Ιταλία – Αργεντινή και επίσημα – Η νέα διοργάνωση

Ιταλία – Αργεντινή: Οι δύο εθνικές ομάδες που πανηγύρισαν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Copa America αντίστοιχα.

Η εθνική Ιταλίας είχε νικήσει με 3-2 στα πέναλτι την εθνική Αγγλίας στον τελικό, φτάνοντας στο δεύτερο Euro της ιστορίας της (το πρώτο εν έτει 1968).

H εθνική Αργεντινής, από την πλευρά της, είχε επικρατήσει 1-0 της εθνικής Βραζιλίας στον τελικό, κατακτώντας το 15ο Copa America

και πρώτο από το 1993.

Κοινός παρονομαστής των δύο επιτυχιών ήταν ότι καταγράφηκαν σε… εχθρικά εδάφη. Δηλαδή η Ιταλία πανηγύρισε στο Λονδίνο και η Αργεντινή στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Το καλοκαίρι του 2020 τους ανήκε.

Του χρόνου, για την ακρίβεια τον Ιούνιο του 2022, οι δύο θριαμβεύτριες εθνικές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες. Ένα νέο Super Cup, θα μπορούσαμε να πούμε.

Η UEFA έκανε σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter το απόγευμα της Τρίτης και, μάλιστα, διενεργεί poll αναφορικά με τον νικητή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 7.500 χρήστες του Twitter έχουν ψηφίσει και το 60% ποντάρει στην Αργεντινή.

Αυτό το Super Cup, το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού οι τρεις ομοσπονδίες, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα FIFA, UEFA και CONMEBOL.

Οι δύο ηπειρωτικές συνομοσπονδίες θα αναλάβουν τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού και η αρχική συμφωνία τους αφορά τρεις εκδόσεις του αγώνα, με τους νικητές των δύο διοργανώσεων.

Ο πρώτος από τους αγώνες θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022, στα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων.

Οι δύο συνομοσπονδίες αποφάσισαν να ανοίξουν γραφεία στο Λονδίνο για να διαχειρίζονται από την αγγλική πρωτεύουσα τη διοργάνωση αυτών των αγώνων.

Μεταξύ των αποφάσεων που έπονται είναι και η έδρα των αγώνων.

#EURO2020 winners Italy will meet #CopaAmerica champions Argentina in June 2022.

The match is part of the cooperation between UEFA and @CONMEBOL, which includes youth and women’s football, futsal, the exchange of referees and technical training schemes.

Full story:

UEFA (@UEFA) September 28, 2021

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα