Δήλωση καρδιάς

Σε ένα «σημαδεμένο» και «αλλοιωμένο» Πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Με τα σωστά και τα λάθη του, μα πάντα με το αίσθημα της ανωτερότητας, που πηγάζει από τη μοναδική αυτή φανέλα. Ποιος έχει το θράσος να την αμφισβητήσει;

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη θέση του «υπέγραψε» την πιο μάγκικη νίκη της σεζόν. Μέχρι την επόμενη. Ήταν η πρώτη ανατροπή της σεζόν. Μέχρι την επόμενη. Ο Φορτούνης μπήκε στο 46′ και «αλώνισε» στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι μόνο οι ασίστ στα δύο γκολ

της ανατροπής, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες στατικές φάσεις. Είναι το πώς υποδεχόταν την μπάλα, πώς έτρεχε με αυτή στα πόδια και κινούταν στο χώρο, πώς «άνοιγε» και «άπλωνε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού με ασύγκριτη άνεση και χάρη. Ο Κώστας είναι το αληθινό ποδόσφαιρο. Ύστερα από ένα καλοκαίρι αμφισβήτησης, ακόμα και εντός των τειχών, παίζει καλύτερα και από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του επί Μάρκο Σίλβα. Θέλουμε πίσω τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δευτέρες μας, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να γράφουμε για τις κούρσες και τις εμπνεύσεις του Φορτούνη, που σταματιούνται μόνο αν ο αντίπαλος τού τραβάει παρατεταμένα το σορτσάκι. Δεν θέλουμε να γράφουμε για τους ανεπαρκείς διαιτητές και τους επόπτες-«καρμανιόλες».

«Αλητεία» είναι να κάνεις το άσπρο-μαύρο, «πείθοντας» τη φίλαθλη κοινή γνώμη, με τακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, πως το κανονικό γκολ του Βούκοβιτς είναι… οφσάιντ! Η μπάλα έχει βρει στο κεφάλι του Καρασαλίδη (πριν καταλήξει σε αυτό του Σέρβου στόπερ) μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σε ένα ματς, όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει δύο πέναλτι (5′ και 35′), ένας παίκτης της αντίπαλης ομάδας έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα σε τρεις περιπτώσεις (35′, 53′, 60′), ενώ το γκολ με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ προήλθε από ένα έμμεσο που δεν καταλογίστηκε!

Η «εξυγίανση» και η «προπαγάνδα» ξεπερνούν κάθε αγωνιστική τον εαυτό τους. Ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τι θα πει πέναλτι υπέρ του (τελευταίο τη 2η αγωνιστική – έχουν γίνει καμιά δεκαριά από τότε) και αυτός ο απίθανος Ευαγγέλου με αυτούς τους απίθανους βοηθούς του (Αλεξέα και Καρσιώτη) θα μνημονεύονται τα επόμενα χρόνια, όχι για τα δύο πέναλτι που δεν υπέδειξαν υπέρ των «ερυθρόλευκων», αλλά για το γεγονός πως, με το «έτσι θέλω», κράτησαν τον προκλητικό Γιαννούλη για 80 λεπτά εντός αγωνιστικού χώρου, σε ένα ματς όπου έπρεπε να έχει αποβληθεί τρεις φορές! Ο Ποντένσε τον έκανε ό,τι ήθελε ποδοσφαιρικά, αλλά όντως ο Πορτογάλος βιρτουόζος δεν είναι καλός στο WWE και το RAW. Ειδικά, στη φάση του 53′, η θηριωδία του Γιαννούλη είναι πρωτοφανής: με τον δεξιό αγκώνα κολλημένο στο σβέρκο του Ποντένσε, τον πήγε «καροτσάκι» και τον έσυρε για πέντε-έξι μέτρα πάνω στη γραμμή μέχρι να τον ρίξει στο έδαφος.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει τρεις δανεικούς στον Ατρόμητο. Τον Τσιμίκα, τον Νικολάου, τον Μάνο… Και αυτοί οι τρεις έπαιζαν κόντρα σε όλους τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και δεν αγωνίζονταν μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό. Λογικά, θα έβγαινε ο κατά φαντασίαν πρωθυπουργός, φορώντας και τις τρεις μπλούζες του Ατρόμητου με τα συγκεκριμένα ονόματα στην πλάτη και θα έκανε το κομμάτι του στα social media! Πάντως, υπάρχει και δεύτερος γύρος. Με 8 δανεικούς ακόμα τον Γενάρη, κάτι μπορεί να γίνει στο Καραϊσκάκης… Οι Χατζηισαΐας, Γιαννούλης και Κουλούρης «πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις» και τους περιμένει λαμπρό μέλλον στην Τούμπα, αν και στο πρόσωπο κυρίως του Βασίλη Τοροσίδη βρήκαν τον δάσκαλό τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία δήλωση καρδιάς στο Περιστέρι. Άπαντες κατέθεσαν την ψυχή τους και με μπροστάρη τον παθιασμένο Τοροσίδη, ο οποίος γύρισε στην Ελλάδα καλύτερος από ό,τι έφυγε, έβγαλαν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Όλα αυτά τα στοιχεία είχαν λείψει την περυσινή σεζόν, αλλά ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός έχει επιστρέψει στην κανονικότητά του. Οι επόμενοι οκτώ αγώνες στο Πρωτάθλημα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους τέσσερις που η ομάδα πρέπει να πάρει μέχρι το τέλος του έτους (και του πρώτου γύρου) κόντρα σε Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λαμία και Λάρισα. Και στους τέσσερις που πρέπει να πάρει απέναντι σε Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, μέχρι να πάει σε μία έδρα, όπου θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την τάξη. Για τη δεύτερη παρτίδα αγώνων, θα υπάρξει και η απαιτούμενη ενίσχυση με έναν παίκτη-σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης, που τόσο λείπει. Το γκρουπ αυτών των οκτώ ματς, θα κρίνει πολλά, καθώς οι αντίπαλοι προσφέρονται για ένα νικηφόρο σερί.

Let’s play, λοιπόν.

ΥΓ: Κάτι επί προσωπικού. Επειδή πάντα θα υπάρχουν «πονηρά» μυαλά, μην πιστεύουν (ούτε να φαντασιώνονται…) ορισμένοι ότι οι ιθύνοντες του Sportime με επέπληξαν για το άρθρο μου στις 2 Νοεμβρίου. Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα, δεν μου έχει μεταφερθεί κάτι τέτοιο. Για τους δικούς μου λόγους και τους οποίους κρατάω για μένα, έκανα μία παύση. Δεν κουμαντάρομαι και δεν ελέγχομαι. Λυπάμαι, όμως, πραγματικά για όσους εύχονταν (και παρακαλούσαν) την απόλυσή μου μέσα από τα social media. Να τους ενημερώσω ότι ύστερα από όλα όσα μου έχουν συμβεί την τελευταία τετραετία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, τα περιμένω όλα στη ζωή μου. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια, οπότε ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Η ανθρώπινη κακία, όμως, βρίσκεται κυριολεκτικά παντού και έχω χρόνια αποστροφή με την πάρτη της.

Ο Ολυμπιακός που ξέρουμε! Το καταλάβατε;

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2: Οι Πειραιώτες είναι ακόμα εδώ!

The post Δήλωση καρδιάς appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα