Έλληνες του εξωτερικού: Μαυροπάνος, back in action

Αν είχε επαληθευτεί η πρώτη διάγνωση, όταν τραυματίστηκε στο γόνατο στις αρχές του Οκτώβρη σε φιλικό με τη Φράιμπουργκ, δεν θα έπαιζε ξανά μέσα στο 2020. Ήταν ο δεύτερος τραυματισμός του από τότε που πήγε στη Στουτγάρδη. Πάνω που είχε αφήσει πίσω του την πρώτη ατυχία, έχοντας μάλιστα κάνει υποσχόμενο ντεμπούτο. Ευτυχώς, ο Ντίνος Μαυροπάνος επιβεβαίωσε πόσο «ατσαλένιος» είναι, σωματικά και πνευματικά. Ξεπέρασε ταχύτατα και αυτό το πρόβλημα και πραγματοποίησε ήδη την επιστροφή του. Απέναντι στην Μπάγερν.

Κάθε άλλο βέβαια παρά δώρο το να καλείται να σταματήσει τον Λεβαντόφσκι και

την υπόλοιπη… παλιοπαρέα από το Μόναχο. Και όντως ο συμπατριώτης μας αντιμετώπισε δυσκολίες, ενώ δεν είχε αντοχές να βγάλει όλο το ματς. Κοντά μια ώρα έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Όταν αντικαστάθηκε το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ των Βαυαρών, πήγε τελικά ως το 3-1.

«Ήμουν λίγο άτυχος, αλλά ελπίζω από εδώ και πέρα να πάνε όλα καλά. Χρειάζομαι ρυθμό», έλεγε πριν από τη σέντρα. Σίγουρα το «θέλω» του είναι διττό. Να γίνει σημαντικός στη Στουτγάρδη και παράλληλα να στείλει μήνυμα στην Άρσεναλ ότι αξίζει κάτι καλύτερο από το να παραχωρείται δανεικός. Μπορεί να τα καταφέρει; Μωρέ ας είναι πρώτα υγιής και όλα τα άλλα, όποια και αν είναι αυτά, βρίσκονται…

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ – ΑΠΟΕΛ

Δεν είχε σκοράρει καθόλου με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και έβγαλε απωθημένα και… γούστα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Σημείωσε χατ τρικ και υπέγραψε το 3-0. Ο νέος κόουτς των «γαλαζοκίτρινων», Μικ ΜακΚάρθι φαίνεται πως ξεμπλόκαρε τον άλλοτε επιθετικό των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού.

 Ο ΚΑΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – ΣΕΛΤΙΚ

Ο προπονητής του, Νιλ Λένον τον κάλυψε. Απέδωσε τη δυσκολία προσαρμογής του στις πολλές παράπλευρες παρενέργειες της COVID-19. Τον επανέφερε στην 11άδα στο Λιγκ Καπ, κόντρα στη Ρος Κάουντι. Τζίφος. Η Σέλτικ αποκλείστηκε (2-0), οι οπαδοί θύμωσαν, πολύ. Με τον Λένον τα έχουν κυρίως, αλλά και ο Μπάρκας ακούει πολλά…

 ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ – ΠΟΛΙ ΙΑΣΙ

Από την Primavera της Λάτσιο, δοκίμασε στην Ελλάδα αρχικά, στον Πανιώνιο. Κακή εμπειρία. Εν συνεχεία, ο 20χρονος στόπερ βρήκε καταφύγιο στη Ρουμανία. Αρχικά στην Μποτοσάνι και πλέον, στην Πόλι Ιάσι. Μόνιμος στην 11άδα, συμμετείχε ενεργά στο μέγα άθλο του αποκλεισμού της πρωταθλήτριας Κλουζ στο Κύπελλο Ρουμανίας (1-0).

 THAT’S MY BOY

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Εξέτισε ποινή 2 αγωνιστικών και η Κοπεγχάγη πολύ τη χάρηκε την επιστροφή του, δίχως τον κάπτεν της, απλά, δεν είναι η ίδια. Ως συνήθως, ήταν ηγετικός, κάλυψε κάμποσους χώρους και γλίτωσε πολλά προβλήματα εν τη γενέσει τους. Ως… ασυνήθως συνεισέφερε στο σκοράρισμα, στη νίκη με 2-1 στο γήπεδο της Σοντερίσκε. Σημειωτέο ότι στις καθυστερήσεις μπήκε και ο Μάριος Οικονόμου, 5η του συμμετοχή φέτος, όλες ωστόσο ολιγόλεπτες.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΤΒΕΝΤΕ

Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, εξτρέμ δεν έχει προσαρμοστεί στο Ένσχεντε, χαρακτηριστικά ακόμα αναζητά την 1η του συμμετοχή ως βασικός, ενώ όσο έχει παίξει, μόνο θελκτικός δεν υπήρξε. Ο κόουτς Ρον Γιανς τον «τσίγκλησε» δημοσίως. Καλώντας τον να προσπαθήσει περισσότερο, να παραδειγματιστεί από τους ανταγωνιστές του για την 11άδα. Απέναντι στη Βάαλβαϊκ, ο Λάμπρου μπήκε αλλαγή στο 63’, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει από το 30’ (τότε διαμορφώθηκε το τελικό 2-0) και δεν μπόρεσε να φανεί.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ – ΦΕΝΛΟ

Μονίμως… on fire, κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Βρήκε δίχτυα για 5ο συνεχόμενο ματς, στο 78’, χαρίζοντας έτσι στη Φένλο το βαθμό απέναντι στην Τσβόλε (2-2). Εννια γκολ στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής. προπορεύεται στην κατάταξη των σκόρερ της Eredivisie, μαζί με Μπέρχαϊς (Φέγενορντ) και Ντανίλο (Τβέντε).

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ – ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Αναντικατάστατος μέχρι πέρυσι, έχει ξεπέσει σε δεύτερο ρόλο. Τραυματισμοί και ξενέρωμα – που δεν πήρε μεταγραφή ώστε να συνεχίσει στην Μπουντεσλίγκα – οι κύριες αιτίες. Στην Καρλσρούη, μπήκε αλλαγή στο 65’, αλλά δεν βρήκε τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα (1-0). Λογικά πάντως, αργά ή γρήγορα, θα πάρει ξανά το χρόνο συμμετοχής που πρέπει. Στο 100% του του είναι πολυτέλεια για την Πάντερμπορν. Εκτός κι αν λειτουργήσει εις βάρος του το ότι διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι για ανανέωση.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες του εξωτερικού: Κυριάκος Παπαδόπουλος, επανεκκίνηση

Το άρθρο Έλληνες του εξωτερικού: Μαυροπάνος, back in action εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα