Η απόλυτη δικαίωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν θέλησε να λερώσει τα χέρια του. Οραματίστηκε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό… Το 2019 δικαιώνεται!

Η λέξη «εμφύλιος» είναι από τις πιο βαριές της ζάμπλουτης ελληνικής γλώσσας. Ο Έλληνας την έχει βιώσει στο πετσί του από τα αρχαία χρόνια. Συνήθως βγάζει δύο χαμένους. Από την άλλη, νομοτελειακά στη ζωή αυτή, ο καθείς λαμβάνει ως αντάλλαγμα ό,τι του αξίζει. Ό,τι έχεις σπείρει, θα το θερίσεις…

Δεν αποτελεί ζητούμενο τι έχει φέρει τούς Βαγγέλη Μαρινάκη και Σωκράτη Κόκκαλη στα μαχαίρια. Συμφέροντα, πολιτικοί λόγοι; Δεν απασχολεί… Έχει σημασία, όμως, σε συνάρτηση

με τον Παναθηναϊκό, το παρελθόν και παρόν τους. Αμφότεροι… συνέβαλλαν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το «τριφύλλι». Όχι τόσο στο ποδόσφαιρο. Αλλά στην πόλωση και στον διχασμό των Παναθηναϊκών οπαδών. Τώρα την ίδια κατάσταση, θα πρέπει να την υποστούν στα ενδότερά τους. Καλή τύχη!

Ο πραξικοπηματικός τρόπος που κέρδισε κάμποσους τίτλους ο Ολυμπιακός στην μπάλα, στα χρόνια τους, δημιούργησε το σαράκι που ακόμη και σήμερα τρώει τη σάρκα και τα «μέσα» του «τριφυλλιού». Η άποψη ότι η διοίκηση Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν προστάτεψε τον Παναθηναϊκό από τον Κόκκαλη, κραταιά. Αργότερα, ο Μαρινάκης βρήκε έναν Παναθηναϊκό διαιρεμένο, χρεωμένο και ευάλωτο, με συνέπεια να του δώσει τη χαριστική βολή.

Όσον αφορά τους Παναθηναϊκούς που ακόμη και σήμερα δεν λένε να καταλάβουν τι δεν έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Δεν έκανε αυτά για τα οποία ήδη έχει «σπάσει» στα δύο και διαιρείται ο Ολυμπιακός. Δεν συνέδεσε το όνομα του συλλόγου με κανένα σκάνδαλο, με κανένα κόμμα, με κανέναν πολιτικό σε βαθμό ντροπής. Δεν χρέωσε ποτέ την ομάδα του, ούτε της προκάλεσε οικονομικά προβλήματα. Δεν «έχτισε» ποτέ Παράγκα, για να παίρνει βρώμικους τίτλους.

Τι δεν έκανε; Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, δεν έκανε χάρες. Δεν «λάδωνε» εντός και εκτός. Από τέτοιους ανθρώπους ορισμένοι μόνο να πάρουν θέλουν. Να βολευτούν. Αν ο Βαρδινογιάννης πλήρωνε αβέρτα, θα έπιναν νερό στ’ όνομά του όσοι τον βρίζουν σήμερα. Δεν το έκανε, γι’ αυτό πολεμήθηκε όσο κανείς παράγοντας οποιασδήποτε ομάδας ανεξαρτήτως εποχής.

Όσο για κάποιους που, χυδαία, κάνουν λόγο για δικαίωση χρησιμοποιώντας ως μέσο δικαίωσης (ποιανού, μήπως δικής τους; Χαχαχα) λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη περί Θωμά Μητρόπουλου που πήγε… δανεικός από τον Κόκκαλη στους «δικέφαλους», ας αποδεχτούν έστω το 2019 πως ο αντι-βαρδινογιαννισμός που πούλησαν τόσα χρόνια, δηλητηριάζοντας, το μυαλό του κόσμου δεν στηρίζεται στις δηλώσεις κανενός Μαρινάκη. Δηλαδή αυτές περίμεναν; Ήμαρτον…

Στηρίζεται αποκλειστικά στην απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της οικογένειάς του να μην βάλουν τα χέρια στον λάκκο με τα σκατά. Να μην συνδέσουν τ’ όνομα του Παναθηναϊκού με Παράγκες, στημένα παιχνίδια, χρέη, μαύρες τρύπες, πολιτική διαπλοκή και διαφθορά. Ακόμη και, εντός σωματείου, παλαιοί εχθροί του το παραδέχονται πλέον δημόσια στις τοποθετήσεις τους.

Ό,τι συμβαίνει αποτελεί υπερήφανη δικαίωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Που ήθελε έναν Παναθηναϊκό καθαρό, με γήπεδο και ομάδα να λειτουργεί στα πρότυπα συλλόγων όπως ο Άγιαξ και η Πόρτο. Αυτό που δεν είχε, επειδή αποφάσισε να μην μπλέξει σε καταστάσεις αλλότριες με το ήθος του ίδιου και του συλλόγου, ήταν υπομονή. Ν’ απολαμβάνει την υπομονή ενός κόσμου, που εξαπατήθηκε. Και χρόνια μετά συνεχίζει να κυνηγά δράκους και χίμαιρες, βλέποντας μπροστινούς του σε πρώιμους υβριστές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Όσο για την πιπίλα «αν ήταν για άλλη επιχείρησή του, θα έβαζε τα χέρια του στα σκατά;», συμπαθάτε με… Δεν έχω διαβάσει στον Τύπο, ούτε έχω κατά νου καμία δικαστική εμπλοκή των εταιρειών του. Δεν έχει συνδεθεί τ’ όνομά του με τη δικαιοσύνη και οι δουλειές του είναι ονομαστές. Τέλος, για τις δηλώσεις Μαρινάκη και τις απαντήσεις Κόκκαλη (παράγοντα – πρότυπο στα μάτια ορισμένων Παναθηναϊκών!), συνεχίστε να τις κάνετε σημαία προσπαθώντας να εξηγήσετε τον ασύμμετρο πόλεμο που διέλυσε τα σωθικά του Παναθηναϊκού.

ΥΓ.: Επειδή πολλά ακούγονται για συνομιλίες με Έλληνες εφοπλιστές για τον Παναθηναϊκό, μάνατζμεντ κτλ. Οι λύσεις για την επόμενη ημέρα του συλλόγου είναι δύο. Καταγεγραμμένες εδώ και χρόνια… Ή επιστροφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη ή κάποιου νεότερου Βαρδινογιάννη στα πράγματα ή ξένος επενδυτής με λεφτά και διάθεση να βγάλει κέρδος από το «τριφύλλι» αυξάνοντας το βεληνεκές του. Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες!

The post Η απόλυτη δικαίωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα