Έλληνες του εξωτερικού: Όγκμποε, βάλτε του δύσκολα!

Έλληνες του εξωτερικού: Παθαίνει κάτι (καλό) όταν αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες ο Μάριος Όγκμποε. Εντός 10ημέρου «ενόχλησε» έμπρακτα Σέλτικ και Ρέιντζερς…

Κόντρα στους «Κέλτες» και σε πλαίσιο πρωταθλήματος Σκωτίας, άνοιξε το σκορ. Κόντρα στους «τζερς» και σε κάδρο Κυπέλλου αυτή τη φορά, έδωσε ασίστ για αυτό που ήταν η ισοφάριση δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι – ξεκίνησε στον πάγκο για λόγους rotation.

Κανένα από τα δύο ματς δεν εξελίχθηκε καλά για τη Χάμιλτον. Ταμάμ ήταν η ετυμηγορία. Υπέρ του εκάστοτε «θηρίου» (1-4). Αλλά ο 25χρονος Έλληνας επιθετικός

κέρδισε πόντους. Έδειξε ότι το υψηλότερο επίπεδο δεν είναι μακριά από τις δυνατότητες, τις προοπτικές του.

Με τη Σέλτικ είχε σκοράρει και στο μεταξύ τους αντάμωμα στον α’ γύρο. Βασικά απέναντί της έχει πετύχει και τα δύο φετινά του τέρματα. Προφανώς ως συνολικός απολογισμός παραγωγικότητας δεν είναι εντυπωσιακός. Από την άλλη, μην το ξεχνάμε, παίζει σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή. Επιπλέον, σπάνια αγωνίζεται ολόκληρα 90λεπτα, κατάσταση που τον αδικεί.

Ο άλλοτε παίκτης του ΟΦΗ είναι φορμαρισμένος. Στο ενδιάμεσο των ραντεβού με τους δύο «μεγάλους» λίγο έλειψε να σκοράρει στο 1-1 με τη Σεντ Μίρεν. Ακόμα … τρέμει το δοκάρι από σουτ του. Με πίστη στις δυνάμεις του, υπομονή και σκληρή δουλειά ευελπιστεί βάσιμα ότι το μέλλον θα ‘ναι καλύτερο. Οι δυσκολίες δεν τον τρομάζουν!

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Δεύτερη στη σειρά σπουδαία εμφάνιση, δεύτερη νίκη (1-0 την Οσναμπρικ) και λευκό παθητικό για τη Νυρεμβέργη. Στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού οι «Φράγκοι» με τον «ιδιοκτησίας» Άρσεναλ, συμπατριώτη μας να εξελίσσεται σε ηγέτη της άμυνας με το «καλημέρα». Να ένας δανεισμός που έχει όλα τα φόντα να αποδειχθεί μια χαρούμενη ιστορία.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΒΙΛ

Στη Βασιλεία δεν έπαιζε ποτέ. Ο δανεισμός του στη Βιλ, στη Β’ Ελβετίας, συνιστά ευκαιρία να θυμηθεί πώς είναι να είσαι… κανονικός. Έπειτα από 2 φορές στον πάγκο, ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Κρινς. Δεν έκανε πάντως καλό ντεμπούτο. Αντικαταστάθηκε στο 71’ και ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό 2-0 εις βάρος της νέας του ομάδας.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ – ΠΑΦΟΣ

Κατ’ εικόνα της Πάφου, είναι αισθητά βελτιωμένος το τελευταίο δίμηνο. Στο 2-0 επί της ΑΕ Λεμεσού ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Ο 27χρονος αμυντικός αναλαμβάνει και ηγετικό ρόλο. Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη έδωσε τα εύσημα στους συμπαίκτες του, μαζί το σύνθημα για τον (νυν υπέρ πάντων) αγώνα για την πρώτη εξάδα.

THAT’S MY BOY

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ

Οι καλές εμφανίσεις έχουν γίνει κανόνας για τον μπακ της Σασουόλο. Κατά το εκτός έδρας 2-1 επί της ΣΠΑΛ ναι μεν έχασε κάποιες μονομαχίες αμυντικά, αλλά ποτέ την επαγρύπνησή του. Συνεννοείται πολύ καλά με τον συμπαίκτη του, Μπογκά που παίζει πιο ψηλά στην αριστερή πλευρά των «νεροβέρντι». Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν είχε σκοράρει όταν του παρουσιάστηκε πολύ καλή ευκαιρία. Αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ (Μπερίσα).

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

Είχε γενικά ένα τίμιο 90λεπτο στην Πόλη, αλλά και μία κακή στιγμή που κόστισε. Συγκεκριμένα, υπέπεσε στο πέναλτι μέσω του οποίου η Φενέρ ισοφάρισε την Αλάνιασπορ για το τελικό 1-1. Έπεσε άτσαλα και απρόσεκτα πάνω στον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες. Έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Να το… πάρει αλλιώς.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Πρώτη φορά σε αποστολή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αποδείχθηκε γουρλής. Η ομάδα του επικράτησε 2-1 της Μπόρνμουθ. Θα χρειαστεί να κάνει λίγο ακόμα υπομονή μέχρι την «πρώτη» του με τις «λεπίδες», αφού δεν χρησιμοποιήθηκε. Νιώθει ωστόσο ήδη άνετα στο νέο του περιβάλλον. Φάνηκε και από το πώς αστειευόταν με μικρούς φαν του συλλόγου στο περιθώριο της αναμέτρησης.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές έχει δεχτεί 5 γκολ σχεδόν δηλαδή όσα τις 18 προηγούμενες (6). Πόνεσε πολύ ότι 3 εξ αυτών ήρθαν στο ντέρμπι με την Πόρτο (ήττα, 3-2) κι ας μην φέρει ευθύνη για κανένα. Περισσότερο αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν σε μια άλλη φάση, όταν πάνω στη βιασύνη του να συνεχιστεί το παιχνίδι, πήρε λίγο βίαια την μπάλα από ball boy. Προκαλώντας την οργή της κερκίδας των «δράκων». Παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα γι’ αυτό. Δείτε τι συνέβη ΕΔΩ

Έλληνες του εξωτερικού: διαβάστε εδώ όλα τα νέα τους

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Έλληνες του εξωτερικού: Όγκμποε, βάλτε του δύσκολα! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα