Μπαρτζώκας: Οι «άσημοι» παίκτες, που τους έκανε σταρ (pics + vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας … έδωσε το χρίσμα του κατά καιρούς σε ξένους παίκτες που μπορεί να ήταν ήταν «άσημοι», αλλά τους πίστεψε, τους δούλεψε και τους έκανε σταρ. Δεν ξέρουμε αν είναι ο Μίδας και ό,τι πιάνει στα χέρια του γίνεται χρυσάφι. Ξέρουμε, όμως, ότι έφτιαξε πολλές χρυσές καριέρες.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, έφερε στις ομάδες του παίκτες που δεν είχαν μεγάλα και λαμπερά ονόματα ή ήταν σε κάμψη. Είχε, όμως, πίστη

στο ταλέντο τους, αλλά και στο ένστικτό του. Δούλεψε μαζί τους και όχι απλά τους έκανε καλύτερους. Τους μεταμόρφωσε σε σταρ. Και φυσικά ανέβασε την αξία τους στο μπασκετικό χρηματιστήριο στα ύψη.

Μπαρτζώκας: Η πρώτη ανακάλυψη με τον Τζαμόν Γκόρντον

Από τα πρώτα χρόνια της θητείας του ως προπονητής, ο Μπαρτζώκας άρχισε να δείχνει ότι έχει το… μάτι για να εντοπίζει ξένους παίκτες «λαβράκια». Το 2009 φέρνει στο Μαρούσι έναν άσημο Αμερικανό παίκτη, που είχε παίξει ως τότε στην Αντάλια, στην Κολωνία και στην Σπλιτ. Ο Τζαμόν Γκόρντον έδειξε από την αρχή ότι είναι λίρα 100.

Εκανε το μεγάλο «μπαμ» στο Μαρούσι, την επόμενη σεζόν (2010-11) ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό και ακολούθησαν άλλες δυο τεράστιες μεταγραφές σε Γαλατάσαραϊ (2011-12) , Εφές (2012-14) και Νταρουσάφακα (2014-16).

Ο ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

Ο Λοτζέσκι, ο Χάντερ του Ηλυσιακού και ο Ντάνστον, που έδιωξε ο Αρης

Στον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας έφερε μια σειρά από ξένους παίκτες, που έγιναν σημεία αναφοράς του ευρωπαϊκού μπάσκετ στη συνέχεια. Και φυσικά κάποιοι απ’ αυτούς είδαν στη συνέχεια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εκτοξεύονται στα ύψη από τις μεταγραφές που έκαναν.



Το 2013 έφερε στο λιμάνι έναν  Αμερικανό, που είχε πάρει βελγικό διαβατήριο. Ως τότε είχε παίξει σε δυο ομάδες της χώρας. Την… εξωτική Οκάπι Ααλσταρ και την Οστάνδη.

Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι, που στα επόμενα χρόνια ήταν ένας από τους κορυφαίους σουτέρ της Ευρωλίγκας.

Ο ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Την ίδια χρονιά φέρνει στον Ολυμπιακό έναν Αμερικανό ψηλό, τον οποίο είχε διώξει ο Αρης το 2011! Τον Μπράιαν Ντάνστον!

Ο Αμερικανός σέντερ είχε κάνει μια καλή σεζόν με την Βαρέζε (2012-13), αλλά η υπόλοιπη πορεία του δεν είχε να επιδείξει κάτι εντυπωσιακό. Είχε παίξει στην κορεατική Μομπίς Φίμπους , τον Αρη, την Μπνέι Χερτζίλια, τον Χάποελ Χολόν.

Ο Ντάνστον έγινε «πύργος» του Ολυμπιακού και εξαργύρωσε την εξαιρετική παρουσία του με μια χρυσή μεταγραφή στην Εφές, όπου παίζει έως σήμερα.

Το 2014 φέρνει στον Ολυμπιακό έναν παίκτη που έπαιζε στον Ηλυσιακό το 2010 και μετά είχε… πάει στη άγονη γραμμή (έπαιξε ακόμα και στη Ουκρανία με την Αζοβμας). Ο λόγος για τον Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός είχε κάνει μια καλή χρονιά το 2013-14 με την Σιένα, αλλά στην Ελλάδα όλοι μουρμούριζαν και είχε… κολλήσει στο γεγονός ότι έπαιζε στον Ηλυσιακό.

Ο Χάντερ έγινε ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρωλίγκας. Μετά τον Ολυμπιακό πήγε σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ και πλέον είναι στην Μακάμπι.

Ο ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ



Ο Μπαρτζώκας και τα «λαβράκια» της Λοκομοτίβ

Εκεί, που ο Μπαρτζώκας έδωσε τα ρέστα του και μεταμόρφωσε σε απόλυτους σταρ μια σειρά από παίκτες που έκαναν θραύση ήταν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι Ράντολφ, Σίνγκλετον, Κλαβέρ, Μπρόκχοφ έλαμψαν υπό τις οδηγίες του. Τον Σίγκλετον μάλιστα τον είχε πάρει τοτε με μόλις 250.000 δολάρια.

Την μεγάλη έκρηξη έκανε τότε και ο Ντιλέινι, ο οποίος πάντως, είχε δείξει την κλάση του ως σκόρερ στην Μπάγερν.

Ο Ράντολφ πήγε στη συνέχεια στην Ρεάλ, ο Σίνγκλετον πήγε σε Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Εφές . Ο Κλαβέρ πήγε στην Μπαρτσελόνα και ο Μπρόκχοφ πήγε στο ΝΒΑ και το Ντάλας.

Παίκτες έφτιαξε και στην Χίμκι. Κορυφαίο παράδειγμα ο Αντονι Γκιλ. Ο Μπαρτζώκας τον έφερε στην ρωσική ομάδα από τη τουρκική Γεσιλγκιρεσούν. Ο Αμερικανός έγινε σημείο αναφοράς της Χίμκι και όλα δείχνουν ότι έχει κλείσει από τώρα σε ομάδα του ΝΒΑ και θα παίζει του χρόνου στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Μπαρτζώκας: Οι «άσημοι» παίκτες, που τους έκανε σταρ (pics + vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα