ΑΣΟΕΕ: Ένταση, και μάχες σώμα με σώμα! (vids)

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση για αρκετή ώρα στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας (11/11). Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με ομάδες ατόμων (δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν φοιτητές ή τέλος πάντων αν ήταν όλοι), εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου. Κλειστή η Πατησίων

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός του ιδρύματος, όταν μερίδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ

με σκοπό να «σπάσει» το λουκέτο που είχε βάλει η Σύγκλητος μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου από το Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καιρός: Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Τα άτομα αυτά (περίπου 80-100) κατάφεραν να μπουν στον περίβολο του πανεπιστημίου κάτι που «ενεργοποίησε» τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Προηγουμένως οι ταραξίες συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετή ώρα με τους διαδηλωτές να έρχονται σε μάχες σώμα με σώμα με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ένας φοιτητής που έχει τραυματιστεί καθώς και άλλοι πέντε με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών. Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί μόνο μία νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕ, που τελούσαν υπό κατάληψη. Οι Αρχές στην έρευνά τους βρήκαν μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες!

Η έφοδος της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ!

Όπως γίνεται αντιληπτό οι χώροι του Πανεπιστημίου είχαν μετατραπεί σε «γιάφκα» και «άντρο» ανομίας με την Κυβέρνηση να επιθυμεί να βάλει ένα τέολος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πολλά από μορφωτικά ιδρύματα της χώρας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για την ΑΣΟΕΕ

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΑΣΟΕΕ: Ένταση, και μάχες σώμα με σώμα! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα