Εθνική Ελλάδας: Η συμμετοχή στο Προολυμπιακό και τα δεδομένα για το Τόκιο

18:20 9/9/2019 - Πηγή: Sportime

Μπορεί η πρόκριση στην 8άδα του Μουντομπάσκετ να μην ήρθε για την Εθνική Ελλάδας, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα φύγει τελείως άπραγο από την Κίνα. Κι αυτό καθώς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Μουντομπάσκετ 2019 – Το πανόραμα της διοργάνωσης

Με ποιον τρόπο; Συμμετέχοντας

σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά που θα δώσουν ισάριθμα εισιτήρια για το Τόκιο 2020.

Σε αυτά θα συμμετάσχουν 24 ομάδες, 16 μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλες 8 μέσω wild cards (από δύο σε κάθε ήπειρο). Η Εθνική Ελλάδας θα είναι μία από αυτές καθώς βάσει ranking στο Μουντομπάσκετ θα βρεθεί και μαζί της ακόμη 15. Ουσιαστικά άλλες 12 μετά τις τρεις ευρωπαϊκές των προημιτελικών και συγκεκριμένα τις Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τις ημερομηνίες ή τις οικοδέσποινες των που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά. Είναι όμως γνωστό ότι Λιθουανία και Σλοβενία (wild card) πάντως να θέτουν υποψηφιότητα

Εξάλλου, να αναφέρουμε ότι το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το διάστημα 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Την απευθείας πρόκριση έχουν πάρει ήδη οι Νιγηρία, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Ιράν, η Αυστραλία και η Ιαπωνία (ως διοργανώτρια).

Από εκεί και πέρα, δύο ακόμη εισιτήρια θα δοθούν στις δύο καλύτερες βάσει κατάταξης ευρωπαϊκές ομάδες που θα προκύψουν από Ισπανία, Πολωνία, Σερβία, Γαλλία και Τσεχία. Και όπως προαναφέραμε, επιπλέον τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τα ισάριθμα Προολυμπιακά τουρνουά.

I’m hearing Lithuania wants to organize one of four Olympic qualifying tournaments next summer. It would be in Kaunas, Žalgirio arena. Slovenia also wants to host one of the tournaments, but they would have to get a wild card first

Jonas Miklovas (@jmiklovas) September 8, 2019

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Εθνική Ελλάδας: Η συμμετοχή στο Προολυμπιακό και τα δεδομένα για το Τόκιο appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα