Η 17Ν δολοφονεί τον βιομήχανο Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης

06:03 1/3/2020 - Πηγή: Sportime

Το ημερολόγιο έδειχνε 1 Μαρτίου του 1988 όταν η 17 Νοέμβρη δολοφονούσε στο Ψυχικό τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.

Επρόκειτο για το γενικό διευθυντή της εταιρείας λιπασμάτων αλλά και της ΠΥΡΚΑΛ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8:30 το πρωί, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πρόλαβαν το αυτοκίνητο του που ήταν σταματημένο σε φανάρι του Ψυχικού και τον πυροβόλησαν πέντε φορές.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει

το πιστόλι που είχε μαζί του επειδή φοβόταν για τη ζωή του, προκειμένου να προστατευτεί.

Λίγο μετά το θάνατο του η 17 Νοέμβρη έδωσε μία πολυσέλιδη προκήρυξη, μιλώντας για τη δολοφονία του.

«Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη. Σαν κύριος μέτοχος σήμερα, αλλά και σαν κύριος υπεύθυνος της Διοίκησης του ομίλου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία είναι υπεύθυνος της για όλα τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη. Είναι υπεύθυνος για όλες τις απάτες του ομίλου ενάντια στη χώρα.

Ο Αθανασιάδης Μποδοσάκης είναι το κλασικό υπόδειγμα του καπιταλιστή της λματ. Μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση, αδιαφορία για την υγεία των εργατών και για το περιβάλλον, το σακάτεμά τους, καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος.Ονομάζουμε λματ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες, αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (1/3)

1 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα στον πλανήτη

1565 – Ιδρύεται το Ρίο ντε Τζανέιρο.

1633 – Ο Σαμουέλ ντε Σαμπλαίν διεκδικεί τη θέση του διοικητή της Νέας Γαλλίας εξ ονόματος του καρδινάλιου Ρισελιέ.

1692 – Η Σάρα Γκουντ, η Σάρα Όσμπορν και η Τιτούμπα προσάγονται ενώπιον των τοπικών δικαστών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, ξεκινώντας αυτό που θα γινόταν γνωστό ως δίκη των μαγισσών του Σάλεμ.

1700 – Η Σουηδία εισάγει το δικό της σουηδικό ημερολόγιο, σε μία προσπάθεια να υιοθετήσει σταδιακά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Επανέρχεται στο Ιουλιανό ημερολόγιο την ίδια ημερομηνία το 1712 και εισάγει το Γρηγοριανό ημερολόγιο επίσης την ίδια ημερομηνία το 1753.

1796 – Η Βαταβική Δημοκρατία εθνικοποιεί την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών.

1811 – Ο διοικητής της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλή Πασάς σκοτώνει τους ηγέτες της δυναστείας των Μαμελούκων.

1815 – Ο Ναπολέων επιστρέφει στη Γαλλία από την εξορία του στην Έλβα.

1845 – Ο Τζον Τάιλερ υπογράφει νομοσχέδιο που επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να προσαρτήσουν τη Δημοκρατία του Τέξας.

1867 – Η Νεμπράσκα γίνεται η 37η πολιτεία των Η.Π.Α. Το Λάνκαστερ μετονομάζεται σε Λίνκολν και γίνεται πρωτεύουσα της πολιτείας.

1870 – Ολοκληρώνεται μετά από 6 χρόνια μαχών και μετά τον θάνατο του προέδρου της Παραγουάης Φρανσίσκο Σολάνο Λόπεζ, ο Πόλεμος της Τριπλής Συμμαχίας στη Νότια Αμερική.

1872 – Ιδρύεται το Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν, το πρώτο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1914 – Η Δημοκρατία της Κίνας γίνεται μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης.

1923 – Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933 – Ο Χίτλερ συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του στη Γερμανία.

1935 – Ξεσπάει στην Ελλάδα στρατιωτικό κίνημα βενιζελικών αξιωματικών.

1936 – Ολοκληρώνεται το φράγμα Χούβερ.

1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βουλγαρία υπογράφει το Τριμερές Σύμφωνο του Άξονα, συντασσόμενη με τις δυνάμεις του Άξονα.

1943 – Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ αφοπλίζουν και συλλαμβάνουν τους αντάρτες της αντιστασιακής Οργάνωσης ΕΣΑΠ, μεταξύ αυτών, τον Γεώργιο Κωστόπουλο και Στέφανο Σαράφη.

1946 – Εθνικοποιείται η Τράπεζα της Αγγλίας.

1947 – Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει τις χρηματοοικονομικές του πράξεις.

1949 – Ο ινδονησιακός στρατός ανακαταλάμβει για 6 ώρες την πρωτεύουσα Γιογκιακάρτα από τους Ολλανδούς.

1950 – Ψυχρός πόλεμος: Ο Κλάους Φουχς καταδικάζεται για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης, αποκαλύπτοντας άκρως απόρρητα δεδομένα σχετικά με πυρηνικά όπλα.

1953 – Ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν παθαίνει εγκεφαλικό και καταρρέει. Πεθαίνει τέσσερις ημέρες αργότερα.

1954 – Πορτορικανοί εθνικιστές επιτίθενται στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών, τραυματίζοντας πέντε αντιπροσώπους.

1956 – Η IATA ολοκληρώνει ένα σχέδιο φωνητικού αλφαβήτου για τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

1962 – Αεροσκάφος της American Airlines συντρίβεται κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

1966 – Το σοβιετικό ρομποτικό διαστημόπλοιο Βενέρα 3 προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη και γίνεται το πρώτο διαστημόπλοιο που προσεδαφίζεται στην επιφάνεια άλλου πλανήτη.

1973 – Ο Μαύρος Σεπτέμβρης επιτίθεται στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Χαρτούμ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία τριών δυτικών ομήρων.

1981 – Ο Μπόμπι Σαντς, μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, ξεκινά στη φυλακή απεργία πείνας.

The post Η 17Ν δολοφονεί τον βιομήχανο Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης appeared first on sportime.gr.

Keywords
αθανασιαδης, διεθνές νομισματικό ταμείο, ημερολόγιο, γαλλια, εταιρεία, αιγυπτος, ελλαδα, ελασ, εσαπ, τραπεζες, στρατος, iata, απεργια, εθνικη τραπεζα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, ψυχρος πολεμος, ημερομήνια, ημερολόγιο, αυτοκινητο, αφροδιτη, βουλγαρια, γερμανια, δημοκρατια, εγκεφαλικο, ηγετης, ιωσηφ, σουηδια, υγεια, χιτλερ, iata, αδιαφορια, αεροδρομιο, αμερικη, ατζεντα, γεγονοτα, γινεται, διεθνές νομισματικό ταμείο, δικη, διοικητης, εγκληματα, εκμεταλλευση, ελασ, εσαπ, εταιρεία, ζωη, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, ιωσηφ σταλιν, λοπεζ, μεχμετ, ναπολεων, νεμπρασκα, νοτια αμερικη, οσμπορν, πασας, περιβαλλον, πολιτεια, πρωι, ριο, ριο ντε τζανειρο, σταλιν, σχεδιο, τεξας, φυλακη, φαναρι, ψυχικο, ωρες, εθνικο, ηγετες, χωρα, μαυρος, σκοτωνει, τραπεζα
Τυχαία Θέματα