Ένας Γκονσάλβες στον Παναθηναϊκό!

Πάουλο Γκονσάλβες. Καμία σχέση με τον Κάρλος, τον μάνατζερ (μεταξύ άλλων) των Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο. Συνεπωνυμία. Πορτογάλος δικηγόρος.

Ξεκίνησε να χτίζει τη φήμη του, όταν το 2001 θεωρήθηκε ως ένας από τους υπεύθυνους της κατάκτησης του τίτλου από την Μποαβίστα. Η δουλειά του; Δημόσιες σχέσεις με την πορτογαλική ομοσπονδία και την επιτροπή διαιτησίας. Το 2007, η Μπενφίκα, έχοντας… βαρεθεί να τρώει σφαλιάρες (μεταφορικά πάντα), τον προσλαμβάνει.

Οι αρμοδιότητες του; Ανάλογες. Να συνεισφέρει στην εκτός των γηπέδων εκπροσώπηση των «αετών». Για 10 χρόνια τα

πηγαίνει περίφημα, αφού οι Λουζιτανοί κοντράρουν και ξεπερνάνε την Πόρτο. Τότε όμως, πριν δύο χρόνια περίπου, ξεσπάει το περίφημο σκάνδαλο των «δώρων».

Μέσω χακαρίσματος, βρέθηκαν εκατοντάδες e-mails με αποστολέα τον Γκονσάλβες προς διαιτητές, παράγοντες, αξιωματούχους, όπου υπόσχονταν διάφορα. Η Μπενφίκα κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό.

Ο Γκονσάλβες, τα παίρνει όλα πάνω του. Κατηγορείται για δεκάδες αδικήματα (ακόμη εκκρεμεί η εκδίκαση μερικών), η Μπενφίκα την γλυτώνει αφού όλα δηλώνονται πως αφορούσαν προσωπικές του ενέργειες, χωρίς γνώση του club. Φυσικά, σταματάει η μεταξύ τους συνεργασία και σιγά σιγά, το τελευταίο διάστημα, έχοντας ορθοποδήσει, το γυρίζει στο μανατζεριλίκι.

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά με την Ελλάδα; Ήταν αυτός που ενορχήστρωσε το deal του Παναθηναϊκού με τον Ζοάο Νούνες…

The post Ένας Γκονσάλβες στον Παναθηναϊκό! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα