Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Ανέφικτο να γίνουν καλές

Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Οι Ισραηλινοί τις ήθελαν, όμως κρίθηκε ανέφικτο να γίνουν καλές.

Οι ΗΠΑ είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισραήλ, αλλά σε σχέση με τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ οι Ισραηλινοί έριξαν… άκυρο στην αμερικανική επιλογή των Littoral Combat Ship.

Τα Littoral Combat Ship είναι τα πλοία που θέλει να δώσει η Lockheed Martin στην Ελλάδα.

Οι αμερικανικές φρεγάτες αρχικά συστήθηκαν ως οι MMSC, όμως στην πορεία για να απεμπλακούν από τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τα συγκεκριμένα πλοία στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, μετονομάστηκαν σε HF2.

Αναφορικά με το Ισραήλ, η μόνη αμερικανική επιλογή για τα νέα πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, με δυνατότητες άμυνας περιοχής, ήταν το Littoral Combat Ship.

Το Ισραήλ αρχικά αποφάσισε να αγοράσει τα συγκεκριμένα πλοία, έτσι ξεκίνησε μελέτες και προκειμένουν να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων των πλοίων, σε συνάρτηση με το κόστος τους.

Οι Ισραηλινοί ήθελαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο να διαθέτουν τα πλοία πλήρως ικανή αεροπορική άμυνα, αντιαεροπορικά καθώς και αντι-υποβρυχιακά όπλα (σ.σ. τα ίδια θέλουν και οι Έλληνες ναύαρχοι για τα νέα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τελικά, το έργο της αναβάθμισης των αμερικανικών πλοίων στα επίπεδα των στάνταρ του Ισραήλ «κρίθηκε ανέφικτο».

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί έκριναν ως «θλιβερά αδύναμο» τον εξοπλισμό των πλοίων LCS των ΗΠΑ, καθώς χρειάζονταν πλοία με ικανότητες ΑΑ περιοχής.

Τελικά οι Ισραηλινοί στράφηκαν στους Γερμανούς και πρόκριναν την κορβέτα Sa’ar 6, με την ναυτική εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome της Rafael Advanced Defence Systems, αντιπυραυλικό σύστημα Barak της Israel Aerospace Industries και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου από την Elbit Systems.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα