ΑΡΗΣτος: Κυρίαρχος ο ΑΡΗΣ, άδικη η ισοπαλία!

17:22 8/3/2021 - Πηγή: Sportime
ΑΡΗΣτος: Μετά απ’ τον οδυνηρό αποκλεισμό στο κύπελλο τη προηγούμενη Πέμπτη, ο ΑΡΗΣ πήγε στη Τούμπα παρά τη κούρασή του να κερδίσει για πολλούς λόγους.

ΑΡΗΣτος: Καταρχάς για να ξεπεράσει άμεσα το σοκ του αποκλεισμού ειδικά με τον τρόπο που αυτός έγινε. Έπειτα να κερδίσει για βαθμολογικούς λόγους και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο απ’ τους διώκτες του. Επίσης να κερδίσει για λόγους πρεστίζ και εκτός έδρας τον αιώνιο αντίπαλο του και να του δημιουργήσει

επιπλέον προβλήματα.

Ο ΑΡΗΣ απέδειξε και χθες πάρα την νέα οδυνηρή όπως έγινε ισοπαλία στη Τούμπα, ότι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας, αυτό δηλαδή που δείχνει κι η βαθμολογία.

Ο Άκης Μάντζιος έστησε άριστα την ομάδα.

Η ομάδα που μπήκε άνετα στη Τούμπα ήλεγξε τον χώρο του κέντρου, Σάσα και Τζέκο με Μπερτόλιο, Γκάμα και Μαντσίνι, Μπρούνο έκαναν ό,τι ήθελαν τους αντιπάλους τους. Ο «Θεός του πολέμου» έπαιξε επιθετικά, έχασε ευκαιρίες έκανε το 0-1 με τον Μπερτόλιο και δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ τον αντίπαλο.

Σούντγκρεν, Σάκιτς δεν είχαν θέμα στην άμυνα και βοηθούσαν πιο πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Ρόουζ, Δέλη δεν ένιωσαν καμία πίεση.

Στο β’ ημίχρονο, λογικό ήταν, ο ΑΡΗΣ δέχθηκε μια πίεση χωρίς πάλι να απειληθεί και χτύπησε στο 69′ με μια αντεπίθεση μετά από κλέψιμο του εξαιρετικού και πάλι Μαντσίνι κάνοντας το 0-2 με τον Μάνο.

Εκεί αμέσως ο Άκης Μάντζιος έκανε αλλαγές που μάλλον δεν έπρεπε να κάνει. Γκάμα, Μπερτόλιο κορυφαίοι παίχτες που κρατούσαν μπάλα κέρδιζαν χρόνο και με κερδισμένα φάουλ ειδικά ο Γκάμα βγήκαν στο 71′. Έτσι ο ΑΡΗΣ γύρισε αρκετά πίσω. Θα μπορούσαν να μείνουν και οι δύο ή ο ένας τουλάχιστον, για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμη.

Θα με πείτε μετά Χριστόν προφήτη και ίσως είναι έτσι! Ίσως μια δικαιολογία ήταν η κούραση των παιχτών αυτών που τα ‘δωσαν όλα και τη προηγούμενη Πέμπτη και με πιο «φρέσκους» παίκτες θα ήταν εύκολο να κρατηθεί το σκορ. Δυστυχώς δεν έγινε. Παρ’ όλα αυτά στο 81′ χάθηκε η απίστευτη ευκαιρία με τον δραστήριο Μάνο να γίνει το 0-3 και εκεί άρχισε να «στραβώνει» εντελώς το ματς.

Ο Μάνος σούταρε προς την άδεια εστία κι ο πεσμένος Βιεϊρίνια σαν από «μηχανής θεός» πετάχτηκε ακούμπησε τη μπάλα που έφυγε κόρνερ!

Πριν καλά καλά μπουν στο παιχνίδι στο 86′ οι νέες αλλαγές του Άκη Μαντζιου, Γκάνεα-Μπεναλουάν , η ομάδα δεν πρόλαβε να οργανωθεί, Μάλλον το αντίθετο έγινε, γιατί σε εκείνο ακριβώς το λεπτό κι από ένα λάθος απ’ αυτά που γίνονται σε ένα απ’ τα πολλά «γεμίσματα» που κάνανε οι γηπεδούχοι, έγινε το 1-2.

Ο αντίπαλος ανέβηκε ψυχολογικά πίεσε και στις καθυστερήσεις με ένα πέναλτι-δώρο του Πολωνού, συν ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ του Ινγκασον πάνω στο Δέλη, έγινε το τελικό 2-2.

Δεύτερη σεζόν που ο ΑΡΗΣ χάνει μέσα απ’ τα χέρια του τη νίκη στη Τούμπα στις καθυστερήσεις! Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο ο Θεός του πολέμου έχει 5 σερί ισοπαλίες που άξιζε σίγουρα τουλάχιστον 3 νίκες. Ελπίζει τώρα στα πλέι όφ για τη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος, ήταν η ομάδα που έπαιζε μπάλα , δημιουργούσε φάσεις ήταν 0-2 ως το 87′ κι όμως δεν κέρδισε! Συμβαίνει κι μπάλα τιμωρεί. Λάθη που έγιναν προς το τέλος του ματς, η τύχη του αντιπάλου κι ένας διαιτητής κακός που σφύριζε συνεχώς υπέρ των γηπεδούχων ειδικά μετά το 0-2. Έδωσε δύο πέναλτι στον γηπεδούχο, τη πρώτη φορά το πήρε φυσικά πίσω απ’ το VAR, ενώ τη δεύτερη ούτε καν την ξαναείδε.

Το ότι έφυγε απογοητευμένος ο ΑΡΗΣ με τη ισοπαλία απ’ τη Τούμπα δείχνει το ποσό έχει ανέβει επίπεδο. Το ίδιο έγινε και πέρσι, αλλά φέτος δεν μπορεί να το «χωνέψει» εύκολα κανένας και να μην είναι απογοητευμένος στον οργανισμό ΑΡΗ αφού και σοβαρότατο προβάδισμα 2 τερμάτων είχε μέχρι το 87′ και κυρίως ξέρουν όλοι πλέον ότι είναι πολύ καλύτερος απ’ τον αιώνιο αντίπαλο του.

Οκ δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, ο ΑΡΗΣ Θα τερματίσει σίγουρα δεύτερος στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκτός αν κάνει νέο «χαρακίρι» με τον ΟΦΗ στο Βικελίδης. Σίγουρα θα διατηρήσει τη θέση αυτή και στα πλέι οφ γιατί όλοι το βλέπουν και το παραδέχονται είτε από «μέσα» τους, είτε φανερά , ότι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι φέτος ο «Θεός του πολέμου» δεν έχασε κανένα ντέρμπι εκτός έδρας, δύο νίκες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και με ΠΑΟΚ ο οποίος «έπεσε απ’ τον Λευκό Πύργο και βρήκε και πορτοφόλι».

Στο χέρι του είναι, πλέον πιο ώριμος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να κάνει μια καλύτερη πορεία στα πλέι οφ, ξανακερδίζοντας μέσα-έξω αυτή τη φορά, όλους του διώκτες του. Κι αυτό είναι απόλυτα εφικτό.

Καταρχάς είναι σε καλύτερη κατάσταση από όλους τους διώκτες του. Όλοι έχουν τα θέματα τους. Του συμπολίτη τα βλέπαμε πριν, τα είδαμε και στη Τούμπα, του Παναθηναϊκού κι αν δε τα είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και η ΑΕΚ έχει τα δικά τη εσωτερικά μεγάλα θέματα. Δεν χάνεται με τίποτε λοιπόν καταρχάς η Ευρώπη και με λίγο περισσότερη προσοχή η δεύτερη θέση.

Το μέλλον ανήκει στον «Θεό του πολέμου». Έχει ήδη μια έτοιμη ομάδα και για τη νέα σεζόν που με μερικές «πινελιές» θα καταφέρει αυτά που δεν κατάφερε φέτος. Και καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία να κάνει και ακόμη καλύτερη πορεία στο νέο πρωτάθλημα με λιγότερα λάθη και φυσικά το κύπελλο που έχει γίνει «κατάρα» για τον σύλλογο, τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως αν σκεφτεί κανείς το τρόπο που αποκλείστηκε από ΑΕΚ πέρσι και Ολυμπιακό φέτος.

Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω! Τώρα υπάρχει λίγος χρόνος ξεκούρασης για τους κίτρινους, να ηρεμίσουν όλοι, μετά να κερδίσουν φυσικά τον ΟΦΗ που κινδυνεύει και να μπουν στη μάχη των πλέι οφ με τον «αέρα» του φαβορί.

Εκεί να κάνουν το αυτονόητο, αυτό που επιθυμεί ο περήφανος λαός του ΑΡΗ, νίκες παντού με όλους!

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος.

Το άρθρο ΑΡΗΣτος: Κυρίαρχος ο ΑΡΗΣ, άδικη η ισοπαλία! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα