Φερέιρα για Βιεϊρίνια, μία ακόμη μεταγραφή και το νέο πρότζεκτ!

Για το μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Αμπέλ Φερέιρα, ενώ αναφέρθηκε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια και για…μεταγραφές!

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην κάμερα των καναλιών novasports τόνισε μεταξύ άλλων ότι όλοι στον ΠΑΟΚ

δουλεύουν μ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο που σκοπό έχει να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στον σύλλογο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:
Πως κύλησε η διακοπή: “Μιλάμε για μια μίξη συναισθημάτων. Περηφάνια για τους διεθνείς αλλά και προβληματισμός για την έλλειψη τους. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως πρέπει. Αλλά πραγματικά χαιρόμαστε να βλέπουμε παίκτες μας στις Εθνικές Ομάδες. Μ’ αυτό τον τρόπο οι παίκτες ανταμείβονται για τις εμφανίσεις τους στον σύλλογο. Σίγουρα οι προπονήσεις δεν ήταν όπως θέλαμε, αλλά πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους ήδη στον αγώνα που έρχεται. Σήμερα λόγου χάρη δεν προπονήθηκαν όλοι, κάποιοι έκαναν αποκατάσταση κι από αύριο θα τους έχουμε όλους. Για μας και όχι μόνο για μα είναι μια πρωτογνωρη κατάσταση. Με τον κορωνοιό πρέπει να είμαστε συνεπείς στα πρωτόκολλα Κάθε τρις μέρες θα έχουμε αγώνες. Κάθε πρόκληση πρέπει να την δούμε θετικά”.

Για το ματς με την ΑΕΚ: “Περιμένω ένα μεγάλο ντέρμπι,. Μας έχουν λείψει αυτά τα μεγάλα ματς. Η ΑΕΚ είναι μια καλή έμπειρη ομάδα με ποιότητα και φιλοσοφία στο προπονητικό πλάνο. Είναι συμπαγής. Όμως εμείς έχουμε ως μοναδικό στόχο τη νίκη και θα την κυνηγήσουμε ως το τελευταίο λεπτό”.

Αν θα έχει σχέση με τα ματς των προηγούμενων ετών: “Δεν θα το έλεγα. Ο αντίπαλος έχει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Αλλά το ότι είναι οι ίδιοι προπονητές δίνει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο τι ζητούν μέσα στο γήπεδο. Κι εμείς έχουμε νέους παίκτες αλλά ο τρόπος παιχνιδιού μας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Εδώ στην Ελλάδα όλοι βιάζονται. Είναι εύκολο να καταστρέψεις κάτι αλλά δύσκολο να χτίσεις”.

Αν έχει βάλει γερά θεμέλια στον ΠΑΟΚ: “Είμαστε σε καλό σημείο. Έχουμε πράγματα να βάλουμε στην θέση τους ακόμη. Το πρότζεκτ πηγάζει από τον ίδιο τον σύλλογο κι αυτό το όραμα περνάει από το οικονομικό σκέλος και το αγωνιστικό. Να είναι αυτάρκης ο σύλλογος και να δίνει αξία στους παίκτες. Στο αγωνιστικό να υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική που να μπορεί να παλεύει για τίτλους και να πηγαίνει όσο γίνεται μακριά στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ο προπονητής, είναι η διοίκηση οι παίκτες όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά για το καλό του συλλόγου. Έχουμε μια από τις πιο νεανικές ομάδες στο πρωτάθλημα κι αυτό ήταν κάτι που θέλαμε. Να δώσουμε μια υπεραξία στον σύλλογο”.

Για τον Μουργκ: “Πολλές φορές ξεχνάμε τους νέους παίκτες που φέρνουν νέο αέρα που χρειάζεται κάθε ομάδα. Είναι νέος και εξελίξιμος με καλά δείγματα γραφής. Όπως συμβ’άνμ9νμει πάντα σε νέους δύσκολα μπορεί να εκτιμήσουμε πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί για να προσαρμοστεί. Είναι σε καλή κατάσταση κι ότι εμείς θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμος θα παίξει”.

Αν θα περιμένουμε πολλές αλλαγές και rotation: “Έχουμε καλό και ισορροπημένο ρόστερ και δεν θέλω να λέω ότι πιστεύω στην ομάδα και έχω πολλούς παίκτες και στην ώρα της κρίσης να βάζω τους ίδιους. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές αλλά άνθρωποι. Η σωματοδομή του καθενός παίζει ρόλο. Δεν θα κάνουμε μεγάλο ροτέισιον αλλά σίγουρα θα γίνουν αλλαγές γιατί είναι αναγκαστικό,. Θα υπάρξουν τραυματισμοί και μετά θα τρέχουμε και δεν θα έχουμε λύσεις. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Εμείς έχουμε ένα ειδικό γκρουπ που δουλεύουμε για να έχουμε πληροφορίες για τον κάθε παίκτη και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Πότε πρέπει να ξεκουραστεί και η επιστήμη μας βοηθά σε αυτό το κομμάτι. Με αυτές τις πληροφορίες ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις του για τον καθένα”.

Για τον Βιερίνια: “Προχθές ο κ. Ρέμπε και ο κ. Κυριάκος ήταν ξεκάθαροι. Εμείς λειτουργούμε ως ένα. Όλοι προσπαθούμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Αναγνωρίζουμε όλα όσα έχει προσφέρει ο Βιερίνια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο και τον σύλλογο”.

Αν έκλεισαν οι μεταγραφές: “Ποτέ μην λες ποτέ. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι έκλεισε το ρόστερ. Ήμαστε όμως ικανοποιημένοι με τους παίκτες που έχουμε. Είναι νεαροί και φιλόδοξοι και θέλουν να δείξουν πολλά. Έχουμε κι έμπειρους παίκτες που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιωθούν. Θα φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύλλογο με μοναδικό σκοπό τη νίκη”.

Τι θα ζητήσει από τους παίκτες του ενόψει ΑΕΚ: “Είναι απλό. Να μπουν στον αγωνιστικό χώρο πιστοί στο πλάνο. Τους εμπιστεύομαι 100% και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κι έτσι θα φύγουν με το κεφάλι ψηλά γιατί οι πιθανότητες να νικήσουμε θα είναι μεγάλες”.

Το άρθρο Φερέιρα για Βιεϊρίνια, μία ακόμη μεταγραφή και το νέο πρότζεκτ! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα