Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με τις βολές ελληνικών TOR-M1 και OSA-AK

Ελληνοτουρκικά: Δεν πέρασε απαρατήρητη στην Τουρκία η εκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής Κρήτης, από μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και αξιολόγησης τους.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν βολές πιστοποίησης Κατευθυνομένων Βλημάτων (Κ/Β) TOR-M1 και OSA-AK καθώς και εκπαιδευτικές βολές Κ/Β ΗAWK, ASRAD και MANPAD (STINGER).

Eλληνοτουρκικά: Βολές ελληνικών TOR-M1 και

OSA-AK μήνυμα στα τουρκικά drοnes

Οι βολές, τις οποίες παρακολούθησαν Έλληνες και ξένοι Αξιωματικοί, εκπλήρωσαν τους αντικειμενικούς σκοπούς που τέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των εν λόγω αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι Τούρκοι αιφνιδιάστηκαν από τις ελληνικές βολές, τις οποίες θεώρησαν προκλητική ενέργεια, την ημέρα εορτής του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Οι Έλληνες έριξαν βολές στις 09:05 από την Κρήτη την ημέρα εορτασμού για τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος της Ζαμάν, Μουράν Γκιραϊχάν Oκσάν.

Να θυμίσουμε ότι σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν οι Ρώσοι, αναφορικά με τις συχνές πτήσεις των τουρκικών Bayraktar κοντά στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τους Ρώσους «είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι έχουν διαπράξει παραβιάσεις στο Αιγαίο, όχι μόνο F 16, αλλά και με UAV (από τη βάση Νταλαμάν, απέναντι από τη Ρόδο). Αυτή η τακτική κάνει την αντιμετώπιση των τουρκικών drones πολύ ακριβή για την ελληνική πλευρά, καθώς είναι απαραίτητο να σηκωθουν ελληνικά F-16».

Οι βολές αυτές ήταν ξεκάθαρο μήνυμα της Αθήνας στην Τουρκία αναφορικά την δράση των τουρκικών drones στην περιοχή.

Το άρθρο Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με τις βολές ελληνικών TOR-M1 και OSA-AK εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα