Κάι Χάβερτς: Χαρισματικός ηγέτης ετών… είκοσι

Κιλιάν Εμπαπέ, Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ. Το νέο «αίμα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι πολλά υποσχόμενο και σε αυτό ανήκει και το παιδί-θαύμα από το Άαχεν της Γερμανίας, Κάι Χάβερτς.

Πριν καλά καλά κλείσει τα 21 του χρόνια έχει ένα βιογραφικό γεμάτο διακρίσεις. Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που έκανε ντεμπούτο αλλά και έφτασε τις 100 συμμετοχές πιο γρήγορα από κάθε άλλον, έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τις ικανότητές του.

Από τον Οκτώβρη του 2016, όταν

και πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Χάβερτς ωριμάζει παιχνίδι με παιχνίδι. Η ταχύτητα, η έκρηξη και η ντρίμπλα υπήρχαν εξ αρχής στο ρεπερτόριό του. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, ο Κάι ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με το σκοράρισμα, απέκτησε ηγετικά χαρακτηριστικά και απέδειξε ότι ταβάνι του είναι ο… ουρανός.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο 20χρονος άσος έχει ήδη φορέσει το περιβραχιόνιο της ομάδας του αρκετές φορές με συμπαίκτες και προπονητές να τον εμπιστεύονται απόλυτα στο χορτάρι. Σε 34 συμμετοχές σε Γερμανία και Ευρώπη, ο ταλαντούχος επιθετικός μέσος έχει σημειώσει 10 γκολ και 8 ασίστ.

Επιδόσεις που τον έχουν αναδείξει ως έναν χαρισματικό ηγέτη στις «ασπιρίνες». Ένας ηγέτης ετών είκοσι που έχει φέρει το κλαμπ του μια ανάσα από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και αγκαλιά με τα προημιτελικά του Europa League.

Δείτε την εμφατική νίκη της Λεβερκούζεν μέσα στο «Ibrox» επί της Ρέιντζερς:



Κάι Χάβερτς: Χρηματιστηριακή αξία που… ζαλίζει

Οι εμφανίσεις του νεαρού Γερμανού το τελευταίο εξάμηνο όχι μόνο τον βοήθησαν να ξεκλειδώσει το ταλέντο του, αλλά την ίδια στιγμή εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή του αξία. Τόσο που τα 85 εκατ. ευρώ που φημολογείται ότι πλέον κοστίζει, αγγίζουν τη σφαίρα της υπερβολής και διχάζουν τη μεταγραφική αγορά για το αν πραγματικά αξίζει τέτοιο υπέρογκο ποσό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο για κανένα κλαμπ να ξοδέψει… εν ψυχρώ τόσα μηδενικά.

Από την άλλη βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν δοθεί πολύ περισσότερα χρήματα για συνομήλικους παίκτες που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν (Ουσμάν Ντεμπελέ έναντι 145 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα), τότε ενδεχομένως το παραπάνω ποσό να αποτελεί και πραγματική ευκαιρία με μεγάλες πιθανότητες απόσβεσης.

Η Ευρώπη και το προβάδισμα της Μπάγερν

Ήδη, ομάδες από την Premier League έχουν διενεργήσει διευρενητικές επαφές, ώστε να φέρουν τον Χάβερτς στην Αγγλία. Λίβερπουλ, Τότεναμ, αλλά και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν μπει στο παιχνίδι και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την αποφασιστική κίνηση. Η παγκόσμια κατάσταση άλλωστε, με τις περικοπές μισθών των παικτών λόγω της πανδημίας και της αγωνιστικής παύσης, δεν αποτελεί την ιδανική συγκυρία για μια τέτοια ενέργεια.

Βέβαια, μπορεί στη Βρετανία να έχει ανοίξει η όρεξη για προσθήκες, όμως στα ταλέντα της Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου διατηρεί παραδοσιακά το προβάδισμα. Γνωρίζοντας τα κατατόπια της ιδιόμορφης γερμανικής αγοράς, οι Βαυαροί μπορούν να ελιχθούν και να αποκτήσουν τον 20χρονο επιθετικό μέσο.

Άλλωστε, στο «παιδομάζωμα» των πιο εκλεκτών ποδοσφαιριστών στη Γερμανία είναι «μανούλες». Τα παραδείγματα των Χούμελς, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι και εσχάτως Γκνάμπρι όπου υπέκυψαν στο «φλερτ» της Μπάγερν είναι χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι σχέσεις με τις «ασπιρίνες» είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Επομένως, οι πρωταθλητές είναι εκείνοι που διατηρούν τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Κάι Χάβερτς (συμβόλαιο με Λεβερκούζεν μέχρι το καλοκαίρι του 2022), με συνοπτικές διαδικασίες, εφόσον «χωνέψουν» το υψηλό κασέ του. Όπως επισημαίνουν και τα ξένα ΜΜΕ, η όλη ιστορία έχει περάσει το όριο της φήμης και πλέον έχει μετουσιωθεί σε απτό μεταγραφικό στόχο της Μπάγερν.

The post Κάι Χάβερτς: Χαρισματικός ηγέτης ετών… είκοσι appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα