Γι’ αυτό το BCL ταπείνωσε την Euroleague του Μπερτομέου

Την ιστορία δεν μπορείς να την αλλάξεις, ακόμα κι αν την γράψεις διαφορετικά. H Euroleague είναι η διοργάνωση που έχει τις top ομάδες. Είναι η καλύτερη διοργάνωση. Έχει τα… λεφτά. Την προβολή. Αληθινά και φυσιολογικά όλα αυτά. Μόνο που η ιστορία θα γράψει ότι σε μια κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για τον αθλητισμό ή το μπάσκετ, αλλά για την ανθρωπότητα το BCL την ταπείνωσε.

Μπορεί να ακούγεται βαριά η έκφραση αλλά δεν είναι… Το BCL

σε μια πολύ δύσκολη περίοδο έδειξε ετοιμότητα. Σύνεση. Σχέδιο… Σεβασμό προς τους παίκτες που δεν έχουν τίποτα να περιμένουν γιατί ξέρουν…

Θα μας πείτε πόσο… φυσιολογικό είναι να παίξουν τον Σεπτέμβριο, άλλα ρόστερ απ’ αυτά που άρχισαν τη σεζόν για να την ολοκληρώσουν. Στην ουσία τα ρόστερ της περιόδου 2020-2021 θα… κρίνουν τον τίτλο της σεζόν 2019-2020. Μπορεί να έχουν αλλάξει και προπονητές.

Μα γιατί; Είναι φυσιολογικό αυτό που ζούμε; Αφύσικα μεν τα παραπάνω αλλά είναι το λιγότερο.

Η ουσία είναι ότι το BCL, η FIBA, ο Πατρίκ Κομνηνός δείχνουν ένα δρόμο: Ότι σε κάθε δύσκολη περίπτωση, υπάρχουν λύσεις αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το κοινό καλό. Και η FIBA, πρώτη έδειξε σε όλους ένα δρόμο. Και πήρε μια απόφαση πολύ σημαντική.

Θα μαζευτούν οι 8 ομάδες (με άλλα ρόστερ, ΟΚ) και θα παίξουν! Ναι, θα παίξουν! Θα δείξουν ότι δεν νικήθηκαν. Αλλά κυρίως θα περάσουν το μήνυμα ότι ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΝΙΚΗΣΑΝ. Ότι το μπάσκετ δεν θα ανεβοκατεβάζει ρολά αναλόγως των διαθέσεων των χορηγών και των διαφημιστών. Ότι στην σημερινή εποχή οι χορηγοί βεβαίως και είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν θα καθορίζουν τα πάντα…

Στην αποφασιστικότητα του BCL, η Euroleague… ψελλίζει

Κι από την άλλη μια διοργάνωση με τεράστια ονόματα, με όλη τη λάμψη, με τα περισσότερα χρήματα και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ με όλους τους προβολείς. Που στο ίδιο διάστημα έδειξε ατολμία, στην καλύτερη. Που κόντεψε να στείλει ομάδες στο… στόμα του λύκου, απλά για να βγει το πρόγραμμα. Που αφότου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατέβασε τον διακόπτη με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στον… αέρα και τον Παναθηναϊκό με τις βαλίτσες στα χέρια των παικτών, πούλησε και τρέλα.

Με μια απολογητική επιστολή γεμάτη ανακρίβειες. Τα είχαμε γράψει αυτά. Και σταδιακά βγαίνουν στην επιφάνεια.

Και είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον στον εαυτό του και στην διοργάνωση ο Τζόρντι Μπερτομέου είναι η αποχώρησή του.

Και για να μιλήσουμε και στη δική του γλώσσα… Η Euroleague δεν ηττήθηκε ΜΟΝΟ ουσιαστικά με την εξαιρετική ετοιμότητα, προσαρμοστικότητα, συνέπεια και σύνεση που έδειξε το BCL. Αλλά και επικοινωνιακά…

Και κάτι τελευταίο: Η FIBA επιτέλους δείχνει ότι βγαίνει από το σκοτάδι και θυμίζει έναν μοντέρνο Οργανισμό.

Άσε που την υπερασπίστηκε μέχρι και ο… Ντιλέινι. Απ’ αυτό και μόνο καταλαβαίνετε πολλά.

The post Γι’ αυτό το BCL ταπείνωσε την Euroleague του Μπερτομέου appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα