Έλληνες του εξωτερικού: Γιακουμάκης, κέρασε χατ τρικ!

Από το 2017, όταν δηλαδή μεταγράφηκε από τον Πλατανιά στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Γιακουμάκης είχε καταγράψει συνολικά 6 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Παίζοντας σε «Ένωση», ΟΦΗ και Γκόρνικ Ζάμπρζε. Στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση με τη φανέλα της Βίλεμ, έπιασε το μισό της προηγούμενης τριετίας του…

Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε χατ

τρικ στο εντυπωσιακό εκτός έδρας 5-3 της Φένλο επί της Έμεν. Έγινε έτσι μόλις ο έβδομος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο στο παρθενικό του δείγμα στην Eredivisie. Από το 2-0 του 49’, το πήγε μόνος του στο 2-3 (50’, 65’ πέν., 72’). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (76’), αλλά δύο γκολ μετά το 90’ έδωσαν τη νίκη στην καινούρια ομάδα του συμπατριώτη μας. Για έναν παίκτη που αποκτήθηκε μόλις αντί 220 χιλ. ευρώ, η Φένλο δικαιούται να πιστεύει ότι πραγματοποίησε εξαιρετική επένδυση. Επίσης, επί προσωπικού για τον Γιακουμάκη, φάνηκε πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι γι’ αυτόν η Ολλανδία. Βρίσκεται πλέον σε ένα πρωτάθλημα που δίνει προοπτική και δυνατότητες στους επιθετικούς.

Πώς όμως έφτασε ως εκεί; O τεχνικός διευθυντής, Στεν Φαλξ εξήγησε τη διαδρομή: «Μας είχε προταθεί ήδη από την προηγούμενη άνοιξη. Αμέσως είδαμε βίντεο από παλαιότερα παιχνίδια του και επειδή μας άρεσε, πήγαμε να τον δούμε και στην Πολωνία, όπου αγωνιζόταν τότε ως δανεικός από την ΑΕΚ. Με τη μία, καταλάβαμε ότι ήταν ακριβώς το είδος του παίκτη που ψάχναμε…. Ψηλός, δυνατός, παίζει με βάθος και αντίληψη, ενώ είναι και γρήγορος. Και όπως έδειξε, ξέρει και να σκοράρει»

Αφού ο Γιακουμάκης… κέρασε χατ τρικ, σειρά τώρα της διοίκησης να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντί του. Εξηγούμαστε: Η ομάδα είχε πάει σε ένα ελληνικό εστιατόριο της περιοχής λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μεταξύ τυρού και αχλαδίου, του υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σύντομα εκεί, αν βοηθήσει να έρθει η νίκη κόντρα στην Έμεν. «Μετά χαράς, μια υπόσχεση είναι υπόσχεση!», δεσμεύτηκε ο Φαλξ. Και τι θα έχει το μενού; «Σουβλάκι ή ό,τι άλλο του αρέσει από την ελληνική κουζίνα». Καλή όρεξη, λοιπόν!

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ – ΡΑΠΙΝΤ Β.

Το πρώτο το «μπουμπούνισε» από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το δεύτερο, από το μισό μέτρο. Έτσι ή αλλιώς, ο 25χρονος επιθετικός επιβεβαίωσε πόσο στενή είναι η σχέση του με το γκολ. Συντείνοντας τα μέγιστα στο να ξεκινήσει νικηφόρα (4-1 την Αντμίρα) και πειστικά η Ραπίντ Βιέννης τη νέα σεζόν στην Αυστρία.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Για 1η φορά μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, η Κοπεγχάγη πήγε σε ημίχρονο χάνοντας με τρία γκολ διαφορά. Το μάζεψε κάπως μετά, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την Οντένσε (3-2). Ο άλλοτε μέσος του Παναθηναϊκού ήταν από τους χειρότερους του γηπέδου, μπλεκόταν συνέχεια με τον παρτενέρ του στα χαφ, Γενς Στάγκε. Οι δυο τους δεν κάνουν χωριό όταν η ομάδα τους καλείται να είναι δημιουργική. Σκουντουφλάγανε και δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτό συνέβη.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ – ΖΕΝΕΣ ΕΣ

Άνοιξε λογαριασμό στο Λουξεμβούργο και μαζί το δρόμο προς τη νίκη για τη Ζενές Ες στο γήπεδο της Βικτόρια Ροσπόρτ (3-2). Ο 21χρονος μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο έτερος Έλληνας της ομάδας, Αλέξανδρος Βοΐλης πέρασε αλλαγή στο ματς στο ημίωρο.

THAT’S MY BOY

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΣΖΕΤΣΙΝ

Πέρυσι, όταν είχε υπογράψει, του ζητήθηκε να δείξει πώς αντιδρά όταν σκοράρει. Με περισσή ειλικρίνεια, απάντησε ότι δεν είχε ιδέα καθώς δεν βάζει σχεδόν ποτέ γκολ. Πάντως, στην πράξη, αποδείχτηκε ότι αυτά είναι ένστικτο. Με κεφαλιά, στο 90’+4’, χάρισε το βαθμό (2-2) στην ομάδα του, απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας. Πώς πανηγύρισε; Με γουρλωμένα μάτια, τη γλώσσα έξω και τα χέρια τεντωμένα. Τελικά μια χαρά ήξερε τι να κάνει!

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ – ΧΑΪΝΤΟΥΚ

Κακός δεν ήταν στο ντέρμπι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είχε διάθεση, έτρεξε, προσπάθησε. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα του ηττήθηκε εντός έδρας (2-1), επώδυνο. Ο συμπατριώτης μας είχε ξεκινήσει στην πρεμιέρα με γκολ (στο 2-2 με τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα), αλλά εν προκειμένω δεν μπόρεσε να κάνει ξανά τη δουλειά σωστά. Χωρίς πάντως να είναι αποκλειστικά δικιά του ευθύνη.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ – ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΡΜΠΖΕ

Πολύ καλός στο αρχικό του δείγμα με την πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε, κόντρα στην Λέχια Γκντάνσκ. Ο 24χρονος δεξιός μπακ (ή εξτρέμ, εν προκειμένω), δανεικός από τον Ολυμπιακό, έτρεξε μάλιστα σαν τον άνεμο! Μας ενημέρωσε σχετικώς στο Instagram του, αναρτώντας ένα στατιστικό που έδειξε ότι ξεπέρασε σε ταχύτητα τον… Κιλιάν Εμπαπέ (36,6 χλμ/ ώρα αντί 36)!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΒΙΛΕΜ

Από τα περίεργα στατιστικά που κρατάνε ορισμένοι: Έλληνας (Μήτρογλου) είχε κάνει το τελευταίο άγγιγμα μπάλας στην προηγούμενη σεζόν στην Ολλανδία (η οποία διακόπηκε βέβαια απότομα) και Έλληνας το 1ο αυτής που μόλις άρχισε! Ήταν ο Παυλίδης που έδωσε το έναυσμα κάνοντας τη σέντρα του αγώνα, αλλά σε πρώτη φάση δεν του έφερε γούρι. Η Βίλεμ ηττήθηκε 2-0 στο γήπεδο της Χίρενφεϊν, ενώ του ακυρώθηκε και γκολ, ως οφσάιντ, το οποίο αν μετρούσε θα ήταν η ισοφάριση.

Το άρθρο Έλληνες του εξωτερικού: Γιακουμάκης, κέρασε χατ τρικ! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα