Αυγενάκης: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος – Δεν πέρασε η ωμή παρέμβαση

18:17 2/3/2021 - Πηγή: Sportime

Αυγενάκης: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού δεν πέρασε η απόπειρα ωμής παρέμβασης στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Καραγιώργος, γραμματέας της Επιτροπής Δραστηριοτήτων της ΕΙΟ.

Συγκεκριμένα ο Β. Καραγιώργος μιλά για «ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και του κυρίου Αυγενάκη στην ΕΙΟ» καθώς «βλέποντας ότι ο υποψήφιός του χάνει

έδαφος, κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει την Ομοσπονδία».

Έτσι, «έξι σωματεία που όλως τυχαίως ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη ζητάνε την καθαίρεση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης λίγες μέρες πριν τις νόμιμα προγραμματισμένες εκλογές στις οποίες τα σωματεία θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση».

Η εκδίκαση της απόφασης πήρε παράταση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, αφού το… τέχνασμα Αυγενάκη έπεσε στο κενό.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε καθ’ όλα έτοιμη στο νέο τερτίπι του Λευτέρη Αυγενάκη και δεν επιτυγχάθηκε ο διορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου.

«Οι εξελίξεις μυρίζουν από μακριά και θυμίζουν άλλες εποχές. Πραγματικά ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα που μας εκπλήσσουν», τονίζει ο Β. Καραγιώργος και καταλήγοντας υπογραμμίζει πως τώρα «τον λόγο έχουν τα σωματεία».

Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση η «Νέα Πορεία», στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «έκπληκτοι παρακολουθούμε τα όσα διεξάγονται στο παρασκήνιο της προεκλογικής διαδικασίας και λίγες ημέρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές, στις οποίες τα σωματεία θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ)».

Κάνει λόγο για «διαδικασίες πρωτόγνωρες για την ιστιοπλοϊκή κοινότητα» καθώς «από emaίl που εστάλη στους ομίλους, πληροφορηθήκαμε πως έξι σωματεία αποφάσισαν αυτοβούλως να ζητήσουν από τα ελληνικά δικαστήρια την καθαίρεση της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Δεν θα σχολιάσουμε το πλήθος, καθώς θα μπορούσε η αιτιολόγηση να καθιστά την εν λόγω διαδικασία ουσιαστική και να επικροτούσαμε. Αν μαθαίναμε τους λόγους, αν οι διεργασίες γίνονταν στο φως της ημέρας, τότε θα μπορούσαν να αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας για τη σοβαρότητα των καταγγελιών και την ανάγκη για επιβολή προσωρινής διοίκησης».

Παράλληλα, «η διοίκηση της Ομοσπονδίας σε ένα λακωνικό σημείωμα μας ζητάει να δώσουμε τυφλά την έγκρισή μας στο νομικό της εκπρόσωπο, ώστε να παραστεί και να ασκήσει υπέρ της πρόσθετη παρέμβαση μέσω υπομνήματος και να μας εκπροσωπήσει σε όποιες διαδικασίες απαιτηθούν. Διαδικασίες για τις οποίες δεν θα λάβουμε γνώση και υπόμνημα το οποίο δεν γνωρίζουμε τι περιέχει».

Καταλήγοντας κάνει λόγο για εκβιαστικά διλήμματα και διεργασίες και γι’ αυτόν το λόγο καλεί όλα τα ναυταθλητικά σωματεία «να μείνουν μακριά από διχαστικές διαδικασίες και να απορρίψουν ένθεν και ένθεν διεργασίες που προκαταβάλλουν τη βούληση της ιστιοπλοϊκής οικογένειας».

Σκεφτείτε να πήγαινε σε εκλογές με διοίκηση Πρωτοδικείου η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες με άγνωστα αποτελέσματα.

Εδώ κολλάει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Συνάδελφοι του χώρου που κάλυψαν τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη ρήση του Γάλλου σκιτσογράφου Βολίνσκι πως «οι δημοσιογράφοι δεν λένε ποτέ την αλήθεια, ακόμα κι όταν τη λένε».



Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Αυγενάκης: Για ποιο λόγο επιμένει τόσο πολύ στην κρατική πλατφόρμα «ΖΕΥΣ»; Για να αλλάζουν οι ψήφοι;

Λευτέρης Αυγενάκης: Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε όταν έλεγε πως δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μισά σωματεία

Αυγενάκης: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος – Δεν πέρασε η ωμή παρέμβαση

Το άρθρο Αυγενάκης: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος – Δεν πέρασε η ωμή παρέμβαση εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα