ΕΚΤΑΚΤΟ: Eπίθεση της Άγκυρας κατά Ελλάδας-Αιγύπτου: «Στόχος σας η Τουρκία» (vids)

Ελληνοτουρκικά: Το… φυσάει και δεν κρυώνει η Τουρκία για τη συνεργασία τριμερή συνεργασία Ελλάδα-Κύπρου-Αιγύπτου.  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους άλλους δύο ηγέτες των χωρών αυτών ηγετών, με τους Τούρκους να… ανησυχούν και να επιρρίπτουν ευθύνες σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που εκείνοι είναι που παρανομούν και προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η

ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«’Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον σύνηθες κι από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στην ΠΚΜ, παρουσία Χαρδαλιά

Το γεγονός ότι το ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε από αυτή την τριμερή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο «…την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο», στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών.

Η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».



Η ρωσική παρέμβαση με νόημα
Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης που δημιουργείται, δεν περνά απαρατήρητη και η ρωσική παρέμβαση με νόημα που σημειώθηκε την Τετάρτη. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ανήρτησε μήνυμα αφιερωμένο στην 193η επέτειο από τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο, τότε που ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος βρέθηκε στο βυθό από πυρά πλοίων της Ρωσίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Πριν 193 χρόνια, οι δυνάμεις της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας επικράτησαν του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο. Ο θρίαμβος του συμμαχικού στόλου άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του το υπουργείο.

Στρατιωτική ετοιμότητα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με το δάχτυλο στη σκανδάλη τις κινήσεις του τουρκικού στόλου και είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να στείλουν μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αιχμή του δόρατος τα πλοία του Στόλου αλλά και δυνάμεις πάνω από Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής. Και δεν ήταν μόνο οι φρεγάτες και οι πυραυλάκατοι που έστησαν ένα πλωτό «τείχος» μπροστα από τα νησιά μας.

Ήταν τα Ελληνικά υποβρύχια που είχαν στοχοποιήσει ήδη τα Τουρκικά πλοία, την ώρα που τα δικά τους υποβρύχια ζούσαν και πάλι εφιαλτικές στιγμές αφού τα «βομβάρδιζαν» τα Ελληνικά σόναρ πλοίων και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Αλλά και δυνάμεις ανορθόδοξου πολέμου πάνω σε πλωτά γύρω από τα Ελληνικά νησιά.



Πηγή pentapostagma.gr

Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Eπίθεση της Άγκυρας κατά Ελλάδας-Αιγύπτου: «Στόχος σας η Τουρκία» (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα