Δικομματισμός: Μια βολική φάση για «τους έξω»

17:33 9/7/2019 - Πηγή: Sportime

Δικομματισμός: Η σκόνη έχει αρχίσει να κάθεται. Το μυαλό ηρεμεί. Η νηνεμία φέρνει και μια πιο ψύχραιμη ανάλυση του αποτελέσματος. Του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα έναν νέο διπολισμό. Μια καινούργια κατάσταση δικομματισμού.  Ισχυρού μάλιστα. Με πάνω από 70% ποσόστωση.

Δικομματισμός

Η πλέον βολική κατάσταση για τους ευρωπαϊκούς κύκλους. Σε αυτούς κυριαρχεί η συντηρητική πλευρά, εκπορευόμενη από Γερμανία μεριά, χρόνια τώρα. Τι καλύτερο λοιπόν να υπάρχει μια κυβέρνηση στη χώρα μας όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είχε κανέναν απολύτως

φραγμό παλαιότερα ως υπουργός να προχωρήσει σε τεχνοκρατικές τομές. Δεν είχε θέμα να ακολουθήσει αυτό το συντηρητικό ρεύμα. Χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται πως ο ίδιος –ως πρωθυπουργός πια- θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή, ή ακριβώς την ίδια γραμμή. Ο καθένας τις απολύσεις που είχε μεθοδεύσει ως Υπουργός εσωτερικών τις ερμηνεύει κατά το δοκούν. Πάντως ούτε εξορθολογισμός είναι, ούτε όμως και ανθρωποφαγία.

Διαβάστε ακόμα
Κυβέρνηση: Καταργείται το άσυλο στα Πανεπιστήμια

Κι αν νομίσει κάποιος πως το παραπάνω είναι μομφή προς τον νέο ηγέτη της χώρας, ας περιμένει να διαβάσει το παρακάτω. Διότι το ακόμα πιο εξυπηρετικό από την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτούς τους ευρωπαϊκούς κύκλους, είναι η ισχυρή αντιπολίτευση του ΣυΡιζΑ.

Με έναν άνθρωπο, όπως ο Αλέξης Τσίπρας που υπό το μανδύα της αριστεράς αποδείχθηκε πολύ βολικός στα θελήματα των Ευρωπαίων. Το ακατάλληλο αντίβαρο για μία κυβέρνηση (έστω και με τέτοιο ποσοστό λαϊκής εντολής) σε περίπτωση που δεν πειθαρχήσει ή σκεφτεί να μην πειθαρχήσει. Διότι μια σπίθα χρειάζεται για να αντιστραφεί το πράγμα. Αυτό που έγινε όμως κατανοητό είναι πως Μητσοτάκης και Τσίπας έχουν μπροστά τους (μίνιμουμ) μια οκταετία… Βολικότατη στους «έξω».

Από το… Τσιγαρίλα και κλειδωμένες πόρτες στο Μαξίμου στο… τι χαρτί υγείας χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας;

*το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Sportime της Τρίτης 9/7.

Κάντε Like στο Sportime
Follow sportime.gr  

The post Δικομματισμός: Μια βολική φάση για «τους έξω» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα