Μπάιντεν: Το ξέσπασμα κατά του Ερντογάν που έφερε την αντίδραση της Τουρκίας (vid)

Ο Τζο Μπάιντεν ξέσπασε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα (15/8), ο Τζο Μπαίντεν εμφανίζεται να ξεσπά έντονα μπροστά σε στελέχη των New York Times κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας μάλιστα να τον απομονώσουν στην ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί την Ελλάδα

ο Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το Oruc Reis»

Το συγκεκριμένο βίντεο έφερε την αντίδραση της Άγκυρας, καθώς ο Αμερικανός φαίνεται να εκφράζει την ανησυχία του αφού χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο αυταρχικό.

Σημειώνει επιπλέον ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μπορέσει να νικήσει τον Ερντογάν, όχι με πραξικόπημα, αλλά με εκλογές.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 και πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στον Ερντογάν, κάτι που είχε κάνει ο Τραμπ.

Οι αντιδράσεις που έρχονται από την Άγκυρα είναι οργισμένες, με σύμβουλο του Τούρκο προέδρου να χαρακτηρίζει απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις.

Το άρθρο Μπάιντεν: Το ξέσπασμα κατά του Ερντογάν που έφερε την αντίδραση της Τουρκίας (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα