Ελλάδα – Κύπρος 2-1: Εξαιρετική στο πρώτο μέρος, βρήκε γκολ με Τζόλη, Γιακουμάκη, «κόλλησε» στην επανάληψη

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, η Κύπρος ισορρόπησε στο δεύτερο, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει τη φιλική νίκη.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αποφάσισε να παρατάξει μία πειραματική ενδεκάδα στο πρώτο μέρος και δικαιώθηκε πλήρως. Με ένα  επιθετικό 4-3-3, με δύο 10άρια, τους Φορτούνη και Μπακασέτα.

Η «γαλανόλευκη» ήταν κυρίαρχη στα πρώτα 20 λεπτά

και πέτυχε δύο πολύ ωραία γκολ με τον Χρήστο Τζόλη και τον Γιώργο Γιακουμάκη. Αμφότεροι πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα με την εθνική ομάδα.

Για τον στράικερ της Φένλο μάλιστα, το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα ήταν επιτυχημένο. Θετική παρουσία και του Χατζηγιοβάνη στην δική του πρεμιέρα.

Ο Μαυρίας αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και είχε μία πολύ καλή εικόνα, όπως και ο Τσιμίκας που επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα.

Πολύ καλός ο Φορτούνης στο πρώτο 45λεπτο που αγωνίστηκε, εξαιρετικός ο Κουρμπέλης, τόσο ως στόπερ (α’ μέρος), όσο και ως αμυντικός μέσος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαν’τ Σχιπ το γύρισε σε 4-2-3-1 και η «γαλανόλευκη» έχασε την συνοχή της. Οι Κύπριοι ανέβηκαν, πήραν μέτρα, πέτυχαν το γκολ της μείωσης και έδειξαν να πατάνε καλύτερα.

Σταδιακά η Ελλάδα πήρε ξανά τον έλεγχο και είχε δοκάρι με τον Κουρμπέλη και χαμένες ευκαιρίες με τους Λυκογιάννη, Χατζηγιοβάνη, Γιακουμάκη.

Ελλάδα – Κύπρος: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν εξαιρετικός, τόσο στο πρώτο μέρος που αγωνίστηκε ως στόπερ και είχε εξαιρετικές βαθιές μπαλιές. Όσο και στην επανάληψη που θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει.

UP: Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνδύασε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα με μία πολύ καλή εμφάνιση. Κέρδισε μονομαχίες, ήταν μέσα στις φάσεις, πέτυχε γκολ και γενικά προσέφερε και στο δημιουργικό κομμάτι.

DOWN: Εκτός κλίματος ο Μπακασέτας, είχε κακές επιλογές και περισσότερο μπερδεύτηκε με τον Φορτούνη, έχοντας οι δυο τους τον ίδιο ρόλο στο γήπεδο.

ΓΚΟΛ: 8′ Τζόλης, 17′ Γιακουμάκης, 58′ Ηλία

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Ιωάννου, 72′ Μπουχαλάκης, 74′ Πίττας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας – Μαυρίας (68′ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης) – Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (46′ Πέλκας) – Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Γιακουμάκης.

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Χάρης Κυριάκου, Σιέλης (75′ Παπαφώτης), Ν. Ιωάννου (61′ Θ. Ιωάννου) , Κατελάρης (46′ Καρώ), Χαράλαμπος Κυριάκου (61′ Κούσουλος), Αντωνίου, Γκόγκιτς (46′ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (86′ Τζιώνη).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

2 – 0 με γκολ του Γιακουμάκη στο 17’ #GRECYP #friendlymatch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada) στις 11 Νοέ, 2020 στις 7:37 πμ PST

Το άρθρο Ελλάδα – Κύπρος 2-1: Εξαιρετική στο πρώτο μέρος, βρήκε γκολ με Τζόλη, Γιακουμάκη, «κόλλησε» στην επανάληψη εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα