννιά προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού, ούτε ο Αναστόπουλος, ούτε κανείς από τους άλλους δύο ανεπιθύμητους κληρώθηκε να σφυρίξει τις αναμετρήσεις της ομάδας του Ντέβιντ

Μπλατ.

Και αυτό τύχη (δεν) ήταν.

Πάμε στα δικά μας, όμως.

Αν η ΚΕΔ και η ΕΟΚ θεωρούν πως έτσι θα βάλουν το σχοινί γύρω από τον «λαιμό» του Ολυμπιακού, προκειμένου να τον κάνουν να αναθεωρήσει την απόφασή του, τους βγάζω το καπέλο.

Κόντρα στην κόντρα, ονομάζεται αυτό.

Και δεν θα ασχοληθούμε ποιος έχει δίκιο. Ή άδικο.

Ο Ολυμπιακός έχει… μουλαρώσει. Το ίδιο και η ΚΕΔ. Και η ΕΟΚ. Πλέον και οι άλλες 13 ομάδες του πρωταθλήματος.

Μου φαίνεται αδιανόητο, μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα έξω από την κατοικία του Παναγιώτη Αναστόπουλου, με την παρουσία 100 ατόμων και το κώλυμα που δήλωσε λίγες ώρες μετά, η ΚΕΔ να επιμένει.

Με το ίδιο πρόσωπο. Στο ίδιο έργο. Και στην ίδια… κλήρωση.

Για την οικονομία της συζήτησης, θα παραδεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει άδικο. Είναι ελιτίστικο να ζητάς εξαίρεση διαιτητών. Μόνο που το λάθος ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό και για ένα μεγάλο διάστημα, η ΚΕΔ το δέχτηκε. Μη ορίζοντας κανέναν από τους τρεις… ανεπιθύμητους στα ματς των Πειραιωτών (σ.σ.: Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου).

Μπορεί η ΚΕΔ πράττει σωστά, επιμένοντας σε κάτι που αποδείχτηκε λάθος;

Μετά τις 13 υπόλοιπες ομάδες, εναντίον του Ολυμπιακού βρίσκεται (ξανά) και η ΚΕΔ. Και η ΕΟΚ. Στην αναζήτηση του τρόπου που θα φέρει είτε τον στραγγαλισμό, είτε την… κωλοτούμπα.

Θαρρώ πως το δεύτερο είναι περισσότερο ελκυστικό στους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την ελληνική διαιτησία.

Εκτός αν η διαφορετική έδρα (σε σχέση με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα) αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει την επιμονή της ΚΕΔ σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Από την άλλη, υπάρχει και το ηθικό κομμάτι. Μπορεί να μοιάζει με υποχώρηση, αλλά κάποιες φορές στις «σχέσεις» των ανθρώπων πρέπει να υπάρχει. Λίγο ο Ολυμπιακός, λίγο οι άλλοι, λίγο οι ΚΕΔ.

Ετσι και αλλιώς, ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει ξένουν διαιτητές, αλλιώς δεν κατεβαίνει στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειαζόταν η παρουσία του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Όχι τίποτα άλλο, γιατί χωρίς το ΜΠΑΣΚΕΤ, δεν υπάρχει καμία ΚΕΔ, καμία ΕΟΚ, κανένας Ολυμπιακός, κανένας Παναθηναϊκός, καμία Basket League.

Κανείς δεν είναι παραπάνω από το άθλημα… Πάρτε το χαμπάρι!

Υ.Γ.: Μήπως πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της παρουσίας των ιδιοκτητών των ομάδων στις κληρώσεις των διαιτητών;

The post Και εκεί που λες ότι… ΚΕΔ πάει άλλο, πάει appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα