Γιαννακόπουλος: Επίθεση στην κυβέρνηση για τον Βοτανικό

20:17 3/2/2020 - Πηγή: Sportime

Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που καίει όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήμερα των 122ων γενεθλίων του συλλόγου ρωτήθηκε για τον Βοτανικό και το Athens Alive.

Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε ότι η κυβέρνηση τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει υλοποιήσει τίποτα από όσα είχε πει. Ξεκαθάρισε πως θα γίνει μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η

Νέα Δημοκρατία θα έχει διάθεση να βοηθήσει τον σύλλογο.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που έχει ο Γιαννακόπουλος για την όλη αντιμετώπιση της κυβέρνησης έως τώρα είναι ότι τόνισε πως «θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός θα καταλάβει πως δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς 3.000.000 Παναθηναϊκούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Χρόνια πολλά στο σύλλογο, είναι μια ιδιαίτερη μέρα, όχι μόνο λόγω της πίτας αλλά γιατί ο σύλλογος κλείνει 112 χρόνια ζωής. Εύχομαι ο σύλλογος να μακροημερεύσει να έχει όχι αλλά 112 χρόνια αλλά 1000 χρόνια ζωής και λειτουργίας. Είμαστε περήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει στον Ερασιτέχνη τους τελευταίους 18 μήνες. Παραλάβαμε τα περισσότερα ομαδικά τμήματα στην Α2, καταφέραμε ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία.

Φέτος θέλαμε να εδραιωθούμε, φαίνεται όμως ότι θα μπορέσουμε ίσως να πάμε για κάτι παραπάνω και ενδεχομένως στο τέλος να διεκδικήσουμε κάποιους τίτλους.

Ο σύλλογος οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα και θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση και βέβαια τους 350 αθλητές και τους 2000 μαζί με τις ακαδημίες που κάθε μέρα έρχονται, προπονούνται και φέρνουν τα αποτελέσματα για το σύλλογο. Ότι καλύτερο εύχομαι σε όλους».

Για την υπόθεση του γηπέδου: «Θα τοποθετηθώ σύντομα για τον Βοτανικό. Σήμερα είναι τα γενέθλια θα ήθελα να μπορούσα να πω κάποια διαφορετικά πράγματα. Δυστυχώς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή ξέροντας ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα όλο αυτό στο οποίο θα έπρεπε να συντονιστούν και να συνεργαστούν πολλοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, η κυβέρνηση.

Τα περισσότερα απ’ όσα προανέφερα έχουν ανταποκριθεί. Δυστυχώς όμως συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός με κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά φάνηκε ότι της έδωσε είτε ελαφρά την καρδία, είτε είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει σε πάρα μεγάλο βαθμό. Θα μπορέσω να μιλήσω σύντομα με περισσότερα πράγματα. Ο Βοτανικός είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, να μην έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ έχουν όλοι οι υπόλοιποι.

Θέλω να πιστεύω πως η καθυστέρηση αυτή ήταν εξαιτίας φόρτου εργασίας και όχι αδιαφορίας. Επίκειται να γίνει μια συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον Πρωθυπουργό και εκεί πέρα θα καταλάβω πραγματικά αν υπάρχει διάθεση από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει αυτό το έργο ή αν όλο αυτό ήταν στα πλαίσια της ψηφοθηρίας πριν τις εκλογές.

Από εκεί και πέρα για να πάμε στην ουσία του θέματος βλέποντας αυτή την καθυστέρηση εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούμε να φτιάξουμε και ένα άλλο μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να μην είναι κάτω από τη σκέπη του ερασιτέχνη και να χρειαστεί ιδιωτική πρωτοβουλία. Τη δουλεύουμε και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις σε αυτό το κομμάτι. Γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θέλω να πιστεύω όμως ότι στη συνάντηση που θα υπάρχει με τον Πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες όλα θα πάρουν ξανά το δρόμο τους και όλη αυτή η καθυστέρηση θα οφείλεται σε φόρτο εργασίας και άλλα πολύ σημαντικά θέματα που τρέχουν στη χώρα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το εθνικό, το μεταναστευτικό. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα, έχουμε δείξει υπομονή, έχουμε δείξει ότι καταλαβαίνουμε τις προτεραιότητες που υπάρχουν όμως ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν. Έχουμε μιλήσει για κάποιες αποφάσεις τις οποίες θα πρέπει να πάρουμε όσοι ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι και τώρα είναι η ώρα να καταλάβουμε αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ή αν αυτό το θέλει μόνο η περιφέρεια και ο Δήμος».

Για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ανέφερε και το αν εννοεί τον Βοτανικό:«Βεβαίως Βοτανικός. Τώρα αν θα χρειαστεί… Να σας πω κάτι, ο Βοτανικός τι είναι; Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις; Πως δίνοντας τη Λεωφόρο που είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, θα έπρεπε όπως μας είχαν δεσμευτεί να υπάρχει η χρηματοδότηση για όλες τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού όπως να υπάρξει και η εύρυθμη μετάβαση της τριετίας μέχρι να μπούμε στο Βοτανικό.

Όλα αυτά ήταν δεσμεύσεις και περιμένουμε αυτές να τις δούμε να υλοποιούνται. Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει περάσει πολλά και δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε.

Με αίσθημα ευθύνης θα δηλώσω πως ποτέ μου δεν έχω κοροϊδέψει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα επιτρέψω τρίτους να κοροϊδέψουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Προτού μιλήσω για το PAO Alive το οποίο δυστυχώς δεν έχει πάει όπως όλοι μας θα θέλαμε αλλά και αυτό έχει αιτία. Δεν μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού και τον δικαιολογώ απόλυτα να βάλει τα χρήματα του αν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι σήμερα.

Ναι ξεκινήσαμε με μεγάλες φιλοδοξίες και αισιοδοξία πως όλα αυτά θα προχωρήσουν. Γιατί; Γιατί ο Δήμος, τον οποίο τον κ. Μπακογιάννη, τον είδα πριν λίγες μέρες συνεχίζει να είναι θετικός στο να γίνει το έργο, ίσα-ίσα αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Την Τετάρτη στις 9 το βράδυ θα φιλοξενήσουμε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ τον κ. Πατούλη, τον περιφερειάρχη, ο οποίος και αυτός έχει δηλώσει ότι πρέπει να γίνει αυτό το γήπεδο και είναι υπέρμαχος αυτής της προσπάθειας. Όπως σας είπα θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα ακούσω τις επόμενες μέρες και από τον Πρωθυπουργό».

Για το ποιες ήταν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού: «Οι δεσμεύσεις ήταν πως επειδή δίνουμε την Λεωφόρο, θα είχαμε όλη την χρηματοδότηση του έργου κι όσα χρειάζονται στην μετάβαση στο νέο γήπεδο αυτές ήταν οι δεσμεύσεις και περιμένουμε να τις δούμε να υλοποιούνται. Ποτέ δεν έχω κοροϊδέψει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα επιτρέψω κανέναν να τον κοροϊδέψει. Το Pao Alive δεν πήγε όπως θα θέλαμε, ο κόσμος δεν είχε την ανταπόκριση που περιμέναμε, αλλά τον δικαιολογώ γιατί δεν υπάρχουν χειροπιαστά πράγματα, ο Δήμος συνεχίζει να είναι θετικός ώστε να γίνει το έργο, η καθυστέρηση δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Θέλω να πιστέψω πως το ίδιο θα ακούσω και από τον πρωθυπουργό».

Για το τι δεν έχει τηρηθεί: «Υπήρχαν δεσμεύσεις πως θα υπάρξει χρηματοδότηση όλου του έργου, αλλά και της μεταβατικής φάσης μέχρι να μπούμε στο Βοτανικό. Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει να κάνει αυτά που έλεγε, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω. Θέλω να πιστεύω πως ο Πρωθυπουργός θα καταλάβει πως δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς 3 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς, ούτε καν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Γιαννακόπουλος: Επίθεση στην κυβέρνηση για τον Βοτανικό appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα