Έλεγχος διαιτησίας: Πιο… χοντρά από τη φάση του 33′!

Έλεγχος διαιτησίας: Σοβαρά λάθη στο Φάληρο, καλή διαιτησία με λαθάκια σε Λαμία και Νέα Σμύρνης.

Αναλυτικά ο έλεγχος διαιτησίας:

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1 (Παπαδόπουλος)

Ο Παπαδόπουλος πήρε χαμηλή βαθμολογία, αλλά όχι για το πέναλτι που δεν έδωσε στο μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο. Δεν υπάρχει παράβαση. 9/10 διαιτητές βλέποντας ότι ο επιτιθέμενος τσιμπάει τη μπάλα, θα

το έδιναν. Βλέποντας το ριπλέι πίσω από το τέρμα, οι 9/10 θα το έπαιρναν πίσω. Ο αμυνόμενος δεν ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ.

Επαφή υπάρχει, αλλά όχι ανατροπή. Την επιδιώκει ο Φιγκεϊρέδο. Ίσως η πιο δύσκολη φάση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που αφορά σε μαρκάρισμα. Ότι και να δώσει ο ρέφερι πας μαζί του.

Ο Μακεδόνας ρέφερι έκανε πιο σοβαρά λάθη στο Φάληρο. Στο 3′ υπάρχει πέναλτι του Νάστου στον Σεμέδο. Ο Νάστος αρχίζει να κρατά τον Σεμέδο από τη στιγμή που ξεκινάνε και οι δύο την προσπάθεια να διεκδικήσουν τη μπάλα. Αντικανονικός τρόπος μαρκαρίσματος. Ο  επιτιθέμενος δεν μπορεί να διεκδικήσει σωστά τη μπάλα. Τηλεοπτική αντικανονική ενέργεια, όμως αντικανονική.

Στο 33′ το μαρκάρισμα του Κοροβέση στον Ποντένσε είναι… κατακόκκινη. Ο Παπαδόπουλος βλέπει το μαρκάρισμα με το προτεταμένο (και όχι παρατεταμένο) πόδι και τις τάπες στον Ποντένσε αλλά κάνει… έκπτωση και βγάζει κίτρινη. Ο Κουμπαράκης ως var όφειλε να τον στείλει με τον… τρόπο του, να δει ξανά το μαρκάρισμα.

Σωστά ακυρώθηκε το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης που έχασε ο βοηθός, επειδή κοιτούσε τη μπάλα.

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0 (Φωτιάδης)

Μια πολύ καλή διαιτησία χάλασε στα τελευταία λεπτά. Στο 92′ ο ρέφερι βγάζει λανθασμένα κόκκινη κάρτα στον Τζανετόπουλο για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είναι σε προφανή και μετά από on field review την άλλαξε (σωστά) σε κίτρινη.

Ο Τζανετόπουλος ωστόσο έπρεπε να είχε αποβληθεί λίγο νωρίτερα για ριψοκίνδυνο (προβολή στο ύψος του κεφαλιού) μαρκάρισμα πάνω στη γραμμή στον Ίνγκασον. Κόκκινη και έμμεσο. Δεν υπάρχει πέναλτι γιατί ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν κάνει επαφή με τη μπάλα.

ΑΕΚ – Βόλος 3-2 (Ζαχαριάδης)

Είχε… πραγματάκια το παιχνίδι στη Ριζούπολη. Πριν το γκολ του Βόλου υπάρχει υποψία επιθετικού φάουλ. Το γκολ του Λιβάια δεν είναι οφσάιντ και έπρεπε να μετρήσει. Μόνο με τη γραμμή θα μπορούσε να το δει ο Ευαγγέλου, αλλά η γραμμή… αγνοείται. Στην εκτέλεση φάουλ του Λιβάια στο τέλος η μπάλα δεν φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή. Goal line technology δεν υπάρχει επίσης.

Στο 4’ o Δημόπουλος σηκώνεται και πηδά εναντίον του Μάνταλου. Χρησιμοποιεί χέρια και γόνατο. Κίτρινη κάρτα. Η παράβαση είναι εκτός περιοχής πέναλτι. Δεν μπορεί να παρέμβει το VAR στη συγκεκριμένη φάση.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αποβάλλεται ο Μουνίθ για το μαρκάρισμα στον Μάνταλο. Σωστή η κόκκινη. Αν και ο παίκτης του Βόλου προσπαθεί να… κρατήσει το πόδι του, δεν το κατεβάζει. Στη κρίση του διαιτητή.

Το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 73’ είναι μαρς. Ο Γκαραβέλης ανατρέπει ξεκάθαρα τον Ολιβέιρα.

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Κουτσιαύτης)

Άριστη θα ήταν η διαιτησία του Αρτινού ρέφερι, αν δεν είχε αποβάλει στο φινάλε τον Κόρμπο. Υπερβολική η απόφαση. Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν «βγάζει» αντιαθλητική συµπεριφορά στην «κοκορομαχία» με τον Μαρτίνεθ. Κακώς αποβλήθηκε.

Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2 (Φωτιάς)

Συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις ο Φωτιάς. Στο 40′ σωστά λέει παίζετε στο χέρι του Κάτσε, αφού η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι μετά στο σώμα και μετά στο χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.  Κανένα πέναλτι.

Στο 27′ ο σκόρερ Μιχαήλ καλύπτεται εμφανέστατα από τρεις παίκτες του Παναιτωλικού (τον καλύπτει και τέταρτος) αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του. Εύκολη φάση (έχει και τη γραμμή της μικρής περιοχής) για τον βοηθό Πάγκαλο (Λασιθίου) αλλά την έχασε.  Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το λάθος (ευτυχώς) διορθώθηκε.

 Ατρόμητος – ΠΑΟ 0-1 (Παπαπέτρου)

Δύο φορές ζήτησε πέναλτι ο Χατζηγιοβάνης στο Περιστέρι. Και στις δύο περιπτώσεις ο Παπαπέτρου είπε «παίζεται». Και στις δύο είχε δίκιο. Το επιβεβαίωσε και μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια των ρέφερι, ο παρατηρητής Σταθόπουλος. Άριστη συνεργασία με τον Σιδηρόπουλο στο VAR. Αλάνθαστος στις αποφάσεις του ο Αθηναίος ρέφερι.

Ξάνθη – Άρης 0-1 (Καραντώνης)

Θετικό πρόσημο και για τον Καραντώνη. Στο πρώτο λεπτό η ανατροπή του Ιντέγε από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης είναι πεντακάθαρη και σωστά καταλογίστηκε πέναλτι. Ένα κόρνερ που ήταν άουτ, ψιλά γράμματα. Όλα καλά για τον Ημαθιώτη ρέφερι.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Έλεγχος διαιτησίας: Πιο… χοντρά από τη φάση του 33′! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα