Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης 2-3: Εννιά χρόνια από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διπλό (vid)

Σαν σήμερα (1/12) την 1η Δεκεμβρίου του 2010, ο Άρης επικρατούσε με 3-2 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» της πανίσχυρης Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Πιθανότατα η μεγαλύτερη. 

Κι αυτό καθώς η Ατλέτικο ήταν νυν κάτοχος του Europa League, αλλά και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Επιπλέον, ο «Θεός του πολέμου» είχε ήδη νικήσει τους «Ροχιμπλάνκος» στο ματς του

πρώτου γύρου στο «Βικελίδης» (με 1-0), συνεπώς οι Ισπανοί δεν είχαν το… άλλοθι της  άγνοιας και της έκπληξης.

Ένα ακόμη στοιχείο που προσέδωσε επικές διαστάσεις στον θρίαμβο του Άρη ήταν ότι η επικράτηση της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήρθε με μια επική ανατροπή.

Κι αυτό καθώς ο Σέρχιο Κόκε είχε ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης μόλις στο 2ο λεπτό για να απαντήσουν οι Μαδριλένοι  στο 12′ με τον Φορλάν (1-1) και τέσσερα λεπτά αργότερα  (16′) με τον Αγουέρο (2-1).

Η συνέχεια όμως ήταν επική για τον Άρη και τους χιλιάδες οπαδούς του (περισσότεροι από 6 χιλιάδες) που εκείνο το μαγικό βράδυ βρέθηκαν μαζικά στο «Βιθέντε Καλντερόν» μετατρέποντάς του σε… Βικελίδης!

Στο 51’ ο Κόκε πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αυτή τη φορά από τη βούλα του πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Άλβαρο Ντομίνγκεθ τραβώντας τον Λαζαρίδη από τη φανέλα.

Το 2-2 ήταν πλέον γεγονός, όμως τα καλύτερα ήρθαν περίπου 30λεπτά αργότερα. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ατλέτικο, ο Νίκος Λαζαρίδης «καρφώνει» τη μπάλα στην εστία του Ντε Χέα! Αυτό ήταν 2-3 για τον Άρη ο οποίος έγραψε ιστορία (πρώτη και μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους) και εκτόξευσε στα ύψη το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το αποτέλεσμα αυτό να φιγουράρει σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης!

Η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Europa League. Τελικά ο Άρης με 10 βαθμούς τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν για να πάρει την πρόκριση για τη φάση των «32», αφήνοντας εκτός την Ατλέτικο. Εκεί οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν με 0-0 (στο Βικελίδης) και 3-0 (ήττα στην Αγγλία) από την Μάντσεστερ Σίτι.

Τέλος να σημειώσουμε οτι η αποστολή των «κίτρινων» είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 2ης Δεκεμβρίου του 2010. Αυτό βεβαίως διόλου είχε εμποδίσει περισσότερους από 6.000 οπαδούς του Άρη να ετοιμάσουν αποθεωτική υποδοχή στον Έκτορ Κούπερ και τους παίκτες του!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης 2-3: Το φύλλο αγώνα

Γήπεδο: Estadio Vicente Calderón

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκργκιτς

Βοηθοί περιοχής: Ντομαγκόι Βούτσκοβ, Νταμίρ Μπάτινιτς

Κίτρινες κάρτες: Τιάγκο, Ντομίνγκεθ, Γκαρθία – Χαβίτο, Μενδρινός

Γκολ: 2′ Κόκε (0-1), 12′ Φορλάν (1-1), 16′ Αγουέρο (2-1), 51′ πέν. Κόκε (2-2), 81′ Λαζαρίδης (2-3)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης 2-3: Εννιά χρόνια από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διπλό (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα