Η φωτογραφία με τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια του 2009 είναι το λιγότερο πρόβλημα για τον Τσιόδρα

Η είσοδος του Σωτήρη Τσιόδρα στην καθημερινότητά μας, εντυπωσιακή. Το χαμηλών τόνων προφίλ του και η σοβαρότητα του λόγου του, τουλάχιστον στις αρχικές ενημερώσεις, «κέρδισαν» τους Έλληνες πολίτες. Μόνο που το παραμύθι έχει και δράκο.

Από το πρωί κυκλοφορεί μια φωτογραφία του Σωτήρη Τσιόδρα δίπλα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εν έτει 2009. Μάλιστα ο άνθρωπος που είναι σήμερα ο εκπρόσωπος ήταν και τότε το πρόσωπο κλειδί για τη γρίπη, Η1Ν1.

Τι συνέβη τότε; Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής και το σκάνδαλο που ξέσπασε, η Ελλάδα

αγόρασε σχεδόν διπλάσιο αριθμό εμβολίων από τον πληθυσμό της. Να σημειωθεί πως στη φωτογραφία διακρίνεται και ο σημερινός υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η συγκεκριμένη αναδρομή και το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι το λιγότερο. Το λιγότερο κακό για τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η ίδια η ιατρική κοινότητα που τους ισχυρισμούς του έχει αρχίσει να αμφισβητεί, πολλές φορές ανοικτά, τις προθέσεις του.

Οι συνάδελφοί του, με αναρτήσεις τους και άρθρα τους εκφράζουν διαφορετικούς ισχυρισμούς. Ο ίδιος ο Τσιόδρας αναιρεί τον εαυτό του κάποιες φορές. Πότε για τους Ρομά και τους πρόσφυγες, πότε για τη χρησιμότητα της μάσκας.

Η φωτογραφία, λοιπόν, είναι ένα ζήτημα. Αναμενόμενο όμως. Ένα από τα ελάχιστα αντιπολιτευτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Η πραγματικότητα όμως, ενδεχομένως, να είναι ακόμα χειρότερη για τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας. Οι αποστάσεις, οι μάσκες και τα όσα δήλωσε κατά καιρούς (για τον καιρό, τη θερμοκρασία, το κατά πόσον εξελίσσεται ο ιός) είναι που θα βρει μπροστά του…

The post Η φωτογραφία με τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια του 2009 είναι το λιγότερο πρόβλημα για τον Τσιόδρα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα